VFO fynd

Igår var vi som bekant på Vingåker Factory Outlet och roade oss lite. Det var mest för Davids skull vi åkte dit, han var på jakt efter en vinterjacka och kostymskor bland annat, själv räknade jag inte med att komma hem med så mycket. Och det blev inte så mycket heller - medans David kom ut med grejer för över 4000 kr så kom jag inte ens upp i en tusenlapp...

Detta blev i alla fall min skörd.


Stövlar inhandlade på Scoretts outlet. Ordinariepris 899 kr, blev mina för ynka 99 kr! Dock 2:a handssortering, tydligen är dragkedjan lite kass men det kan jag leva med. Jag lär nog inte använda dom så mycket...


Mina mål för dagen var en Fred Perry-piké samt ett par nya svarta jeans. Tröjan hittade jag redan i fyndtältet (199 kr!!!), ville ha en röd också men det fanns såklart inte i min storlek... Jeansen var ett helvete, jag provade säkert 10 par men hittade inga svarta jeans i min storlek. Så irriterande! Så det fick bli ett par vinrödplommonnånting-färgade istället - 499 kr av märket Tiger.


Ett litet skärp fick följa med hem också.


En ledig helg...

Så, hur fördriver man bäst en ledig helg efter en tung arbetsvecka? Jo - på lördagen kliver man ur sängen alldeles för tidigt för att tillbringa hela dagen på Vingåker Factory Outlet. Och när man kommer hem därifrån med gräslig huvudvärk och trötta ben, ja då ska man varva ner samtidigt som man klär om och peppar upp sig inför kvällens halloweenfest. En fest som man sedan lämnar töntigt tidigt för att man är så jäkla trött så man håller på att somna... På söndagen vaknar man åtminstone upp utan baksmälla vilket leder till att man studsar upp ur sängen klockan 10, äter frukost och sedan städar hela lägenheten i rasande tempo. Och sen ger man sig ut på en promenad, kommer hem och konstaterar att klockan bara är 14... Nu ska bilen få vinterdäck och fönstren gardiner. Sen kanske vi faktiskt kan ta lite helg...

Tjugonionde oktober

Tjingeling! Jag överlevde Uppsalaresan, men jag har varit så jäkal trött sen jag kom hem så därför har jag inte orkat blogga något...

Kongressen var toppen på alla sätt och vis. Intressanta föreläsningar och seminarier, god mat, bra underhållning och framförallt trevligt sällskap och många skratt. Jag är verkligen jätteglad att jag fick chansen att få åka på detta!
Idag har det varit jobb som vanligt och det gick förvånansvärt bra med tanke på hur trött jag är och att jag fick hoppa in i ett annat vårdlag än mitt ordinarie.

Imorgon står Vingåker Factory Outlet på agendan och efter det halloweenfest hos Tommy och Jennifer, peppt som satan! Om inte min förkylning blir värre och förstör allt...
På söndag hoppas jag att jag inte är allt för bakis så jag kanske kan få upp gardinerna till köket och vardagsrummet som kom idag. Sen ska ni få se hur fint det börjar bli här hemma nu :)


Tjugosjätte oktober

Jag går runt i dimma och orkar inte skriva något vettigt. Imorgon bär det av till Uppsala så det kommer bli helt tyst här ett par dagar. Förhoppningsvis piggnar jag till under dom dagarna...

 

 

Idag är det ett år sedan jag nåddes av beslutet att en vän lämnat detta livet för ett annat. Ett år. Hoppas du har det fint där du är Niklas.


Tjugofemte oktober

Det kändes (trots kylan och sömnbristen) rätt skönt att gå till jobbet i morse, att vara tillbaka på dagen och träffa folk man inte sett på veckor. Efter att ha legat och vänt och vridit på mig större delen av natten utan att kunna sova så inser jag att min kropp har tagit mer stryk av nattarbetet än jag trott. Nu får vi se hur lång tid det tar för mig att bli människa igen...

Imorgon väntar kvällsarbete (sovmorgon, tackar!) och på onsdag bär det av till Uppsala på Strokekongress. Det ska bli jättekul och förhoppningsvis väldigt lärorikt. Det är inte ofta vi blir ivägsläppta på sånna spektakel så det känns hedrande att få åka.


