Disease

Det är sjukstuga hemma hos familjen Gustafsson/Svensson just nu. David har varit risig i en vecka snart och nu har turen kommit till mig - halsont och lite feber. Och så den allmänna orkeslösheten och den rinnande näsan såklart. Suck. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk just nu! På lördag är det dags inflyttningsfest och det ska städas och bakas pajer tills dess och på fredag vankas julfest med jobbet. Så jag kurerar mig med Strepsils och honungsvatten och ber till gudarna att jag är piggare imorgon...

Hade en trevlig helg i Stockholm för övrigt, återkommer till det när orken är bättre..

Äntligen fredag!

Efter en mindre ansträngade arbetsdag så är det äntligen helg! Ikväll är det fredagsmys med familjen och imorgon bär det av mot Stockholm, en riktig toppenhelg med andra ord.

Och så undrar jag, precis som alla andra, varför kollektivtrafiken i Sverige ska falla samman totalt varje vinter? Idag stod jag ute och väntade på en buss i EN FUCKING TIMMA!!! Sen gav jag upp och ringde gråtandes till David som fick skjutsa mig till tåget. Jag har inte tinat upp än... Tvi säger jag bara!

Nu vankas det film här, ha en fortsatt bra kväll!

Fred och lugn i natt i människoland

Såhär en månad före jul så går julmusiken varm här hemma och det kommer bli en hel del jullåtar här med. Idag tänkte jag dela med mig av den fantastiskt fina Snart kommer änglarna att landa av Ulf Lundell.



Nu får det vara nog!

Nej nu får jag banne mig försöka ta mig ur den där här jäkla bloggtorkan! Jag har egentligen massa saker att skriva om men orken saknas. Den här veckan har jag dessutom plågats av en gräslig huvudvärk (migrän skulle jag diagnostisera det som) men det är inte ursäkt nog, nu måste det bli ordning på torpet igen!

Förrutom huvudvärk har veckan bestått av mycket jobb och ännu mera snö. Och det sistnämda gör mig alldeles överlycklig! Jag har gått med väldigt lätta till och från jobbet varje dag och med julsånger i öronen, helt underbart! Nu har julpyntet så smått börjat åka fram här hemma också (måste dock ta lite i taget för att inte reta upp David i onödan, han är inte lika förtjust som jag...).
Idag fick vi dessutom hem vårat efterlängtade matbord! Montering kommer ske så fort David är frisk och jag har är huvudvärksfri, så efter helgen någon gång :)

Nu återstår en arbetsdag den här veckan och sen har jag ledig helg - en tredagars dessutom! Den kommer tillbringas i Stockholm med bästa mamma och syster. Shopping och Stockholm Horse Show står på schemat och det kommer bli kalaskul, som alltid!


Nej, mer än så här orkar inte mitt huvud med just nu. Men jag ska bli duktigare från och med nu, I promise!

Nittonde november

När jag tittade ut genom fönstret i morse så spred sig ett stort leende på mina läppar - snön är tillbaka! I betydligt mindre mängd än förra gången men det gör inget, det är vitt ut i alla fall! Och genast känns det lite lättare att jobba hela helgen.

Some great reward

Efter tandläkarbesöket så gick jag med skakiga ben (och jag menar verkligen skakiga, jag skakade så jag hoppade i tandläkarstolen under nästan hela besöket. Det där med att slappna av funkade inte riktigt) en sväng på stan och belönade mig själv lite. Hittade en jättefin klänning på H&M och kostade även på mig att köpa ett par fina stövlar att ha i vinter (jag äger inga riktiga vinterskor förrutom mina moonboots så det var välbehövligt).


149 kr på H&M


499 kr på Din Sko (och dom är mycket snyggare IRL...)


Net on net och införskaffa en kaffebryggare! Och efter det väntar fika hos ett par vänner. Så trots tandläkarbesöket och all ångest det fört med sig så kan jag nog summera dagen som riktigt bra :)




Carina vs odontofobi: 3-0

Min tandläkarskräck är på god väg att bli botad. Idag påbörjades renoveringen av min mun (som kommer kosta mig ca 6400 kr, lovely...) och jag har fasat för det i veckor. Precis som förra gången bröt jag ihop, men det enbart på grund av att jag fick veta att jag måste genomlida en rotfyllning framöver... Bedövningsmomentet, som nog är det jag fasat mest över eftersom att jag är så jäkla stickrädd, gick galant - tack vare bedövningssalva så kände jag inte av det överhuvudtaget. Och själva lagningsproceduren förflöt så mycket bättre än jag någonsin kunnat tro. Min tandläkare var en riktigt ängel som tog det väldigt lugnt och försiktigt och hela tiden berättade vad hon gjorde och jag kommer nog aldrig mer vara hysteriskt rädd för att laga ett hål. Halleluja säger jag om det! Nu återstår två besök i december. Lite lagning och så den där rotfyllningen... Tandläkaren var på och skrapade lite på nerven på den tanden som ska fyllas och jag kände inte ett jota så det bådar gott i alla fall. Kanske kan jag överleva även det momentet...

