Vad vore jag utan dina andetag?



Den 31 juli 2008 kl 18:10 klev jag med skakiga ben av ett pendeltåg på stationen i Linköping med ett stort hopp om att finna kärleken igen. Sen följde det finaste dygnet jag upplevt. Vi låg vakna hela natten och bara tittade på varandra och skrattade, kramades och kysstes. Och allt kändes så rätt. Sen dess har Linköping varit mitt andra hem.

David är min själsfrände. Vi är så lika men ändå så olika. Vi kompletterar varandra och vi förstår varandra.
Han har fått mig att börja känna mig trygg i mig själv. Så bra som jag mått under det senaste året har jag inte gjort på nästan 10 år och det är en underbar känsla.
Nykärheten vill aldrig riktigt gå över, jag blir fortfarande pirrig i kroppen när jag tittar på honom och jag går nästan under av saknad dom dagar vi inte träffas eller sover tillsammans. Jag antar att det är så här det ska kännas när allt är på riktigt?

Ett och ett halvt år tillsammans, vårat gemensamma liv har knappt börjat och jag ser verkligen fram emot fortsättningen och allt vi kommer få uppleva. Så länge du finns vid min sida så kommer allt bli bra.



Första bilden på oss tillsammans, 6 augusti 2008.


Das Boot 2008

 

Hotellmys innan Sisters of Mercy, mars 2009

 


Arvika 2009


Nyår 2009-2010



Vad vore jag utan dina andetag?






The D(m)-Day

Idag är det då äntligen Dagen D som i Depeche Mode! Vi har gått och peppat oss inför den här dagen sedan i augusti (!!!) då vi köpte biljetterna. Nu är det dags för lite frukost sedan tillpiffing och vid 13-tiden bär det av upp mot huvudstaden.

(Och dagens stora I-landsproblem... Ska jag chansa på att ta med kameran eller inte!? Som vanligt står det överallt att kameror ej är tillåtna, MEN det brukar det ju alltid stå och det brukar oftast inte vara något problem. Fast det vore skitsurt om dom verkligen är benhårda den här gången och man blir av med den... Och det skulle vara precis lika surt om jag inte tar med den och så är det inget problem alls. Fan... What to do? Help me!)

Good evening Pasadena!

Nu har vi peppat upp oss rejält här hemma genom att se DM's dokumentär '101' från 1989. Man skulle ha varit med på den tiden, herre jösses... Jag menar, titta bara på detta! Det grämer mig rejält att jag aldrig lär får uppleva Just can't get enoguh live, det skulle vara så grymt!


Två konstaterande vi gjorde under filmen:
1. DM var verkligen bäst på 80-talet. No discussion.
2. Modet på 80-talet var verkligen gräsligt. Jag är väldigt glad att både fansen och DM själva skaffat sig lite stil..




Nu blir det snart sängen faktiskt. Sov riktigt dåligt i natt och jag vill vara pigg och fräsch inför i morgon.


Look(s) of today

Dagens två lookar (japp, jag svidade om efter svängen på stan)


Stan-outfiten
Tröja, skärp samt tights från Lindex, samt mina älskade Doc Martens (jag har bott i dom hela vintern typ, lovely.)



Sen ville jag ju såklart inviga mina nya byxor från Bik Bok! Tröjan är från Gina Tricot och sjalen har jag snott från syrran...


Lördag

Jag och älsklingen har haft en mysdag nere på stan idag. Shopping och god lunch :) Jag köpte ett par knallrosa jeans på Bik Bok. Har kikat på dom rätt länge men först nu hittade jag dom i min storlek. 149 kr, ett riktigt kap!
David köpte ett par Doc Martens. Har öppnat en ny butik i Linköping förresten. Well heter den och säljer kläder i brittiskt skin/punk/mod-stil, riktigt nice! Tyvärr kostar det ju lite också... Hittade en skitfin kjol för 600 kr. Om man bara hade varit lite rikare..


Salladslunch på Fräcka Frökens som äntligen hittat till Linköping :)



Baby <3



Nu sitter jag, David och Tommy och dricker lite alkohol och peppar inför Depeche imorgon!


You need a timekiller and you don't understand

Iadg lyssnar vi på Timekiller och drömmer oss bort till sommar, värme och festival...

 

(And One - Timekiller)


Så. Less. På. Vinter.

Jag längtar till sommar, sol, värme. Jag är trött på snö, kyla och ständigt försenade bussar... Det kommer ta timmar att tina upp mina små fossingar nu :(

Ikväll ska jag krypa ner under dubbla täcken i soffan med David, äta tacos och se på nån film. Fredagsmys helt enkelt!


Alltid samma visa

Som vanligt när jag sover av så sover jag som en stock och kan knappt ta mig ur sängen när klockan ringde. Idag tog det 1 timma - igen. Suck. Varför kan jag inte sova så bra mellan nätterna för i stället? Nu ska jag försöka få på mig lite kläder och packa väskan och bege mig till Linköping. Med tanke på vilket skick jag befinner mig i så kommer det fruktansvärt långsamt, jag ska nog vara glad om jag kommer fram till Linköping före midnatt.

Och snart är det söndag, pepp pepp pepp!

It's friday I'm in love

Dagens låt blir ju självklart The Cure - Friday I'm in love. Tyvärr låter inte youtube mig lägga in videon här så ni får helt enkelt klicka er vidare :)




100129

Bara 1,5 timmar kvar sen är även denna natten slut. Sen väntar en ledig helg, så skönt! Jag ska sova massor, känns som att har år av sömn att ta igen.. Sen gör jag min sista natt måndag till tisdag sen får jag tillbaka mitt liv igen! Fast jag kommer sakna nätterna och trevliga sällskapet. Det är trots allt lite lugnare och behagligare här nattetid..
I natt har vi roat oss med att skratta åt Robert Gustavsson samt kollat på Sleepy Hollow. När vi inte har försökt lugna ner ett gäng oroliga patienter. Det är tydligen fullemåne på väg, den har tjuvstartat lite här tror jag...

Hoppas ni får en trevlig start på dagen. Hörs igen vid 14-tiden när jag, förhoppningsvis, tagit mig ur koman.

You are my angel and you light up

Idag är det lokal-patriotism för hela slanten. Enda gången man är stolt över att komma från Skärblacka är när Kalle Baah kommer på tal.

Kalle Baah - You are my angel


The face of a nightworker

Here it is, the bitter truth. Såhär ser jag ut när jag är inne i mina nattperioder (undantaget dom lediga dagar då jag kanske orkar fixa till mig... Fast dom är inte så många...) Allmänt rödsprängd och glåmig. Mjukiskläder på of course. Dags att tvätta håret imorgon tror jag...

Jaja, man kan ju inte ligga på topp jämt.


OMD vs Apoptygma Berzerk

Rätta mig om jag har fel nu, men visst har covers fått en ganska dålig stämpel inom många musikkretsar? Det är liksom inte okej att uppskatta en cover mer än originalet. Hur kommer sig detta egentligen? Personligen tycker jag att det här med covers är väldigt roligt! Det finns så mycket mediokra låtar där ute som blir toppenbra så fort en annan artist sätter tänderna i dom. För att inte tala om alla låtar man hört genom åren som man inte ens visste var covers för långt senare. (Jag vet att ni råkat ut för det också, försök inte förneka det nu!)

Min lilla passion för covers måste ju självklart avhandlas här i bloggen. Först ut är den fantastiska låten Electricty. Originalet står den brittiska synthpopgruppen OMD (Orchestral Manoeuvers in the Dark) för och kom ut redan 1979. Det har gjorts fler än 1 cover på Electricity men den jag tänker ta upp här kom 1996 och är signerat av de norska futurepoparna Apoptygma Berzerk. Det var deras version jag hörde först och det tog mig några år att upptäcka att det var en cover.