Nu ska det intas lite té och bullar ihop med ett par avsnitt av Big Bang Theory, riktigt höstmys med andra ord :)


(psssst - vi har fått upp gardinen för dörren nu och det blev kanonbra! Har ni tur får ni se imorgon :))

Tjugofjärde oktober

Trots ett större alkoholintag igår (jag konstaterade i morse att jag faktiskt har små minnesluckor! Daaamn, jag vet inte när det hände senast...) så mår jag riktigt bra idag! Vilket i och för sig kan bero på att dygnets första 16 timmar tillbringades i sängen... Hrm.. Men är det söndag så är det. Resten av kvällen ska tillbringas ömsom i tvättstugan, ömsom i sängen igen med lite Big Bang Theory. Lagom ansträngande sådär. Lite söndagsångest kan vi nog klämma in också, imorgon är det ju dags för jobb igen - dagjobb. Jag har inte gått upp klockan 5 på över 3 veckor så det känns lite motigt just nu...

Och till min stora glädje löste sig en del av inredningsproblematiken igår! Vi hittade en schysst tavla på Gallerix (dock med 5 veckors leveranstid men det kan vi leva med, vi tjänade in över 1000 kr....) och en gardin (med matchande pläd) som kommer bli perfekt över den förhatliga skjutdörren och som följer det brittiska temat. Så fort vi fått ordning på hur vi ska hänga upp den så kommer det lite bilder :)

Nu är det nog dags att inta sängläge igen och skicka iväg David på matjakt. Tjingeling!

London calling

Inredningshysterin som rådde här hemma har dog ut under mina nattarbetesveckor, men nu när jag är tillbaka i det "vanliga livet" igen så är det dags att återuppta det!
Igår beställde jag (äntligen) gardiner till köket och vardagsrummet och nu har planeringen för vardagsrummet i stort tagit fart igen.

Bordet är ju som bekant inhandlat. Det skulle ha anlänt denna veckan men är, såklart, några veckor försenat och innan det dyker upp kan vi inte göra så mycket annat... Övriga möbelinköp får vänta tills efter jul.
För att piffa till rummet lite så har vi bestämt oss för att köra lite "Tema London". Igår köpte vi ett par skitläckra Union Jack-kuddar som vi spanat på jättelänge, väggen kommer prydas av en tavla med Londonmotiv (vilken har vi dock inte riktigt enats om ännu), vi har en plan om att täcka för den eländiga skjutdörren som förstör hela rummet med ett tyg med Londonmotiv (dock verkar det gå åt skogen, återkommer till det) och vi har spanat in lite schyssta inredningsprylar med London-anknytning.
Problemet är att vi tror stenhårt på den här idéen och vägrar tänka outside the box vilket ställer till det lite, det är tydligen inte helt lätt att få tag på alla de saker vi vill ha, till ett vettigt pris... Men det löser sig alltid på något vis.




Våra tjusiga kuddar :) Inhandlade på Nordik, 399 kr


Tyget som vi hade planerat att täcka över dörren med. Kruxet är att nätbutiken tydligen ligger i Hamburg (sidan är dock svensk?) och varorna levereras med bud vilket innebär att man måste vara hemma och ta emot det. Och det säger ju sig själv att det inte funkar. Så nu vet vi inte vad vi ska hitta på, för detta är det enda tyget med Londonmotiv jag lyckats hitta! (Och jag har ägnat timmar åt att leta runt på nätet....)


IKEA-tavlan som vi först planerade att ha på väggen. Den är fortfarande inte helt utesluten men David gillar inte ramen på den och vi insåg igår att den kommer att täcka ungefär hela väggen... Okej för att vi vill ha en stor tavla men den kanske blev lite väl extrem. Men vi funderar vidare...


Denna hittade vi igår på Easyart och blev mycket förtjusta i. Problemet med den är dock att den blir lite dyr när man vill ha den i den storleken vi vill (ca 2000 kr... Någon som vill donera lite pengar till vårat vardagsrum?)
Idag ska vi kika lite på Gallerix och se vad dom har för alternativ men något säger mig att vi snart har lagt 2000 kr på en tavla med en röd j-a buss! Heh... Men är man envis och inte kan tänka om så får man väl skylla sig själv...


Jag återkommer såklart med updates om hur arbetet förflyter :)


Tjugotredje oktober

Idag är det riktigt grådystert och regnigt ute så den dom där härliga vinterkänslorna jag hade igår är som bortblåsta. Bläh. Som tur är så kommer det vara full fart hela dagen så jag kommer inte ha tid att gräva ner mig i deppträsket.