Jag kommer aldrig tycka att det är roligt att gå till tandläkaren men det känns som att jag är på god väg att klara av det utan psykiska sammanbrott varje gång.
Fortsättning följer...!

Trettonde november

Jag har drabbats av extrem bloggtorka (antar att det är efterdyningarna efter höstdeppen som så smått börjat gå över nu) så därför är det dödstyst här just nu. Men jag hoppas att det snart ska bli ändring på det!

Helgen kommer att tillbringas i Tidaholm (snart avfärd). I eftermiddag ska vi till Skövde och tillbringa ett par timmar på badhusets relaxavdelning tillsammans med ett par vänner och sedan blir det lite middag ikväll. Imorgon blir det hundgos hos Davids föräldrar och sen middag hos hans mormor och morfar. Känns som att det kan bli en bra och avkopplande helg. Precis vad jag behöver just nu...

Me <3 snö!

Dom senast dagarna har bestått av hängighet och lite feber och även om jag är bättre idag så är inte orken på topp och inte heller blogghumöret. Men jag kan säga att jag är jävligt tacksam för snön vi fått, mitt humör vände direkt till det bättre och förhoppningvis håller det sig så ett tag nu.
Nu längtar jag till första advent så jag får börja julpynta här hemma :D

Energy level: zero

Nedstämdheten och orkeslösheten håller i sig. Idag har jag slösat bort en ledig dag på att sitta i soffan och titta på Greys Anatomy (nu har jag kommit i kapp i alla fall) vilket inte känns helt ok. Hade först en tanke om att gå ner på stan och börja kolla på julklappar men eftersom att jag alltid shoppar en massa när jag mår så här och jag inte har massa pengar för tillfället så tvingade jag mig själv att stanna hemma (jag är rätt stolt över mig själv). Nu försöker jag stå emot impulsen att nätshoppa massa smink jag inte behöver samt ett par skor. Min självdicsiplin leder hittills men det är knappt.

Mina föräldrar är på Teneriffa just nu. Jag önskar att jag hade tid och pengar till att åka iväg någonstans jag med. Jag behöver en rejäl reboot och som det känns just nu så kommer den inte komma förrän träden slagit ut i vår.
Varför kan vi inte bara radera den här årstiden ur almanckan?

Aaaaarghhh!!!!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta just nu...
Efter drygt 1 månad av väntan och ångest så var det idag dags att bege sig till tandläkaren för att påbörja reparationen av min mun. Idag skulle det första hålet lagas och jag har haft ont i magen hela natten och hela morgonen på grund av detta (min tandläkarfobi har jag ju berättat om tidigare...). Och så när jag står och väntar på bussen händer det som inte får hända - jag får ett samtal från kliniken som upplyser mig om att dom har fått in ett akutfall som kommer ta alldeles för lång tid så dom måste boka om min tid. DET ÄR FAN INTE SANT!!!! Jag höll på att börja gråta av uppgivenhet... Så nu väntar ytterligare 1½ vecka av magont och ångest, det är ju nästan så man jublar.

Nu måste jag nog tröstshoppa lite smink bara för det. Fan också.

Sjunde november

Ah, söndag! En riktigt slapp söndag utan massa måsten. Så underbart. Idag är det bara jag, godispåsen, sängen och ett gäng Greys Anatomy-avsnitt som gäller. Can't be much better!
Och ingen söndagsångest för imorgon är jag också ledig. Ibland är livet rätt bra...

Well, everybody's talking about the bird !

Ibland blir saker och ting inte alls som man har tänkt sig, men som tur är så är man flexibel och kan peppa upp sig ändå.



The Cramps - Surfin' bird


Fredagsmys

David är i Borås hela helgen och leker med sina gubbar (i dubbel bemärkelse), själv har jag parkerat mig i mamma och pappas soffa ikväll. Har nyss blivit utfodrad och fått håret färgat, snart väntar film och chips. En bra fredagskväll med andra ord!

Imorgon väntar utgång (hoppas jag. Alla andra planer har ju gått åt helvete, finns ju en risk att detta gör det också) och på söndag bakisdag i sängen (fortfarande ingen TV så soffan får klara sig utan mitt sällskap). Jag måste säga att det är rätt skönt med lediga helger trots allt...