I mitt tyckte slår nog originalet lite högre, mitt hjärta slår lite hårdare för 80-tals synthpopen än för futurepopen just nu. Men det är marginellt. Apoptygmas version är galet bra och jag anser än idag att det faktiskt är en av deras bästa låtar!
Döm själva :)





VS






(Det fanns tyvärr ingen rolig video till Apoptygmas version)


100128

I morse kl 08:00 kändes Norrköping lite som en krigszon. På grund av trasiga spårvagnar och snövallar mellan körfälten så kom inte min buss längre än till Ebersteinska och jag fick ta en trevlig promenad på dryga km innan jag fick krypa ner i sängen. Sådär lagom roligt när man varit vaken hela natten. Och vilket kaos det var på vägen hem.. Vi var ett sött litet mämmeltåg av människor som traskade längs med Nygatan och orsakade ett smärre kaos. Nästan inga trottoarer var skottade så man fick ömsom gå i halvmeter djup snö, önsom mitt ute i gatan vilket ledde till att bussar och bilar åkte kors och tvärs över vägbanan för att inte köra över oss. När äntligen damp ner i sängen strax före 09 var jag sådär lagom munter vill jag lova... Men jag tror att promenaden gjorde ganska gott för sömnen i alla fall, det är ju alltid något.

Nu är det dags att samla ihop sig för natt nr 3 (nr 9 om räknar med alla, bara 1 kvar sen!). Hoppas min ssk-kollega tar med en film som vi pratade om, jag ska i alla fall ladda upp med godis och cola utifall att :)


Where you gonna go? Where you gonna sleep tonight?

Hösten 2008 var en plåga utan dess like. Jag hade nyligen blivit tillsammans med David och jag satt fast i Eskilstuna med ett känsloliv helt i uppror. Den hösten handlade allt om tågresor mellan Eskilstuna och Linköping, mitt liv ständigt nerpackat i en rosa väska på hjul. Ångestattackerna kom alldeles för tätt och jag räknade minuter tills jag skulle få flytta hem igen. This is the life med Amy MacDonald är mitt soundtrack till den hösten. Första gången jag hörde den var i en klädbutik tillsammans med David strax efter att vi hade blivit tillsammans. Den fastande direkt och blev sedan mitt främsta resesällskap på alla tågresor mellan mina två liv.

Jag insåg tidigare idag att jag knappt lyssnat på den sen jag faktiskt flyttade hem till Norrköping. Och nu när jag hör den igen så gör det lite ont i hjärtat, allt känslor och tankar som jag kände och tänkte då blossar upp igen. Den tillhör Eskilstuna och ett liv som jag inte längre har. Och det ska nog få förbli så.


No matter what they tell us

Nu ska jag och min halsbränna of doom snart försöka ta oss till Linköping. Enligt Östgötatrafikens hemsida ska tågen gå som planerat men jag tvivlar...
Men innan jag lufsar ut i snön ska jag bjuda på detta helt fantastiska klipp från Britian's Got Talent 2008. Har man någon gång uppskattat Boyzone så lovar jag att man älskar detta!


Bad taste in music?

Alla har vi väl låtar som vi nästan skäms lite över att vi tycker om. Sådana som vi bara lyssnar på när vi är ensamma hemma. Och skulle dom någon gång komma på tal så skulle vi låtsas som att vi inte ens hört dom.
Se så, erkänn nu! Jag har ett gäng sådana och jag tänkte faktiskt dela med mig av dom. Men tro inte att jag kommer stå för det den dagen ni konfronterar mig, jag har ju en image att tänka på!


Danny - Play it for the girls. Här kommer en hemsk sanning - jag tycker att den här låten är skitbra och jag tycker att Danny är rätt gullig. Yepp, ni läste rätt. Det är okej att spärra in mig på rättspsyk nu..
(Lyssna)

Jerry Williams - Did I tell you. Jag vet att Jerry W är gubbrock. Tämligen usel sådan också. Men ändå måste jag lyssna på denna i tid och otid. Jag skyller allt på pappa. Han drog med hela familjen på en spelning med Jerry Williams när jag var 6 år gammal eller något sådant. Det har satt djupa spår i mig... (Ni borde för övrigt kolla in videon, den är verkligen i en klass för sig...)
(Lyssna)

Poets - What difference does it makes? Vilka kommer ihåg Poets som deltog i Melodifestivalen 2002? Ni vet duon med Jimmy Jansson i spetsen? Ingen? Nej, jag misstänkte väl det... Jag borde inte heller komma ihåg dom men det gör jag pinsamt nog. Och visst tycker jag att den lilla käcka sång är lika bra nu som då. (En riktigt pinsam parantes är att jag faktiskt har den på singel. Jag inhandlade den samma dag som jag köpte kent - Dom andra...)
(Lyssna)

Måns Zelmerlöv - Cara Mia. Den här gången har jag i alla fall en allierad i form av Jill, det känns bra. Nej men seriöst, detta är riktigt illa. Okej om låten hade borrat sig in i mitt medvetande första gången jag hörde den, men nej då... Jag tyckte att den var usel till en början. Sen hörde jag den igen. Och igen. Och igen. Och helt plötsligt tyckte jag att den var bra. Hur i hela fridens namn gick detta till!?
(Lyssna)

Aqua - Cartoon heroes. Jag är lite avis på hon sångerskan, okej. Jag vill också springa runt i färgglada, skyhöga Buffalo-skor och roliga kläder och leka superhjälte. Det kan väl i alla fall inte vara olagligt?
(Lyssna)

Brolle Jr - Playing with fire. Rösten. Luggen. Man smälter, okej?
(Lyssna)

Martin Stenmarck - 7milakliv. Nu börjar det bli riktigt pinsamt och om sanningen ska fram så har jag inte ens någon förklaring till varför jag lyssnar på den här låten med jämna mellanrum. På repeat dessutom.
(Lyssna)

Paris Hilton - Stars are blind. Jag blev lite förälskad i den här låten långt innan jag visste vem som "sjöng" (enligt rykten är det ju inte hon själv) och när det kom fram försökte jag börja avsky den men det går bara inte. Den är mysig, punkt.
(Lyssna)

Meat Loaf - Rock and roll dreams come through. Gubbrocken igen (I have a thing for it I think). När jag var sådär 6 år gammal stod jag på golvet i mitt rum och skrålade högt till den här låten. Det gör jag än idag. Dra igång den på nån fest nån gång när jag är full så får ni se. Prima underhållning!
(Lyssna)


Nej nu får det vara slut med förnedringen. Om David läser detta så känner jag på mig att jag kommer få höra ett och annat nästa gång vi ses...



(Och jag ska förtydliga en sak här - detta är alltså inte låtar som jag tycker är roliga att sitta och sjunga till på fester. Jag tycker att dom här är bra på riktigt. Dom finns med på min mp3-spelare med väldigt jämna mellanrum och jag kan varenda ord utantill.)

Bang bang bang bang

Nu är det så att det inte bara är Depeche Mode jag ska se på söndag. Förband är inga mindre än Nitzer Ebb! (Här kan vi snacka klass på förbandet). Så det är inte bara DM som rullat i playlisten senaste dagarna, det har blivit en del old school-body också :) Dagens låt får bli Smear body med ovan nämnda band. Den fungerar jävligt bra som pepp och det behöver jag nu.




Morning #2

Godmorgon - igen! Jag är sådär lagom pigg och glad och alert efter 7 timmar oeffektiv sömn.. Om några timmar är det dags att infinna sig på jobbet igen. Om jag tar mig dit det vill säga, jag känner en viss tvekan inför det med tanke på vädret. Östgötatrafiken fungerar ju som bekant inget vidare så fort det trillar lite snö på marken...
Nu ska jag steka mig lite pannkakor till frukost i alla fall, sen får jag nog nästan se till att ta mig till Linköping ganska så snart...

A new day dawns

Godmorgon världen! Nu börjar ni så sakta vakna till liv hemma i era sängar. Själv håller jag på att samla ihop mig för morgonrundan. Om 1,5 timma får jag åka hem till min varma gosiga säng...mmm...