Just nu inväntar vi finbesök av Davids mamma och morföräldrar, en sväng på stan på schemat och lite fika. Och ikväll blir det NN (känns som evigheter sen sist) och för en gångs skull är jag ledig dagen efter och kan festa ordentligt! Min förkylning drar ner peppen lite men eftersom att jag har flytande halstabletter hemma (aka Minttu...) så ska jag nog överleva :)

When the snowman brings the snow

I natt kom den äntligen - den första snön! Jag dansade lyckodans på jobbet och gick runt med ett litet leende på läpparna hela natten för gud vad jag har väntat på detta. Jag tycks redan ha förträngt föregående vinters elände för allt jag vill ha nu är snö, kyla och jul!


Roy Wood and the Wizzard - I wish it could be christmas everyday


Jag ser ljuset...

Om ett par timmar påbörjar jag mitt sista nattpass för den här gången och med tanke på hur dåligt jag mått den här veckan så jag är väldigt tacksam för det... Jag kommer att sakna att lufsa runt i lugnet och mörkret men min kropp har sagt ifrån nu.
Då jag är ensam syrra i natt igen så hoppas jag att det blir en behaglig natt också. Föregående natt slutade i allmänt kaos så jag vill inte ha en repris av den..

I övrigt är det ganska förkylt här hemma (David ser sig själv dom döende, själv har jag gräsligt ont i halsen idag) och lite höstdeppigt. Tänk om den där snön dom har tjatat om i flera dagar nu kunde komma så man fick bli på lite bättre humör i alla fall.




Jag vet att jag är förbannat tråkig för tillfället, men snart (om en vecka eller så...) är jag människa igen och då ska det bli lite liv i bloggen igen, promise!

Mörker

Vi har nu nått den tiden på året då jag alltid blir mer eller mindre deprimerad. Träden har tappat sina löv, det är allmänt grått, mörkt och regnigt och dagarna känns evighetslånga. Vintern är så nära men ändå så långt bort, julkänslorna börjar komma krypandes men det är alldeles för tidigt att låta dom komma fram till ytan helt. Det är bara höst och jävligt.

Jag har klarat mig rätt bra i år. Om det inte vore för att nattarbetandet så smått börja tära på både kropp och psyke nu så hade jag nog klarat mig ännu bättre. Men jag känner att jag börjar sjunka neråt nu. Jag känner mig trött och orkeslös och hängig. Jag blir irriterad för småsaker, tar åt mig alldeles för lätt och blir mer egocentrisk än vanligt. Idag har jag legat i sängen precis hela dagen med datorn i knät, tittat på Greys Anatomy och drömt mig bort till en annan värld. Back to basics.

Jag inbillar mig att jag ändå är starkare och stabilare nu för tiden. Imorgon ska jag se till att ta mig i kragen och övervinna gråheten. Jag vet inte om jag kommer att lyckas men jag ska i alla fall försöka.
Men faktum kvarstår - det är höst. Det är höst, det är grått, kallt och dystert. Och jag hatar det.

Vink vink

Japp, jag lever, men blogghumöret är inte riktigt på topp när man går omkring i en dimma hela nätterna/dagarna... Men nu är det bara 2,5 nattpass kvar, sen blir det tillbaka till verkligehten! Bara så ni vet.


(Har vi en himla tur så kanske jag orkar pressa ur mig några vettiga inlägg i veckan när jag är ledig, men man ska nog inte hoppas på för mycket...)

Femtonde oktober

Jahapp, så var det fredag igen då. Och medans "alla andra" sitter på jobbet/i skolan och räknar minuterna tills dom får ta helg så laddar jag upp för en helg av nattjobb - hela livet!
Har sovit alldeles för länge idag igen och är helt groggy i huvudet. Borde egentligen pälsa på mig och bege mig ut på en liten promenad men lat som jag är så satsar jag på en eftermiddag i soffan ihop med Grey's Anatomy istället.

En vecka kvar nu, sen får jag bli människa igen!

Make a makeup in a foolish style

Höstdepressionen börjar komma smygandes och jag försöker ta kål på den med lite färg!








Pjuh!

Nu har jag precis städat hela lägenheten, helt frivilligt och utan att tycka att det var allt för tråkigt! Jag förtjänar en stjärna i kanten tycker jag! Och ytterligare en stjärna borde jag få då jag klarade av att gå på stan utan att handla något, I'm so proud of myself (Visserligen stillade jag mitt shoppingbegär lite igår, köpte äntligen ett par gummistövlar som jag suktat efter så länge).