Home update

Jag tänkte att jag skulle ge er en liten sneak-a-peak på vardagsrummet! Det är långtifrån färdigt - etapp 1 kommer bli klart om ett par veckor när matbord och tavla har anlänt och helt färdigt blir det först i vår när vi köpt lite nya möbler. Men lite småfix har vi fått till dom senaste veckorna :)




Våra fina kuddar har fått sällskap av en stilig pläd från Hemtex


Och en matchande gardin, även den från Hemtex, täcker numera den förhatliga skjutdörren! Vi är jättenöjda med det tygvalet, helheten i rummet kommer bli toppen sen!


Och idag fick vi till slut upp gardinerna också. Mörk bild, jag vet, men det är det enda jag har att erbjuda just nu.


Även köket har förärats med lite gardiner (mer turkos/petrolfärgade än dom ser ut på bilden)! Nu ska jag bara hitta en matchade matta (inte det lättaste) och sen ska det införskaffas ett riktigt vitrinskåp.




Jag är mer än nöjd med hur vårat hem börjar arta sig :)


Fjärde fucking november

Idag nådde jag nog verkligen bottennoteringen vad gäller mitt humör förtillfället. Jag brukar vara duktig på att inte visa min bistra sida på jobbet men idag gick det bara inte. Hoppas jag inte fräste allt för mycket åt mina kära arbetskamrater... (Dom visade förståelse i alla fall...) Imorgon ska jag jobba administrativt och får vara asocial och grinig i fred, det känns bra. Fick lite sovmorgon också av min snälla chef, det uppskattas kan jag säga!

Ikväll är det tvättstugan som gäller och det höjer ju inte humöret direkt. Inte heller det faktum att badrummet inte är färdigt (hallå rörmokarn, vi vill ha tillbaka vårat handfat nu tack!) är en stämningshöjare... Vi ska i alla fall ha lite fredagsmys (i förtid, jag vet, David är bort hela helgen sen) så det är ju trevligt. Synd bara att vi fortfarande saknar tv.... (Den är på lagning om jag inte berättat det. Varit borta i 2½ vecka nu...)
Ja, det är ju inte mycket som är muntert förtillfället som ni ser. Jävla höst!

The look and the sound of the voice

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Ultravox äger tamefan när det kommer till musikvideos!
(Och för varje dag som går så önskar jag mer och mer att det var 80-tal nu. Musiken kommer nog aldrig bli så bra så som då...)




Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav

Jag har ännu inte kommit mig för att lyssna genom Håkan Hellströms senaste skiva '2 steg från paradise', men jag tänket göra slag i saken nu i veckan och förhoppningsvis kan jag återkomma med en liten recension i helgen :)
Under tiden bjuder jag på en Håkan-favorit som väcker minnen från en förfluten tid.





He's in the mood to touch the fire

Det har varit väldigt lite musik här i bloggen på sistonde vilket kort och gott berott på bristande ork. Men nu ska det bli ordning på torpet igen!
Det spelas fortfarande väldigt mycket Alphaville här hemma och idag ger jag er In the mood. Enjoy!



Just another blaha-day

Idag har min sovmorgon ackompanjerats av kakelrivning, som tur är så är jag så trött för tillfället att jag skulle kunna sova mig genom en bombexplosion...
Vårat hem har återigen invaderats av hantverkare, denna gången är det badrummet ska få en ny vägg (kaklet på en väggen satt minst sagt löst när vi flyttade in.. Vi hade hoppats på att få hela badrummet omgjort men man nöjer sig med bara den väggen. Vi får hoppas på att vi hittar fler fel framöver så resten också byts ut...) och såklart ska detta ske under dom två dagar jag har sovmorgon! (Tapetseringen skedde ju under mina lediga dagar...) Oväsendet tog jag mig ju i genom, det som är värre är att jag inte har tillgång till någon toalett för tillfället... Det lutar åt tidig avfärd till jobbet kan jag säga.

I övrigt så är jag allmänt less och grinig. Och trött. Och förkyld.
En dos snö och jul skulle sitta fint just nu!

Första november

Måndagar...Dessa eländiga jäkla måndagar. Veckan har bara börjat men redan är man trött och less på det mesta. 4 dagar kvar till helg, 4 långa dagar...

Kvällen ska spenderas på Maxi, inte riktigt vad jag känner för om man säger så. Är riktigt höstlåg och vill helst bara gräva ner mig i sängen med en godispåse och ett gäng böcker och stanna där några veckor. Jag måste säga att jag rätt glad över att vi gått över till vintertid nu och att större delen av dagen ligger i mörker, då slipper jag se hur grått och tråkigt allt är...

RSS 2.0