Tänkte inleda dagen med lite härlig gåff, enjoy!

(The sisters of mercy - First and last and always)


Nattsudd

Kan det vara fullmåne ute månne? Det känns lite som så i alla fall, våra patienter har svårt att sova...

Jag slog besöksrekord igår, att transformera till musik-blogg var tydligen ett bra beslut :) Det  är ju lite roligare att skriva när det faktiskt finns folk som läser. Bäst att informera mina nytillkommna läsare om att jag jobbar nätter förtillfället så uppdatering blir tyvärr lite lidande då. Men i nästa vecka kommer allt vara back to normal igen och då jäklar ska det bloggas!

Top Ten Depeche Mode songs

Nu när min kära blogg äntligen fått ett bra ansikte utåt så kommer det poppa upp en hel del nya kategorier här. "Soundtrack of today" invegs tidigare ikväll, nu är det dags för "Top Ten". Här kommer jag med jämna mellanrum gör en topp 10-lista med lite olika teman (har ni några önskemål, just let me know).
Med tanke på min Depeche-mani just nu (jag lovar att jag kommer lugna ner mig efter spelningen) så tänkte jag att dom kunde få äran att vara först ut.

Depeche Modes 10 bästa låtar

10. Master and servant

DM goes naughty! Det kan ju inte bli annat än bra.

9. Stripped
Otroligt stämningsfylld låt som man aldrig tröttnar på. Kent har för övrigt gjort en grymt bra cover.

8. Suffer well
Ett intro som låter som Alice in Videoland - redan där blir man fast. Det bästa dom kläckt ur sig på många år.

7. A question of time
Underbar basgång. Grym synthslinga. En egentligen ganska obehaglig låt som verkligen slår sig in märgen.

6. Waiting for the night
En låt man sätter på repeat när man ska sova och drömmer sig bort till. En av få DM-ballader som tilltalar mig.

5. Photographic
En riktigt dansgolvs-hit! Personligen föredrar jag dock Some Bizzare-versionen framför Speak & spell-versionen.

4. Just can't get enough
DM's flaggskepp, synthpop när den är som allra bäst. Den som kan stå still när denna spelas måste vara både tondöv och dum i huvudet. You just can't get enough!

3. Enjoy the silence
När jag gifter mig vill jag ha Enjoy the silence som "bröllopsmarsch". Enough said.

2. Shake the disease
Jag vet inte varför jag tycker om Shake the disease så mycket, men den har verkligen etsat sig fast i mitt huvud.

1. Blasphemous rumors
Det är inte många låtar som ger mig rysningar. Denna gör det. Varje gång. Med en text som får vem som helst att börja gråta och en refräng som kan vara en av dom bästa som någonsin skrivits så är det helt klart DM's absolut bästa låt.


Det var inte helt lätt att rangordna låtar såhär och skulle jag göra om det om någon vecka skulle det säkert se lite annorlunda ut. Det beror ju trots allt lite på humör och omständigheter :) Men överlag kan jag ju säga att jag föredrar det synthpopiga, kommersiella, publikfriande DM. Och det står jag för.


Get your kicks on Route 66

Dagens låt är en Depeche-låt som jag verkligen skulle vilja höra live (will never happen though). Jag brukar ofta gå runt och småsjunga lite på Route 66, det är sån härlig rytm i den. Grym låt helt enkelt!




Jag får lite skamset erkänna att jag inte hade en aning om att låten var en cover, det upptäckte jag för bara någon dryg timma sedan... Originalet gjordes tydligen av Nat King Cole och har ett litet annorlunda sound..
Jag måste säga att jag helt klart föredrar DM's uppfräschning. 


Music non stop

Idag kom jag till en liten insikt. Det ni.
Jag har sedan jag skapade den här bloggen haft lite ångest över hur jag ska använda den. Att bara skriva vardagligt dravel om mitt liv är ju inte så spännande för andra att läsa och det är inte så roligt att skriva om heller. Men nu verkar det som den helt naturligt börjat ta riktning mot musik och eftersom att det är något som ligger mig varmt om hjärtat så är det ju självklart att det ska bli mitt tema! Så från och med nu kommer bli det bli mycket musikvideos, recensioner av olika slag samt allmänt babblande om musik och dess utövare. (Även om ni kommer få stå ut med en del ego-bilder, shopping-utläggningar och allmänt gnäll fortsättningsvis också).
I hope you will enjoy it! :)


And the show just might go on, whatever

Början av sommaren 2002. Jag är ett inbitet The Ark-fan och hänger på diverse Ark-forum på nätet. Via ett av dom kommer jag i kontakt med ett band som kallar sig Melody Club och som har kopplingar till The Ark. Dom ska precis släppa sin allra första singel och är jättehypade inom Ark-kretsar. På någon skum nedladdningssida får jag tag på singeln samt ett gäng demo-låtar och redan vid första genomlyssningen är jag fast. Så jävla fast. Den sommaren kommer allt handla om Melody Club för min del.
 
Singeln var ju såklart Palace Station och den kom att bli soundtracket till den bästa sommaren i mitt liv. Så fort jag hör introt gå igång så kastas jag tillbaka i tiden och återupplever den där sommaren. Jag står i solljuset i hallen hemma och tokdansar. Jag åker iväg på min första festival och blir frälsigt för livet. Jag går med darriga ben fram till killarna på Arvikafestivalen för att få autografer. Jag avverkar min första sommar på Statoil och älskar det. Jag sitter uppe hela nätterna framför datorn och blir kär i personer som knappt existerar. Jag knyter starka vänskapsband som lika snart brister igen. Jag upplever tre omtumlande månader då allt och lite till hände.
Jag var 16 år, en liten naiv popflicka på väg mot vuxenlivet med Melody Club som resesällskap. Och jag blir det om och om och om igen så fort jag lyssnar på Palace Station.



I just can't get enough

Det är mycket tjat om Depeche Mode här förtillfället, I know. Men ni får stå ut med det :) Igår var det ju Sverige-premiär i Malmö och spelningen fick betyget 3 av såväl Aftonbladet som Expressen. Det verkar i alla fall som det kommer bli bättre än i Arvika så det bådar mycket gott :) Även om jag fortfarande är besviken på setlisten.. Jag var det i somras och jag är det fortfarande. Efter att ha tittat runt på youtube en hel del nu under vintern så kan jag bara konstatera att man verkligen skulle ha sett Touring the Angel-turnén. Där kan vi snacka grym setlist. Problemet med setlisten för nuvarande turnén är först och främst senaste skivan. Den suger, så är det bara. Den enda låten som i mina öron riktigt håller måttet är Wrong. Sen tycker jag att det spelas lite för många downtempo-låtar. Jag avgudar ju synthpops-Depeche och jag vill ha mer av dom! Jag skulle kunna döda för lite låtar från Speak and Spell. Och Martin Gores röst i alla ära, visst Home är en grymt bra låt men det räcker bra med den. Skippa Insight, please...
Men inget av det här kommer spela någon roll på söndag, jag kommer stå där i en salig trans och gråta glädjetårar ändå. För Depche är ändå Depeche.









(Och så ett par ord till min kära syster: Om du fortfarande inte börjat lyssna på dett fantastiska band så ska du börja med det GENAST!)


100126

Godmorgon! I natt har jag sovit sådär 14 timmar... Det är nog seriöst något fel på mig, måste få ändan ur och ringa VC snart.. Men det känns bra att jag sovit länge inför nattpasset :) Denna veckan gör jag dessutom 3 nattpass på raken, det är sådär lagom segt.
Dagens planer innan  det är dags att bege sig mot jobbet är att ta en sväng ner på stan och fixa lite saker jag glömde igår. Så typiskt mig. Sen måste jag testa kläderna jag aldrig provade innan jag köpte dom igår samt sortera ut mina underklädeslådor lite. Skojsigt värre.
Bäst att sätta fart, jag har inte allt för mycket tid på mig.