Nu ska jag pusta ut i soffan och läsa ett par sidor i en bok och sedan ska det bakas. Ikväll får vi fikabesök och jag tänkte bjuda på äppelpaj med marängtäcke (blev inspirerad av ett avsnitt av 'Gordon Ramsay's the f-word' som jag såg häromdagen). Jag har aldrig bakat något med maräng så det ska bli spännande att se hur det blir.

Fjortonde oktober

Ledig dag och återigen blir jag snuvad på min sovmorgon. Halv tio fick vi återigen besök av hantverkare, den här gången för diskmaskinsinstallation - äntligen!
Men det var nog bra att jag kom upp skapligt, nu kanske jag kan få lite gjort idag... Behöver städa, baka lite inför kvällens fikabesök samt hinna ner på stan för att leta gardiner och tyger. Pjuh. Tänk om man fick vara L-E-D-I-G någon gång...

Trettonde oktober

Är bra seg i huvudet efter bara 4 timmars sömn idag. Men jag får skylla mig själv när jag bokar in saker alldeles för tidigt på dagarna... Blev en lunchdate och sväng på stan med Elina också, känns trevligt att ha gjort något vettigt idag i alla fall. Ikväll ska jag sitta i ett ridhus och frysa och kolla på systeryster som ska dressyrträna. Men även det är frivilligt så jag ska sluta klaga nu...

Även om jag trivs rätt bra med nätterna nu så måste jag erkänna att jag börjar längta till slutet, att få komma tillbaka till dagen och bli människa igen... (och slippa vara så ensam med alla jobbiga beslut...)

Carina vs odontofobi: 2-0

Jag överlevde tandläkarbesöket, men det var med nöd och näppe. Jag var ganska lugn på vägen hem från jobbet men väntetiden hemma var nog lite förödande. För varje minut som gick så blev jag bara mer och mer ångestfylld och nervös, jag började gråta titt som tätt och hade en puls runt 120.
När jag satt i väntrummet så trodde jag ett tag att jag skulle svimma, jag hyperventilerade i det närmsta och när jag blev uppropad brast det - jag grät allvarligt talat som ett litet barn. Den stackars tandhygienisten såg till en början lite chockad ut men hämtade sig snabbt och var sedan helt underbar genom hela undersökningen.
Resultatet blev, som väntat, några hål. Två som måste lagas (det första åtgärdas 8 november - för nära och för långt bort på samma gång) och sen några som tandläkaren får bedöma närmre. Förhoppningsvis räcker det med att jag börjar missbruka tandtråd... Nu har jag i alla fall tagit mig genom det första steget och jag hoppas att jag klarar av nästa steg för det är ju det jag fasar för mest - lagningen. Men jag har bestämt mig - jag ska besegra min fobi en gång för alla!

Nollsextjugo

Om två timmar sitter jag hos tandläkaren med ångest och hjärtklappning. Sänd mig en tanke eller två, okej?

Har strax avverkat hälften av mina nattpass för den här gången - six down, six more to go. Med tanke på hur ruskigt trött jag är just nu så undrar jag hur det ska gå..



Som sagt, ångest var det - gaaaaaaaah!

En lördagseftermiddag i stallet

I lördags tillbringade jag och systeryster lite drygt 4 timmar i stallet för att förbereda inför söndagens tävling (som jag kommer avhandla i ett separat inlägg någon dag snart...). Vi putstade frenetiskt på både häst (helt plötsligt blev hon en glänsande fux med vita strumpor igen!) och utrustning, och Dandi verkade trivas rätt bra med all uppmärksamhet.
Och jag njöt av att andas hästlukt och att få lite tävlingsnerver igen (jag är nog 10 gånger mer nervös än Emma inför och på tävlingar), det var alldeles för många år sedan!



























At the special olympics...

Jag och mamma såg The Ringer i lördags (väldigt rolig film, om ni inte sett den - do i!) och då kommer man ju osökt att tänka på denna, inte helt politiskt korrekta, lilla sång. Jag tycker att Stephen Lynch är helt underbar, please don't hate me for that...




