Sömbrist

Jag brukar kunna sova ganska skapligt under mina nattperioder men denna gången har det varit en ritkigt katastrof! Jag har sovit alldeles för lite och för dåligt... idag har jag tex bara sovit drygt 2-3 timmar och det var inte ens koncentrerad sömn. Så idag mår jag skit rent ut sagt.. Illamående och kallsvettningar, inget vidare alls.
Och det är pga detta jag skriver så tråkiga meningslösa inlägg här, haha. Jag orkar inte ens vara vettig. Men jag tvingar mig själv att skriva lite så jag inte kommer av mig..

Nu sitter jag och vänar på att pappa och syster ska sluta jobbet och hämta upp mig. Ikväll blir det stallet, Emma ska rida lektion för Bitte och jag ska försöka stjäla till mig lite ridtid jag med. Sen blir det sängen tidigt. Tidigt imorgon åker vi (mamma, jag och syster) till Stockholm! :D hälsa på Hera, shopping, hotell-natt och Stockholm Horseshow står på schemat. Kommer bli en riktigt toppenhelg!

Nu ska jag borsta tänderna och packa det sista. Tjingeling!

091125

Idag har det varit full fart hela dagen. Gick upp, gjorde mig iordning gick ut med hunden, åkte hem till stan, packade om väskan på 15 min och åkte sedan till Linköping, gick en snabbis på stan, sen hem till David, åkte och handlade mat, lagade mat och sen jobbet. Pjuh. Hade hoppats på att få mig någon timmas sömn där på eftermiddagen också men det sprack rätt rejält. Får försöka ta igen det imorgon...

Shoppat upp en del av lönen också, som vanligt. Den hinner ju knappt trilla in på kontot...2 tröjor, 1 linne och 1 par tights blev resultatet. Hoppsan. Men nu har jag i alla fall köpt tröjan jag spanat på så länge.
Och så har jag köpt dreads av sötaste Billie :D Har inte haft dreads på drygt ett år nu så det ska bli supernajs.

Jahopp, då var det dags för fika-runda nr 1 nu då. Min kollega fyller år så vi ska smaska kladdkaka, håhå. Sen håller vi tummarna för att det blir en ganska lugn natt. Det känns som att det kommer att bli så men man vet aldrig...

Wallander vs Beck

Har precis haft en helkväll i soffan med familjen. Först såg vi Wallander "Läckan" och sedan Beck "Vita nätter". Jag har alltid föredragit Beck före Wallander och min åsikt kvarstår även efter ikväll. Martin Beck är för det första en mycket intressantare karaktär än Kurt Wallander, han har dessutom någonting som Wallander saknar - en galet bra sidekick. Jag menar, Gunvald räddar ju vilken Beck-film som helst!
Kankse skulle man ta och önska sig lite Beck-boxar i julklapp... *fundera*


Efter ikväll kan jag i alla fall konstatera tre saker:

- Jag ska aldrig springa runt ute i en skog någonsin igen, risken finns att man blir ihjälskjuten av värdetransportrånare..

- Jag ska aldrig mer köpa färdiggrillad kyckling, risken finns att det är en fot eller en hand man gnager på sen..

- Jag ska aldrig titta ner i toaletten, risken finns att det ligger ett huvud där...

Nu blir det sängen. Eller ja, bäddsoffan...



Nu är det jul igen




Nu luktar det lussekatter och pepparkakor i hela huset och jag nynnar på julsånger och känner mig lycklig. En månad kvar till julafton men det skulle lika gärna kunna vara imorgon, så mycket julkänslor har jag just nu! Längtar efter att få ta fram julsakerna hemma och bara gå runt och mysa! Julen är den bästa tiden på året, så är det bara.

Nu är jag precis slut och ska slänga mig i soffan och bara slappa resten av kvällen. Fundera lite mer på önskelistan kanske... Den är väldigt tom just nu, heh. Seriöst, jag kommer inte på något att önska mig. Ja, förrutom svindyra saker som en Nikon-systemkamera eller ett PS3 och vi vi lovat våran kära mor att inte önska oss så dyra saker i år (eftersom att hon alltid är så dum och köper i princip det vi önskar och det blir kanske lite dyrt i längden...)

Nu säger min rygg ifrån, det funkar inte så bra alls att sitta vid datorn vid köksbordet. Aja baja Carina.


Lussekatter!










Japp, då var lussekatterna färdiga. 64 stycken blev det till slut av varierande storlek och form.. jag har inte bakat lussekatter sen dagis tror jag (mamma gör alltid bullar med saffran istället) så jag hade helt glömt bort hur svårt det är att få till formen på dom.
Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så vi kan äta lite och sen åka till stallet. Det blir nog ingen ridning som tänkt dock. Mamma kommer hem senare från jobbet än vad hon räknade med så det kommer dels vara mörkt när vi kommer till stallet (och tycker att det är sådär kul att rida i mörkret) och klockan kommer nog dra iväg för mycket. Vi har ju pepparkaksbaket kvar också när Emma kommer hem från skolan...
Jag får satsa på att försöka rida på fredag istället (även om det kommer vara mörkt då med, heh).