Sluta tafsa på mitt hår!




Dagens look. Idag har jag varit en levande reklampelare för Gina Tricot.


Fick ett gäng kommentarer/komplimanger för mitt hår när jag sprang runt på stan idag. Sånt gillar vi mycket. Men jag gillar inte folk som ska hålla på att tafsa på mitt hår utan att fråga! Det hände idag - igen. Stod i godan ro på ICA och letade efter haloumi-ost när jag känner att mitt hår rör sig. Vänder mig och där står en gubbe 80+ och petar/klappar på det och frågar om det är mitt eget hår. "Vad ser det ut som!?" hade jag god lust att säga men det gjorde jag inte för jag är så jävla snäll och bara ler sött och svarar "jadå, det är det". Men inombords kokar det i mig av ilska över att han inte har mer hyfs än peta i folks hår utan att be om lov. SERIÖST! Tror folk att vi som har lite annorlunda frisyrer trycker om när okända människor petar i det i tid och otid? Skulle dom uppskatta om jag kör runt mitt finger i deras frillor? Jag tror knappast det!
Jag har fått stå ut med detta i sådär 7-8 år nu. Pandafrissan, dreadsen, cyberloxen och nu kammen. Riktiga pet-magneter. Och nu tycker väl vissa att jag får skylla mig själv som skaffar dessa frisyrer - men glöm det! Det kvittar om jag så skulle ha fågelfjädrar eller boaormar på skallen - INGEN SKA PETA I MITT HÅR UTAN ATT BE OM LOV FÖR DET!!! Men om man frågar snällt först så kan det hända att jag är snäll och ställer upp. Om man petar snällt. Folk verkar inte heller fatta att håret blir förstört till slut när folk ska trycka ner det platt mot skallen.

Så, nu har jag fått avreagera mig lite. (Jag antar att det där kan ses som dagens I-landsproblem?)


Dagens skörd

Här kommer då resultatet av dagens shopping :)

Första anhalten blev Stadium. Där inhandlades ett par skor från Reebok för 799 kr (ord. pris 1199 kr). Väldigt Carina-iga och väldigt sköna :)



Byxor för 249 kr samt 2 linnen för 99 kr/styck. Allt från Soc.


Sport-BH för 149 kr samt en vattenflaska 39 kr. Den är rosa och fin fast det syns dåligt på bilden.


Sen blev det en sväng på H&M. Kom därifrån med lite tråkiga, men ytterst nödvändiga, saker. Svarta mjukisbyxor (David har tvingat mig att köpa nya, mina gamla är tydligen in sexiga nog ;)) och lite underkläder. Strax över 500 kr stannade den notan på, kul...



Sen avsluade jag med att köpa lite "roliga" saker också. Ett par fulsnygga byxor från Bik Bok för överkomliga 99 kr samt ett midjeskärp från Lindex, även det 99 kr. Plus ett gäng hårsnoddar, jag vet inte vart jag gör av mina...

Allt som allt spenderade jag som sagt drygt 2500 kr, väl investerade pengar den här gången! Men nu har jag nog uppnått min shopping-kvot för denna månaden är jag rädd...


100125

Är precis hemkommen från stan, drygt 2500 kr fattigare. Känns riktigt gött! (Vem sa att man inte kan köpa lycka?) Vad jag köpt får ni se lite senare när jag fotat allt :)
Resten av dagen kommer bestå av städande, tvättande och matlagning. Jag känner mig sååå huslig! Jag hade ju en riktigt slappdag igår (jag behöve varken handla eller laga mat, thanks to darling <3) så det får jag ta igen idag istället...

Nu ska jag ladda playlisten med lite Depche Mode (jag laddar inför söndag) och dra fram dammsugaren. Jippie!

06:19

Gud. Vilken. Långsam. Natt.
Det känns som att den aldrig tar slut.. Är drygt 30 min kvar tills vi äntligen får gå hem och sova, känns som en smärre evighet just nu.. 

Resten av den här dagen kommer tillbringas i sängen. Och soffan. Tänker inte kliva utanför dörren såvida det inte sker under mordhot. Det kommer vara slappar-söndag för hela slanten, precis som det ska vara.

Mad world

Här kommer en gammal goding man aldrig tröttnar på.

 

Och nu hoppas jag att vi alla är eniga om att 80-talet is the shit! Dom bästa låtarna och bästa musik-videosarna gjordes då. Jag menar, checka bara in dansen! :D


Samma nätter väntar alla

Det blev som väntat en mycket trevlig, och lugn, natt på jobbet. Bra arbetskamrater spelar verkligen stor roll när man jobbar nätter. Vi pratade om bíologiska klockor som tickar på 150 (200 för min ssk-kollega som är lite äldre än mig), vi satt och tittade på Hemnet och drömde om fina höstgårdar och skrattade åt gräsliga inredningar och så blev det lite mjukporr med Kevin Costner också... *skrattar* Det är inte klokt vilken skit dom visar på TV på nätterna!
Vi är samma gäng i natt igen, det känns bra. Och det lär vara ganska samma på patientfronten också så det lutar åt ytterligare en lugn natt. Det är nog bra det för jag är ganska groggy i huvudet. Sömnen funkar inte riktigt som den ska just nu känner jag men det gör faktiskt inte så mycket. Just nu längtar jag inte tillbaka till dagstressen på avdelningen överhuvudtaget!

Om en timma kommer baby hem, wiiie <3 Han har varit i Uppsala en sväng för att fira sin syster som tagit psykolog-examen. Grattis till henne :) Och på grund av jobb osv så har vi inte setts sen i onsdags, I miss him!

Tic tac

Tiden går så långsamt när man bara väntar. Är fortfarande 2 timmar kvar tills det är dags att bege sig till jobbet. Ser faktiskt fram emot det ikväll. Kommer jobba med trevliga arbetskamrater och förväntar mig mycket skratt :) Det enda som känns lite oroväckande är att vårat datajournalsystem kommer ligga nere hela helgen så vi kommer få använda pappersjournaler igen. Det har jag inte gjort sen jag var student så det kan ju bli spännande... Och jag som skriver som en kratta...

Insomnia

Det finns 2 stora nackdelar med natt-jobb. I det stora hela älskar jag det men dom här 2 sakerna drar ner glädjen lite.

För det första - sömnen. Den blir fucked up, det går inte att komma ifrån. I natt somnade jag vid 2-3 någon gång. Innan dess låg jag precis klarvaken och vred och vände på mig. Min kropp och mitt huvud var liksom inställda på nattarbete, vad annars? Och det är ju bra att man håller sig pigg och så när man ska jobba men det är inte roligt när man är ledig och ska sova.. När jag väl somnade sov jag som en stock till klockan ringde nu vid 11. Var tvungen att gå upp då för att systeryster skulle komma förbi och hämta lite saker. Nu är jag jättetrött och zombielik och kämpar mot viljan att gå och lägga mig igen. Jag tror att det är bättre att jag sover en stund hemma hos David sen istället..

För det andra - man går omkring osminkad och jättetråkig i sådär 2-3 veckor.. Ja, jag förstår att ni skrattar lite åt mig nu, men jag är ytlig, jag tycker att det är kul med kläder och smink! Och när man jobbar nätter så tar man inte på sig det häftigaste man har i garderoben för man har ju bara på sig det i drygt 30 min under hela dygnet. Och man hoppar över sminket för det kliar så in i bomben i ögonen på natten. Och dagarna man är ledig känenr man sig oftast ganska off och zombie-aktig så då blir det mjukiskläder för hela slanten. It sucks!

Fast den biten kan jag leva med, sömndelen är snäppet värre. Jag är jätteglad att jag oftast sover bra mellan mina nätter men just omställningen till normalt dygn igen är inget roligt alls. Och jag kan inte leva inställd på nattdygn hela tiden, man vill ju försöka ha ett liv..