Elfte oktober

När jag gick och la mig igår så hade jag två alternativ för den här dagen i huvudet - 1. att gå upp skapligt och något vettigt gjort innan jobbet (och ta en liten tupplur på kvällen) eller 2. sova så länge som möjligt och slippa sova ikväll.
Det blev det senare alternativet (klockan var visst 12 när jag vaknade...) och nu kommer jag inte få något vettigt gjort alls idag. Det blir att lufsa runt i morgonrock och läsa hela dagen tror jag. Och försöka slänga ihop ett par blogginlägg om helgens stora händelse - Emma och Dandis tävlingsdebut!

Imagine all the people living for today

Idag säger vi grattis till John Lennon. May he rest in peace.





Welcome no 53!

Igår fick jag äntligen hem mina skor som jag vann på tradera för ett tag sen för en helt klart överkomlig slant (186 kr med frakten). När jag installerade dom i garderoben så passade jag på att räkna mina skor då det var ett par år sedan sist och något chockat kunde jag konstatera att 50-gränsen är spräckt - 53 par skor har jag nu i min ägo (56 om vi räknar med träningsskorna och flipflopsen)! Och fler kommer det ju att bli, jag vet dock inte riktigt vart jag ska förvara dom, det börjar bli rätt fullt i klädkammaren...

Här har ni min lilla samling :)



Mina nya älsklingar :)


Davids gamla Billyhylla tjänstegör numea som skohylla :) Bortsett från ett par kängor som är Davids så ockuperas den av mig... (Det finns ytterligare en hylla som inte kom med på bilden)


"Extremskorna" från förr. Jag använder dom aldrig längre men har inte hjärta att göra mig av med dom...




Resten av älsklingarna (plus ett par av Davids kängor)


Davids skor får bo i skogarderoberna. Fast jag har visst snott ett par fack där också...hrm...


Och utöver detta har jag några skor som står i hallen men den skohyllan glömde jag helt bort att föreviga.


Nionde oktober

Kvällen igår blev mycket trevlig med god mat och lite kattgos. Jag rekommenderar alla Linköpingsbor att någon gång besöka Bello's, maten är verkligen helt fantastisk!

Dagen idag har inletts med en tripp till IKEA (som vi, hör och häpna, lämnade tomhänta!) och ICA Maxi. Nu ska jag packa in mig i bilen och bege mig till Skärblacka. Kvällen kommer tillbringas i stallet där både häst och utrustning ska putsas. Kanske kan man våga sig upp på hästryggen en sväng också, det var alldeles för länge sen sist nu.


Åttonde oktober

Det tog inte många minuter in på natten innan mitt dåliga humör var som bortblåst. Jag är så tacksam för mina underbara arbetskamrater! Dom senaste två nätterna försvann i rasande tempo och mycket skratt och flams blev det. Och spökhistorier... Enligt ryktet spökar det på en av våra patientsalar, sånt vill man inte veta när man jobbar natt, tro mig. I två omgångar satt vi och skrämde upp varandra så pass att vi inte vågade gå ut i korridoren själva sen.
Nu är jag snart halvvägs genom den här nattperioden och just nu trivs jag så bra med nattarbetandet att det känns lite tråkigt att det snart är slut...

Nu har jag en ledig helg framför mig. Ikväll blir det middag på Bello's med Peter&Kristin och imorgon bär det av hem till mamma&pappa. Ska försöka lura med David på en liten shoppingur på förmiddagen också. På söndag ska Emma och Dandi göra tävlingsdebut - äntligen! Om Emmas fot håller det vill säga... Hon har tydligen lyckats stuka den rejält så risken finns att hon inte får på sig ridstövlarna och då blir det inget den här gången heller. Men jag håller alla tummar och tår för att det går, jag ser verkligen framemot att få se hur D beter sig på tävlingsbanan (vi har inte allt för höga förväntningar kan jag ju säga, lyckas hon ta sig genom programmet utan att balla ur är det riktigt bra!)

Nu ska jag försöka få igång mitt tuggummihuvud med en sockerchock och sen tillbringa ett par timmar framför spegeln :) Tjingeling!

SKITDAG!

Idag är jag allt annat än glad.

1. Jag vaknar kl 13 med hjärtat i halsgropen inför tandläkarbesöket, enbart för att upptäcka att jag fått meddelande om att min tid är avbokad på grund av sjuk personal. WHAT THE FUCK! Här har man äntligen samlat mod till sig att boka den förbannade tiden och gått runt en helt natt och varit nervös och så blir tiden avbokad!!! Lyckades fixa till en ny tid relativt snabbt i alla fall efter att jag förklarat mitt "lilla problem", så tisdag morgon gör vi ett nytt försök....