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen packa ihop mig och mina saker och bege mig mot Linköping. I natt är det som sagt dags för jobb igen. Ser faktiskt framemot det. Dom här nätterna har varit riktigt bra hittills :)

Rock it!

Yeeeha! Den 20 februari ska jag och min kära syster se Markus Krunegård på Konsert&Kongress i Linköping, how sweet isn't that!? Det kommer vara jag och en drös kåta 18-åriga indiepop-brudar, you gotta love it! <3

Den sista mohikanen

Det rök några cm på håret idag. Vi konstaterade att jag inte inte klippt mig på över 2 månader, hoppsan... Inte konstigt att det kändes lite vildvuxet, heh.
Det är min frissa som stylat håret  denna gången därför ser det inte riktigt ut som det brukar. Men jag måste säga att hon börjar få in snitsen på det! (Trots att hon fuskade och använde Dust it...tsss). Synd att hon inte har så många fler kunder att öva mohawk-tupering på *skrattar*

Nu återstår bara lite hårfärgning i helgen sen känner jag mig hel igen :) Jag är förresten lite sugen på att bleka håret på sidorna och färga det i nån rolig färg. Eller kanske bara bleka det vitt... Frågan är bara om jag kommer orka underhålla det? I doubt it... Det är så mycket smidigare att bara kleta på svart färg var 3:e vecka liksom.


Lycka är att få spendera lite pengar

Jag tog en liten sväng till Gina Tricot och utnyttjade mitt presentkort :) Lite basplagg inför våren, alltid lika behövligt. Och tänk vad lite shopping får en på bra humör!
Den dagen det här jeanstights/leggings-modet försvinner kommer jag gråta en skvätt...



SASSIE BIKER LEGGINGS 199 kr





NORA LEGGINGS 199 kr





DOLLY TANK 149 kr


Självmordsbenägen?

Jag insåg efter min tur på stan att man nog måste vara självmordsbenägen, eller åtminstone ha lite dödlängtan, för att ge sig ut för tillfället. Antingen så halkar man och ramlar och bryter varenda ben i kroppen eller så får man en istapp modell XXXXL i skallen och stendör. Just nu skulle man behöva en extra uppsättning ögon så man kan ha koll på isen på marken och istapparna i stuprören samtidigt. Mitt huvud har åkt jojo idag nämligen...
Har jag sagt att jag längtar efter våren?

100121

Idag är jag ledig, so sweet! På dagens schema står det efterlängtade besöket hos frisör Annelei. Och sen blir det nog en liten tripp på stan, det rycker bra i shoppingtarmen nu... Jag har egentligen verkligen inga pengar att handla för men jag tänkte nog utnyttja presentkortet på Gina Tricot iaf.

På måndag kommer min efterlängtade lön och då ska det shoppas träningskläder så jag kommer igång med träningen någon gång... Känns inte bra att det snart gått en månad på det nya året och jag har inte kommit igång med "mitt nya liv" ännu, usch usch... Men snart jävlar så! Jag lovar att hålla er uppdaterade.

Prinsen av Peking

Har precis tittat på Dom kallar oss artister som ikväll handlade om Markus Krunegård. En kompis till mig har en liten crush på Timo Räisänen och jag känner nog lite för Markus som hon gör för Timo. Man kan ju inte bli lite annat än lite småkär helt enkelt! Han verkar så gulligt vilsen och försynt på något sätt, man vill bara gå fram och krama om honom.

David satt bredvid och suckade och undrade vad vi tjejer egentligen ser hos Markus. Som David uttryckte det: " han har ju inte direkt något födelaktig utseende och han sjunger dåligt". Och det ligger något i det. Han är inte typ-exempel på en "snygg" kille och nej han sjunger inte speciellt rent. Men har något som gör att man fastnar. Han ser lite nördigt söt ut och han sjunger med en känsla och charm som får hjärtat att slå lite snabbare. Han är med andra ord typ-exemplet för en kille som sätter små pop-hjärtan i brand helt enkelt! Och eftersom mitt hjärta alltid kommer slå några extraslag för pop-musiken så är det ju inte konstigt att jag blir helsåld.


Dock så föredrar jag nog Markus insatser i Laakso framför solo-karriären. Markusevangeliet var en helt okej skiva men ingen av dom två nya skivorna har riktigt satt sig. Laaksos senaste skiva Mother am I looking good? är däremot en av de bästa skivor jag någonsin hört, helt klokren! Så jag håller alla tummar och tår att dom ger sig in i studion snart.

Avslutar med 2 Markus-godbitar som man aldrig tröttnar på :)


 


100120

Natt 4 avklarad. Lugn även den, fast med lite pyssel så tiden gick ganska fort. Har nu haft hand om min första sinustrombos så nu är det bara trombolys kvar sen är jag en fullfjädrad stroke-syrra! (Vi kan ju låtsas det i alla fall...)
Mycket skvaller i natt igen. Jag fattar inte hur folk får reda på allt, jag är ju verkligen helt efter.. Haha. Vi konstaterade i alla fall att det måste vara nått i luften på avdelningen/kliniken, det bildas par på löpande band. Det börjar bli lite Grey's Anatomy-likt, hihi.

Är som vanligt helt förstörd i huvudet efter för lite sömn. Resten av eftermiddagen tillbringas i soffan med lite Grey's, ska påbörja säsong 4 nu :) Sen måste jag nog tyvärr masa mig ut en sväng och köpa lite mat till mig och David sen... Hemkörning av matvaror vore rätt sweet just nu känner jag.

Enjoy the silence


Den här stunden är den bästa under nattpassen. Dom sista minutrarna innan dagpersonalen gör entré och sjukhuset vaknar upp igen. Det är en speciell stämning på avdelningen, det är verkligen som att allt och alla bara väntar på att få vakna upp. Det är ett speciellt lugn, en speciell tystnad som inte liknar något annat. Lugnet före stormen helt enkelt.

Enjoy the silence fick inleda min dag idag, mer stämningsfullt än så kan det inte bli.


Middag @ Erik&Elina 100116

Efter utflykten i skidbacken bar det hemåt för lite powernapping och sedan åkte vi till Erik och Elina för god mat och trevligt samkväm :)

    

Moí. (På torsdag ska jag äntligen klippa mig så mitt hår bli lite hanterligt igen!)


    
Det bjöds på jättegod mat. Till förrätt fick vi baguetter med varma tomater och vitlök samt kräftor! Riktigt mumsigt med "färska" kräftor mitt i vintern :)



Till varmrätt fick vi pesto och salami-fylld kyckling, bulgursallad, fyllda champinjoner och en kall sås med smak av lime. Delicous! Jag som inte är något superfan av bulgur blev glatt överaskad :)


Och så efterrätten - en snabb variant av cheesecake. Mumma :) Och så lite Baileys till det :)



Fördrinksintag i vardagsrummet. David, Pecka och Erik.



Alexander och David



Kristin (hon är inte riktigt lika oskarp irl...)



Till bords :)



Till bords II



Värdparet :)


Dunken! Pecka och Kristin hade med sig en dunk med Gotlandsdricka som David blev mycket förtjust i. Den såg minst sagt oaptitlig ut men smakade bättre än vad jag trodde (dock inte så pass bra att jag tog mer än en klunk...)


Senare höll jag på att somna i soffan (favorit i repris från nyår!). Skidåkning, massa mat och alkohol är ingen vidare kombination..man blir väldigt trött! Så strax efter 01 bröt vi upp och åkte hem till sängen.
En riktigt trevlig kväll blev det! :)


Skistar 100116


I lördags packade jag, David, Daniel och Alexander in oss i bilen och åkte på äventyr till Tolvmannabacken i Kisa! Grabbarna ville värma upp lite inför Åre-resan och jag följde med för att David så gärna ville det...

 Snowboard-munderingen på!

Jag hade inte stått på ett par skidor på sju år och var minst sagt ringrostig... Och jag fick som väntat kramp i vaderna redan i liften, haha. Jag hade glömt bort vilket tortyrredskap ett par pjäxor faktiskt är...