2. Jag vann ju för nån vecka sedan ett par skor på en traderaauktion som nu i flera dagar väntat på ska dimpa neri brevlådan. Och igår kom äntligen avin. Glad i hågen traskade jag iväg till mitt lokala utlämningsställe, enbart för att upptäcka att där finns inget paket till mig... Ehhh, nehe och vart i hela fridens namn håller det hus då?! Gjorde ett nytt försök idag, det kan ju vara så det inte anlände dit som det skulle igår, men nope - inget paket idag heller! Dom var snälla och gick igenom lagret efter det men nada. Ringde ett ilsket samtal till Postens kundservice som inte kunde göra så mycket mer än att konstatera att det i alla fall inte låg på något annat utlmäningsställe. Det enda dom kunde råda till var att ha lite is i magen och kolla imorgon igen... Okej om paketet försvunnit någonstans på vägen till Linköping men nu har det försvunnit någonstans på vägen mellan min lägenhet och utlämningstället - WHAT THE FUCK!

Nej, som sagt, idag är jag inte munter. Måtte det bli en skaplig natt på jobbet annat kommer jag tycka synd om mina kollegor när jag ångar fram i korridoren som ett åskmoln...

Såhär mitt i natten

Efter en eftermiddag/kväll som var allt annat än bra (tandläkarångest, misslyckad matlagning, poststrul som innebar att avin för mina skor kom men skorna fanns inte på utlämningstället, alldeles för mycket tvätt osv osv) så kändes det riktigt skönt att få bege sig till jobbet. Och trots att jag är lagom mör i kroppen nu efter att ha vänt sådär 10 patienter så är det (peppar peppar) en riktigt lugn och avkopplande natt. Såhär mitt i nattlunket så känns inte ens tandläkarbesöket så fasligt skrämmande längre (fast vem försöker jag lura, om 12 timmar sitter i väntrummet med en puls på 140, yrsel och illamående, jag lovar).

Fast okej, jag får väl lova att erkänna att jag börjar sakna sängen lite...


Den där Oskar Linnros..

Min vän Karin förundras idag över Oskar Linnros-hypen och precis så som hon känner idag kände jag tidigare i somras. När det började snackas om Oskar Linnros åt höger och vänster så kollade jag upp honom på youtube och min första reaktion efter att ha lyssnat på dom två första singlarna Ack Sundbyberg och Från och med du var ungefär "Och varför i hela fridens namn tycker folk att detta är så jävla bra?" Precis som Karin så brydde jag mig inte om att kolla upp resten av skivan, jag hade bestämt mig - Oskar var inget för mig.
Sen råkade det bli så att jag såg honom live på Munken in the park i somras (vilket inte alls var meningen, jag bara hakade på mina vänner dit) och det var lite av en aha-upplevelse! Låtarna som lät tämligen mediokra på datorn växte rejält live och det tog inte många minuter innan jag dansade lika lyriskt som resten av publiken. Satan i gatan vad bra det var! Och efter detta har Oskar Linnros spelats flitigt i min mp3-spelare under sommaren och hösten och han kommer garanterat få hänga med ett tag till.

(Och Karin, du borde nog grabben en chans till trots allt ;))


Här kommer Genom eld och 25 - mina två favoriter!





Carina vs odontofobi: 1-0

Jag har en fobi. Det finns mycket saker som jag finner obehagliga på olika sätt och gärna undviker, men jag har bara en riktig fobi och den har verkligen tagit över mitt liv. Jag har grav tandläkarskräck. Så pass grav att jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det.

Precis som för så många andra utvecklades denna lilla fobi när jag var liten. Att gå till tandläkaren var bland det värsta som fanns och jag vet att jag hade ångest i veckor när det närmade sig. Det jag var rädd för på den tiden var att ha hål och behöva borra - jag var livrädd för sprutor och ville absolut inte att någon skulle sticka mig i munnen och samtidigt var jag jätterädd för att att det skulle göra ont att borra så att göra det utan bedövning kändes lika hemskt.
Jag har bara behövt borra en gång hittills i mitt liv, när jag var 13 år. Det var ett litet ytligt hål och ingen bedövning behövdes den gången men det där hemska borrljudet traumatiserade mig ännu mer...

Senast jag var hos tandläkaren var för 6 år sedan tror jag. Japp, så illa är det. Efter det besöket flyttade jag till Eskilstuna och blev därmed inte längre automatiskt kallad till någon tandläkare och jag har sedan dess inte lyckats boka in en tid själv. Jag har under alla år inbillat mig att mina tänder nog mår bra rätt bra och lovat mig själv att den dagen jag börjar få besvär, ja då ska jag ringa. Vid några tillfällen har jag försökt att boka in en undersökningstid men det har bara inte gått. För varje år har min tandläkarrädsla växt till sig mer och mer.

Idag får jag andnöd och svimningskänslor bara jag tänker tanken att sätta mig i en tandläkarstol. Nu är det inte bara borrandet som skrämmer mig utan hela situationen. Och med tanke på hur många år som gått sen sist så vill jag inte ens gissa mig till hur många hål jag kan tänkas ha. Att det är minst ett det vet jag och i alldeles för många månader harjag försökt samla mod att boka in en tid för att få det åtgärdat, men det har bara inte gått. Så fort jag lyft telefonen och börjat knappa in numret så har jag fått hjärtklappning och börjat gråta. Så illa är det.
Jag drömmer dessutom mardrömmar titt som tätt om att jag tappar tänder, får dom utslagna eller att dom bara smulas sönder i munnen på mig...

Det hela kompliceras lite av att jag lider av "telefonrädsla" också, det vill säga att jag får ångest av att ringa formella telefonsamtal (eller nästan alla typer av samtal förresten, som inte är till David eller min familj. Tack Gud för sms-funktionen!) så för att få den där vedervärdiga tandläkartiden bokad så måste jag även ta mig förbi den ångesten. Och när man vet att det där hemska telefonsamtalet kommer leda till att jag måste försöka bemästra min enda fobi - ja då förstår ni själva att det låser sig direkt.
Men idag var jag tvungen att trosta telefonrädslan för att ringa till barnmorskan (för att få receptförnyelse på preventivmedel och inget annat...) och efter det tvingande jag helt enkelt mig själv att bara köra vidare. På nått mirakulöst vis så lyckades jag slå numret till tandläkaren och trots att jag hamnade i en telefonkö så la jag inte på luren - win! Så imorgon kl 15:20 ska jag försöka ta mig genom mitt första tandläkarbesök på 6 år...

Ja, jag har helt sanslös ångest just nu, jag börjar gråta och hyperventilera bara jag tänker på det, men jag känner mig jävligt stolt över mig själv som kommit såhär långt. Och jag vet att jag inte kommer att banga, det kommer jag inte tillåta mig själv. Och jag har världens bästa pojkvän som smiter från jobbet en timma imorgon för att följa med mig som moraliskt stöd. Det finns inga ord som kan beskriva den tacksamt jag känner för det.
Tyvärr vet jag ju att morgondagens besök kommer att leda till ytterligare ett besök inom en mycket snar framtid och att det kommer att bli mycket obehagligare. Jag ber till gudarna att jag bara har en tand som behöver åtgärdas men inombords är jag överygad om att det är fler. Och jag vet faktiskt inte hur jag ska ta mig genom det. Men det får bli ett senare problem. Huvudsaken just nu är att jag tar mig till Thea imorgon och därmed har besegrat min fobi, i alla fall för den här gången...



Bildkälla


Energy level: low

Jag vet inte vad som hänt men all energi jag hade förra veckan är som bortblåst (inte kan det väl vara näterna som satt sina spår redan?) För en vecka sedan kunde jag vara kl 9 och vara pigg som en lärka, nu masar jag mig ur sängen kl 11 dag efter dag.. Inte bra!
Ska försöka samla lite enerig till att orka städa av lite här hemma idag i alla fall. Och tvätta... Och så ska jag försöka mig på att göra egen raggmunk, ska bli ett spännande projekt! Och sen väntar nattjobb igen. Dagarna känns lite enformiga förtillfället...




(Btw, är det någon som sitter på en mirakelkur mot tandläkarfobi? Min befinner sig just nu på den nivån att jag inte ens klarar av att ringa och boka en tid och jag måste verkligen dit och laga en tand...buhu...)

Tjugonollnio

Det blev en rätt bra dag till slut. Mötet blev lite av en succé, det är alltid lika trevligt att gehör för sina förslag och synpunkter och att få känna att man får vara med och påverka. Hoppas jag orkar hålla drivet uppe nu bara...

Har dessutom fått mitt hår omfärgat idag så nu känner jag mig hel igen :) Resten av kvällen ska spenderas i soffan med en kopp té och tredje avsnittet av The Event, kan inte bli mycket bättre!