Åkningen gick inget vidare. Smärtan i vaderna släppte aldrig ordentligt och jag var ganska rädd och vågade inte släppa på ordentligt. Men det var riktigt kul att åka igen ändå, jag har saknat det! Så lite trist är det att jag inte ska med till Åre samtidigt som jag nog inte vill åka med det gänget... Dom skulle nog lessna på att vänta på lilla mig hela tiden ;) 

Alexander


David tar igen sig lite



Även jag ser lite tacky ut ibland...


Lunch! Väldigt näringsrik sådan...


Summa summarum: Det var en trevlig dag även om jag inte tillbringade riktigt så mycket tid i pisterna som jag kanske hade velat/önskat... Mitt mål är i alla fall att kunna följa med till Åre nästa år och innan dess ska jag banne mig ligga i hårdträning!


Post weekend

Jadå, jag lever! Det är bara så att jag faktiskt haft ett liv i helgen, därav den dåliga uppdateringen :) Lördagens äventyr i skidbacken samt middagen hos Erik och Elina ska jag försöka skriva om under dagen, måste bara redigera en jäkla massa bilder först..

Igår hade jag och David en slapp dag. Först sov vi till typ halv 12, sen åkte vi till Norrköping och på kvällen såg vi Avatar :) Jag ska erkänna att jag var rätt negativt inställd till den men gosh vad bra den var! (Dock kanske något förutsägbar och dom hade nog kunnat kapa bort några minuter här och där för den var nästan lite för lång). Nu funderar jag och David på hur vi ska gå till väga för att odla svans och bli turkosfärgade...

I natt är det jobb-dags igen och innan dess ska jag helst hinna städa lite här hemma. Första stoppet blir dock duschen.


Fredag morgon kl 06:15

Vissa nätter är verkligen bättre än andra. Har haft en väldigt lugn natt igen men har haft mycket trevliga kollegor så vi har pratat och skrattat bort tiden riktigt bra :) Nu är det ca 40 min kvar tills jag får åka hem till sängen. Men det blir ingen lång tupplur. Klockan 14 hämtar mamma upp mig och sen blir det tillbaka till US, som besökare denna gången dock. Mamma ska vara med i nån studie på hörcentralen och vill ha med mig som sällskap och guide och snäll som man är så ställer man ju upp även om man kommer vara zombie-lik...snark...

Och imorgon är det visst lördag... börjar bli rejält nervös för skidåkningen nu, hur kunde jag bli inlurad på detta? Överlever jag dagen så blir det iallafall en mycket trevlig kväll. Middag hemma hos Erik och Elina :)

Morning has broken

Gäsp och god morgon! Knappt 2 timmar kvar nu sen är denna natt till ända, lovely! Längtar efter att få krypa ner i en varm och gosig säng nu...
Det har varit en lugn natt minst sagt. Inga inläggningar. Knappt några patientringningar och bara 5 vändningar. Lagom ansträngade. (Och bara för att jag säger så så ringer dom säkert om ett trombolyslarm nu, det skulle ju verkligen vara toppen såhär klockan 5 på morgonen när man har en IQ-nivå i klass med en apa).

Well, vi lär inte höras mer förrän mitt nästa nattpass är påbörjat så god morgon och god natt! :)

Nightlife

Japp, då har jag påbörjat mitt nattsuddande igen då. Jag är måttligt road. Och trött. Sov alldeles för lite på dagen idag så det kommer bli en tuff natt...längtar redan hem till sängen och då är jag inte halvvägs genom det här passet än! Snark..

På lördag ska jag göra något jag inte gjort på 7 år. Jag ska åka skidor! David ville åka till Tolvmannabacken och värma upp lite inför sin Åre-resa och tjatade med sig mig. Hua...Hur ska detta gå? Jag har som sagt inte varit i närheten av ett par skidor på 7 år... När jag var yngre åkte vi till Sälen minst en gång per år så visst har jag skidvana men det är ju knappast något som sitter i ryggmärgen liksom. Jag tvivlar på att jag ens kommer ta mig upp i liften! *skrattar* Det känns som att det finns en överhängande risk att jag får tillbringa resten av helgen på ortopeden med diverse benbrott... Kanske borde strunta i åkandet och bara följa med som sällskap istället, heh..
Jag lovar att avlägga rapport om hur det gick sen i alla fall :)

Jahopp, en timma kvar tills runda nr 2. Gäsp...


Nine thirty

Jag tog mig till Linköping till slut fast huvudvärken höll på att döda mig ett tag. Jag var tvungen att stå hela tågresan på ett överfullt tåg. Inte riktigt vad jag var på humör för kan jag säga. Och sen har grinigheten hållt i sig hela kvällen. Jag tycker synd om David som måste stå ut med mig ibland... Borde kanske lägga till det till nyårslöftena - bli en sötare och mindre grinig flickvän?

 

Tror att jag ska ta med mig min bättre hälft och gå och lägga mig nu innan huvudvärken kommer tillbaka, jag känner hur den kommer smygande igen... Imorgon ska jag sova bort typ hela dagen så jag är i tiptop-form till natten. And once again - jag vill såååå inte jobba nätter just nu. Fan.


Frosseri

Igår lyxade jag och hjärtat till det lite :)


Först åt vi sushi <3

Till efterrätt blev det semlor! :D (Det var dock lite för mycket mandelmassa i dom för min smak så jag känner mig inte helt tillfredställd ;))

Really yummie dinner!




Bitchy me

I'm a PMS-bitch deluxe today, yey!
Jag har drömt konstiga, obehagliga drömmar hela morgonen och vaknade med huvudvärk som vägrar släppa. Jag har godissug utan dess like och har syndat utav helvete och har ångest för det. Jag är trött och vill bara gå i ide och sova resten av vintern. Och inte blir det bättre av att jag går på mina nätter imorgon. I drygt 3 veckor kommer jag vara trött, grinig och asocial. I hate it!

Nu ska jag gräva ner mig i soffan igen och avnjuta ytterligare några avsnitt av Grey's innan jag måste ta mitt pick och pack och bege mig till mitt andra hem.


Lazy monday

Idag är det en riktig slö-dag. Jag är jättetrött efter ha jobbat hela helgen och jag sov katastrofalt dåligt i natt. Det är tur att mina patienter är snälla och beskedliga och inte kräver så mycket av mig...
Imorgon är jag ledig (= Grey's-maraton! Vad annars?) och på onsdag går jag på mina nätter. Jag brukar ju tycka om att jobba nätter men dn här gången känns det lite segt. Mina natt-perioder har kommit för tätt nu sista halvåret, jag hinner knappt återhämta mig :/

Och igår fick jag reda på en mycket tråkig sak. Vecka 10 ska David åka till Åre med lite kompisar. Det i sig gör ingenting alls, lite tråkigt att jag inte kan följa med bara pga jobbet. MEN den 10/3 (onsdagen v 10) spelar kent i Linköping och det var meningen att jag och David skulle ha sett dom tillsammans... David hade dock helt glömt bort detta när dom bokade stugan så nu befinner han sig som sagt i Åre den dagen. Så just nu är jag lite sur och väldigt ledsen över detta (detta är huvudorsaken till min dåliga sömn i natt)Jag har verkligen sett framemot att se dom tillsammans med honom. Just nu förknippar jag kent med för mycket tråkiga minnen från Eskilstuna-tiden och jag vill verkligen skapa mig nya fina minnen tillsammans med den person jag älskar. Men så blir det inte. Och det känns verkligen helt bläh.

Istället får systeryster följa med, det får bli min 18-årspresent till henne. Så visst det blir ju bra. But still - bläh! :(


Vi är förlorare vi två, sen vi var sjutton år

12-14 februari så åker jag och Viktor till Göteborg för att hälsa på Malin och hennes pojkvän och för att fortsätta vårat nostalgifestande. Det kommer bli helt galet kul!
Enda sedan vi var ute på annandagen har jag gått runt i ett litet lyckorus, överlycklig över att ha hittat tillbaka till mina gamla bästisar igen. Och det roliga är allt känns som då, på sätt och vis. Vi är fortfarande 16-17-18, dumma och naiva. Inte mycket har ändrats på dom här åren, inte mycket alls.
Allt detta har ju såklart lett till att jag blivit nostalgisk även musik-mässigt och jag tänkte bjussa på en liten kalvakad av härliga låtar som förgyllde min vardag på gymnasiet, låtar som får mig att känna mig som 17 igen.



När jag var 16-17-nånting kunde jag tillbringa timmar i soffan framför ZTV enbart för att få höra Dreaming of you. Och än idag får denna helt underbara låt mig att tokdansa! Och kan man nått annat än älska den helt fantastiska videon!?








Jag tillhör SMK-generationen. När jag var 17 år avgudade alla häftiga människor slagsmålsklubben. Min fascination för dom höll i sig sådär2-3 år sen lessade jag, och många med mig. Dag känner jag bara igen låtar från den första skivan men dom låtarna håller än idag. Jag minns nyårsafton 03-04 när jag, min dåvarande pojkvän och en kompis till honom tokdansade till Övningsköra i timmar. Och varje gång jag hör Wellington Sears minns jag Emmaboda -03 med glädjetårar i ögonen. SMK förgyllde helt klart min ungdom!




På gymnasiet var jag inbiten panda-popare. Eller rättare sagt, jag önskade att jag var en riktigt inbiten sådan. Därför försökte jag tvinga mig själv att gilla Broder Daniel. Det gick inte alls, jag förstod inte hur folk kunde tycka att dom var bra! Fast det sa jag ju såklart inte högt, jag låtsades glatt att jag var lika betuttad i dom som alla andra, trots att jag egentligen bara tyckte om sådär 3 låtar... Happy people never fantasize var en av dom. Den var nog på sätt och vis mitt soundtrack på gymnasiet tror jag. Jag var ju tonårsdeppig som alla andra... Idag kan jag säga att jag faktiskt tycker att BD är ganska bra. Fast det sitter fortfarande långt inne ;)




Placebo är ett band som hängt med mig sedan gymnasietiden och Every you every me var och är fortfarande min favvo-låt med dom. Jag tror att jag har lite hatkärlek till Placebo nu för tiden, jag förknippar deras musik väldigt mycket med smärtan och mörket jag genomgick på den tiden. Jag kunde stänga in mig på mitt rum och lyssna Placebo (och då framförallt ovannämda låt) i timmar och gråta och hata livet, och varje gång jag gör den så hugger det till lite i mitt hjärta. Men jag tycker att dom är lika bra nu som då och jag hatar mig själv för att jag inte tog chansen och såg dom live i höstas. Jag kommer nog aldrig förlåta mig själv för det... (Och min crush jag hade på mr Molko har jag inte vuxit i från, haha).




Som popare har jag en viss förkärlek till falsk skönsång och The Plan var ju ett bra exempel på detta, helt klart. Och vem kan stå still när Mon Amour spelas? Inte jag i alla fall! Jag vet att jag stod på golvet i mitt rum och tokdansade till denna helt lyrisk! Jag har dessutom fina minnen från en spelning med The Plan så trots att jag egentligen aldrig varit något stort fan av dom så förknippar jag dom starkt med mina sena tonår :)




Sista året på gymnasiet började jag engagera mig politiskt. Jag gick med i Mijöpartiet och startade tillsammans med mina vänner upp Grön Ungdom i Norrköping och försökte vara sådär häftigt grön-vänster-ball med palestinasjalar och pins på jackan och hela kittet. Jag hade en internetvän som var ganska extremvänster som introducerade mig för Doktor Kosmos och jag diggade dom stenhårt! Mest tänd var jag på Bredängs centrum, don't ask me why. Jag tyckte att låten var störtskön bara. Min internetvän gjorde till och med en pin till mig som det ståd Bredängs centrum på *skrattar* Jag tappade intresset för politik ganska snabbt och tids nog försvann även Doktor Kosmos ur mitt medvetande. Men det händer ibland när jag vill känna mig lite radikal att jag letar fram mina gamla skivor och "Bredäng" lyssnar jag alltid lite extra på.
 



Jag vet att jag redan lagt upp denna för inte så längesen men den måste få avsluta detta inlägg. För det här är gymnasiet för mig. Det är minnen, jävligt bra minnen. Och det är när jag hör Nu kan du få mig så lätt som jag önskar att jag vore 17 år och dum och naiv igen. För med facit i handen så var livet trots allt ganska okomplicerat då.

Alice in Wonderland

Nu har, jag lite efter sådär som alltid, sett trailen till Alice in Wonderland och fy fan vad grymt bra den filmen kommer vara! Har längtat efter den som en tok i en smärre evighet nu. Burton + Depp + Alice liksom, can't be better!
För dom som är ännu senare än jag och inte har sett trailern så har ni den här.

Tillbringar min kväll på jobbet, lika understimulerad, som vanligt. Tre patienter, som vanligt. Det börjar bli lite skrattretande! Hoppas att våran kära lilla doktor på akuten får in nått roligt att lägga in här på avdelningen snart.

Sunday look

 

 




Bara för att man ska jobba hela kvällen så finns det ju
inget som säger att man inte kan piffa till sig lite? :)


Carina vs godiset 1-1

Jag har varit väldigt duktig och lyckats hålla mig från sötsakerna hela veckan (bortsett från en bit blåpärspaj i onsdags när jag fikade med Viktor. Men jag åt faktiskt inte upp hela biten!) och idag är ju lördag = lördagsgodis! Det var ju min deal med mig själv. Lite belöning måste jag allt få såhär i början. Dock så urartade det lite, som väntat... Det började med julmust och äppelkaka på jobbet. Och sen jag kom hem från jobbet har jag tryckt i mig en vanilj-munk, godis, coca cola och en halv pizza... Eh, ja, man kan ju säga att jag tagit igen veckan nu i alla fall..hrm.. Anyway, snart är det ny vecka = nya tag! Kanske kan skippa lördagsgodiset då... Eller colan i alla fall. Det som talar emot det är dock att jag går på min nattperiod på onsdag och min kropp fuckar alltid ur lite under nattperioderna och bestämmer sig för att det räcker för mig att gå på svältkost. Jag är aldrig hungrig. Seriöst. Och det är inte bra. Och för att ens få energi att orka jobba blir det därför en del godis. Och bullar. Och cola. Heh. Jag måste nog erkänna att det känns som att den här nattperioden kan bli en riktigt bra kick-off för mitt nya liv. Lyckas leva sunt under dom veckorna så klarar jag allt sen!

(Och note to self: måste börja checka in schyssta jympa-dojjor och kläder att köpa så fort lönen trillar in på konton om ett par veckor. Annars kommer jag inte ta mig iväg till gymmet på ytterligare en månad - not good! Bäst att kalla in mamsen för experthjälp snart...)

Jag fryser!

Okej, nu börjar jag bli förbannat jävla trött på den här kylan!! Nu har jag varit på jobbet i 2½ timma men jag hr fortfarande inte tinat upp helt. Sanslöst. Jag vill ha sol och värme nu genast!
Varit en kaotisk morgon dessutom. 1/3 av personalstyrkan var sena till jobbet pga tåg&buss-förseningar... Det är ett helvete att vara beroende av kollektivtrafiken en sånhär vinter, ingenting fungerar som det ska! Nu hoppas jag att Östgötatrafiken fixar till sina fordon till nästa vinter...

Nu tar vi ett djupt andetag och samlar ihop oss inför rond och sen håller vi tummarna för att resten av dagen flyter på utan några större incidenter. Tjingeling!