(Imorgon ska jag försöka mig på att publicera lite vettiga blogginlägg igen, how about that!)

Femte oktober

Idag är både det fysiska och det psykiska måendet bättre, det tackar vi för! Det enda som drar ner humöret lite är att jag måste iväg till jobbet på ett möte vilket aldrig känns speciellt roligt när man är ledig. Men å andra sidan är det självvalt så jag ska nog inte klaga så mycket..
Tänkte belöna mig själv med en liten sväng på stan efteråt :) (har råkat se skopunktens senaste TV-reklam och det finns en alldeles för stor risk att jag kommer hem med ett par stövlar därifrån, not good!)

Fjärde oktober

Idag är en riktgt crappy dag - mens- och huvudvärk från helvetet, fi fan. Legat i sängen och soffan precis hela dagen och knappt kunnat röra mig. Och jag som skulle rida idag! Nej, den här dagen kan vi lika gärna glömma, god natt...

...a show-face if you know what I mean!








Tredje oktober

Jag gjorde mig förtjänt av min lön i natt också. Full fart hela natten och att vara ensam sköterska var lite tufft. Man är så van vid att ha en kollega som kan hjälpa till men nu fick jag fara runt som en skottspoling över avdelningen för att fixa än det ena än det andra... Var helt slut när jag kom hem och sov som en stock tills klockan ringde vid 12. Det tog emot lite att masa sig ur sängen då vill jag lova.
Nu är jag i alla fall ledig tills på onsdag natt (med undantag för ett litet jobbmöte jag måste gå på på tisdag), lovely!

I eftermiddag väntar besök från älskade familjen. Ska bli väldigt spännande och se om cheesecaken jag slängde ihop igår blev ätbar, jag ställer mig något tveksam till det...
Nu är det dags att se över så lägenheten är representabel. På återseende!


Andra oktober

Jag brukar alltid väldigt glatt upplysa mina arbetskamrater om att det är bra att jobba natt med mig för mina nätter är alltid så lugna (galet lugna...). Det fick jag äta upp i natt - dom första timmarna var verkligen hysteriska! 3 inskrivningar (hann bara avsluta en så kom nästa), ett akut röntgenbesök och dåliga patienter. Halv ett fick vi sjunka ner i soffan första gången och äta lite, pjuh! Sen var det pyssel precis hela natten, vilket i och för sig var rätt skönt, jag hann inte bli trött för en gångs skull... I natt hoppas jag på något mellanting mellan de två föregående nätterna. Är ensam syrra i natt dessutom så hoppas inget jätteallvarligt inträffar....

Imorgon får vi (eller jag rättare sagt, David är iväg på turnering hela dagen) finbesök av mamma och pappa och förhoppningsvis mina syskon, så nu har jag precis slängt ihop en cheesecake för första gången i mitt liv. Ska bli ytterst spännande och se hur jag lyckats.

Nu ska jag inta soffläge dom sista timmarna innan det bär av mot sjukhuskorridorerna. Håll tummarna för mig att jag får en bra natt!

Good morning Ms Svensson

...you have now entered the hangoverzone...

Sådär ja, då var man tillbaka i den bekanta nattjobbsdimmebaksmällekänslan. Nu tar det ett par dagar att anpassa sig, sen kommer man tycka att livet är helt okej medans omgivningen helst vill att man ska bosätta sig på en öde ö under dom här veckorna.
(Om någon skulle ha missat det så är det inte tänkt att sjukvårdspersonal ska ha familj...)

Just nu är David iväg och lägger handpenning på vårat matsalsbord och jag ska strax försöka tillaga någon form av mat. Sen ska vi försöka klämma in en hel kvälls fredagsmys på ett par timmar innan det bär av mot jobbet igen. Det är ju skönt att man vet vad man ska göra hela helgen i alla fall...

Jag har en liten bekännelse att göra också: igår bröt jag mot mitt skoinköptsstopp igen... Jag råkade klicka hem ett par störtsnygga myggjagarlikande saker från Tradera, hoppsan... Nu får vi bara hoppas att dom är lika snygga när dom anländer och att jag kan ha dom, annars blir det nog lite jobbigt...

Nehepp, mat var det! Tjingeling!

Sleepwalk

Just nu i den här stunden förstår jag inte varför jag egentligen trivs rätt bra med att strosa runt på jobbet nattetid - jag tror seriöst att jag går i sömnen...


RSS 2.0