100108

Sitter på jobbet och häckar, som vanligt. Jobbar hela helgen och sen går jag på mina nätter i mitten av nästa vecka. Ms No-life, känner ni henne?
Har hela 3 patienter att sköta om ikväll. Det är med andra ord inte direkt så att man arbetar ihjäl sig.. Istället roar jag med mig med att spela spel. Läskigt beroende-framkallande och ett väldigt bra tidsfördriv när man har tråkigt på jobbet :) (Egentligen borde jag ta och läsa lite i den "trevliga lilla" neurologiboken och fräscha upp kunskaperna lite så som en duktig systeryster borde, men nääää.... Imorgon kanske?)

Oh happy day!



Detta damp ner i min brevlåda för en stund sen, oh happy day! Nu kommer jag ha sysselsättning för ett par veckor framåt i alla fall :) (förhoppningsvis lagom till lönen kommer så jag kanske har råd att köpa säsong 5).
Nu ska jag göra liet té och mackor och parkera mig i soffan och kolla klart på säsong 2 (jag har tvingat mig själv att dra ut på dom sista avsnitten eftersom att jag inte visste när jag skulle få hem 3:an). Happi Carina :)


Carina of yesterday

Idag springer jag runt i ett par urtvättade mjukisbyxor, osminkad och med tovigt hår. Inte så mycket att skryta över med andra ord. Istället ger jag er gårdagens outfit :)



Kjolen köpte jag på H&M för en himla massa år sedan, jag använder den alldeles för lite!
Looken kompletterades med svarta ögon och svarta hederliga Doc Martens. Sweet!




Tänk om man kunde "desaturate" världen, jävlar vad snyggt det skulle kunna bli!


Bye bye christmas

Sådär ja, nu har även jag städat bort julen här hemma. I år gick det förvånansvärt lätt, annars brukar det alltid ta emot lite. Men eftersom att jag inte riktigt haft den där julglädjen jag brukar så var det mest skönt faktiskt. (Fast jag vet ju att om någon månad eller så kommer jag börja längta till nästa jul, så är det ju alltid)

Nu ska jag kika på lite Grey's och sedan blir det städning för hela slanten. Tro mig, även plastgranar barrar...


Carina vs godiset 1-0

Jag vann kampen mot godissuget igår, I'm so proud over myself! Kanske kan jag faktiskt lyckas denna gången!? :) (Imorgon kommer det dock bli tufft - ledig hela dagen med massa Greys Anatomy... Då hör lite Coca Cola och godis till...)

Idag har jag semester - sweet! Dagens planer består av att snart ta mig tillbaka till Norrköping, sen fika med Viktor och planera våran Gbg-resa i februari (vi ska hälsa på Malin och parta loss!) och senare ikväll kommer baby och då ska vi äta och mysa :) Blir nog en bra dag!

Och seriöst - ska det aldrig sluta snöa!? Jag längtar till våren nu... Börjar bli trött på att behöva luffsa runt  moonboots och 10 lager kläder. Jag har ju massa nya snygga skor jag vill använda damn it! (Och jag vet att jag inte har någon rätt att klaga egentligen, jag har ju längtat efter en vit vinter...)


Tuesday dinner




En middag alá (latmans)Carina :) Sallad funkar alltid när man inte orkar vara kreativ (typ 5 dagar i veckan?) Och extra bra blir det med med Rydbergs galet goda Mango-Rajadressing, yummie! Idag piffade vi dessutom till det lite med lufttorkad skinka också, riktigt gourmétaktigt ;) (Kanske börjar bli dags att ta tag i matlagningen på allvar nu när mitt nya liv är påbörjat...)

Nu sitter jag och kämpar emot godissuget jag haft sedan igår kväll. It kills me! Och det blir inte bättre av att det ligger en halv Gott&Blandat-påse i ett skåp och skriker på mig... Fan, hur ska det här gå egentligen? :(


Nurse Carina

Idag firar jag och 72:an ett 1 år tillsammans. Helt galet, jag fattar inte vart det här året har tagit vägen!? Det känns som att det var igår jag tog mina första stapplande steg som stroke-sjuksköterska. Många dagar känns det som att jag stått stilla i utvecklingen under det här året, men innerst inne vet jag att det inte är så. Jag har lärt mig otroligt mycket och utvecklats massor som sjuksköterska. Och det bästa av allt är att jag kommer fortsätta utvecklas och lära mig ännu mer :)

När jag tog min examen för över 2½ år sedan så var jag bara 21 år gammal och livrädd för verkligheten. Jag förstod verkligen inte hur jag skulle kunna hantera allt det ansvar som läggs på våra axlar. Och jag var orolig över att inte tas på allvar pga min ålder och mitt utseende (dom som känner mig vet att oftast inte tonar ner smink eller hår bara för att jag är på jobbet) men det har aldrig varit något problem. Ingen har någonsin klankat ner på mig, varken chefer, kollegor eller patienter. Det har stärkt mig väldigt mycket som person och jag har besvisat för mig själv och min omgivning att sjuksköterskor inte behöver vara 40+ och tråkiga.
J
ag stormtrivs verkligen mitt jobb. Jag har jättebra arbetskamrater och jag kan inte tänka mig att jobba som något annat än sjuksköterska. Det finns dagar då man betvivlar sitt yrkesval lite (det går ju inte att komma ifrån att arbetstiderna faktiskt är rätt kassa och lönen likaså) men sen kommer en såndär dag då man får så mycket tacksamhet och respons från patienterna så man flyger runt på moln av mallighet - ja, dom dagarna väger upp allt annat och jag skulle inte bya bort dom mot något!





En trött syster Carina


100104



Rosa linne - VILA
Svart tröja - Gina tricot
Svart kjol i fejkskinn - H&M
Lackskärp - Gina tricot
Strumpbyxor - ?


And now - off to work!


Nytt år och nya tag

Jag har inlett det nya året med att ta igen förlorad tid med David samt titta på en jävla massa avsnitt av Greys Anatomy, så internet och bloggande har blivit lite bortprioriterat. Men nu är helgen över och ikväll är det jobb igen, tillbaka till vardagen med andra ord, så nu ska jag engagera mig lite i det här igen.

2010 ska bli ett år i sundhetens tecken. Jag ska, för första gången i hela mitt liv, börja träna! Jag köpte gymkort på jobbet precis innan nyår (US har ett eget lite gym där man får träna för det mycket förmånliga priset av 1000 kr/år (både gymdel och gruppträning) och dessutom har vi ju friskvårdspeng att utnyttja så mitt gymkort kostar nada för mig :)) och nu ska jag bara införskaffa kläder och skor sen jävlar!
Och detta innebär ju då såklart att jag även ska lägga om mina kostvanor lite. Eller rättare sagt rejält... Nu ska det införas "lördagsgodis" igen! Ingen läsk och inga onyttigheter på vardagarna. Det kommer bli tufft vill jag lova, mitt sockerberoende är ju inte nådigt, det vet alla som känner mig väl... Men det ska gå! Jag mår inte bra så som jag lever nu, det måste bli bättring. När detta året är till ända så ska jag kunna se tillbaka på det och konstatera att jag blivit en ny, sundare Carina :)

100101

År 2010 har jag inlett på jobbet, vad annars liksom? Kvällspass så jag har nu drygt 3 timmar kvar tills jag får gå hem och ha ledig helg. (Jag behöver väl inte ens säga att jag var sådär munter över att behöva gå till jobbet idag..) Har varit en toklugn kväll hittills och klockan tickar fram i snigeltempo, arrrgh!

Gårdagskvällen var trevlig men jag var alldeles för trött och höll på att somna i soffan efter 12-slagt. Så kl 01:15 tackade jag för mig och gick hem och sov. Gudomligt skönt. Längre rapport om vårat firande kommer imorgon eller så. När jag orkar. Och kan slita mig från Greys.. (Det är tur att David har massa att måla i helgen så jag med gott samvete kan gräva ner mig i soffan och drömma mig bort lite...)

Nähä, kvällsfika någon?!

RSS 2.0