091124

Idag står julbak (lussekatter och pepparkakor) och stallet på schemat. Ska vara hos mamma&pappa hela dagen, sove nog där också. Ska bli en riktigt mysig dag :) Skulle gärna ha lite snö på marken och sol också så skulle det vara helt perfekt!

Och trots att jag somnde vid halv tio igår och därmed har sovit 10 timmar så är jag helt död i huvudet idag.

Lilla My gets her hair done



(and lets ignore the face...)


Nu sitter jag här med hårfärg i hela skallen och den obligatoriska Lilla My-frillan. Det är det enda roliga David får ut av mitt hårfärgande (det är han som färgar håret på mig...) så jag låter honom hållas.
Om 20 min ska färgen sköljas ur och sen blir det nog sängen direkt efter det. Måste ta mig upp tidigt imorgon för att åka ut till mamma och pappa för julbak :)



(Jag undrar för övrigt hur i hela fridens namn det kommer sig att jag jämt är svart om fingrana efter mina hårfärgningar. Och då är det ju som sagt inte ens jag som färgar håret och färgen hamnar där innan jag ens sköljt ur färgen. I dont get it!)


I ICA-kön

Jag förstår inte hur det kommer sig att jag alltid hamnar i fel kö i matbutikerna?! Varenda jävla gång så kryper min kö fram, och det kvittar om jag ställer mig i den kö som är kortast eller längst. Är det inte långsamma kassörskor som jävlas (som idag. Seriöst, dom borde ha hårda antagningstest för att få sitta i kassan på ICA, det är inte normalt att det ska behöva ta 5 minuter att scanna typ lika många varor...) så är det kunderna.

- Gamla tanter/gubbar som långsamt lyfter upp en vara i taget på bandet (ja, jag vet, det är inte deras fel att de är gamla och svaga men det är ändå väldigt irriterande).
- Gamla tanter/gubbar som ska bråka med kassörskan i 5 minuter om 2 krs rabatt på ett kexpaket.
- Folk som precis när dom lagt upp alla varor på bandet kommer på att dom glömde något i andra sidan butiken som dom måste springa och hämta.
- Folk som muckar med hela kassakön så dom bokstavligen talat blir utkastade (yepp, har hänt).


Att min lokala ICA-butik dessutom tycks vara tillhåll för alla alkoholister och psyksjuka människor i Norrköping gör ju knappast saken bättre. Och som grädde på moset blev jag idag jagad genom butiken av en barnvagn med en gallskrikande unge. Ibland känner jag att nog inte ska skaffa några barn trots allt...

Nu ska jag ner i källaren och leta upp kartongen med julsaker och gå igenom vad som är trasigt och inte och vad som ska vara kvar hos mig och vad som ska hem till David (jag har bestämt att jag ska julpynta hans lägenhet också annars blir det inte gjort ordentligt...). Sen ska jag laga mat och duscha och sen kommer David och då ska vi äta och sen färga mitt hår och sen kommer jag somna i soffan sådär klockan halv nio. Pjuh.
(Och nej, det blev ingen tröja. Den fanns inte kvar i min storlek. Så typiskt när man väl bestämt sig! Tröstshoppade två halsband från New Yorker istället...)


Bubblegum brain

Idag mår jag inget vidare. Somnade vid 8:30 och 12:30 ringde klockan eftersom att jag skulle til frissan. 4 timmars sömn med andra ord. Resultatet av detta är att jag har tuggummi-hjärna, jag mår illa och kallsvettas. Det här med nattjobb är ju verkligen underbart!! (Men missförstå mig inte, jag tycker ju faktiskt om det egentligen..)

Just nu intar jag en mycket delikat frukost bestående av vaniljmunk, chokladboll och julmust. Det är inget fel på mina matvanor inte! Sen är planen att jag ska orka sätta på mig ett par ögonbryn (det här med bortrakande ögonbryn är det största i-landsproblemet ever!) och traska ner på stan för att inhandla ingredienser inför morgondagens julbak. Möjligtvis får även en fin tröja från Lindex som jag spanat in ett tag nu hänga med hem. Det här med att spara pengar går ju sådär... har dock insett att min Sthlms-tripp nog kommer bli ganska billig. Såvida dom inte har något jättebra pris på "mina" ridstövlar så avvaktar jag nog med att köpa dom och köper ett par billigare ridskor istället.

Sådär ja, nu börjar huvudet vakna till lite av sockerchocken, dags att sätta fart innan jag segar till igen!

Fräscha kungliga bratakademins danskurs




Ja, såhär roar vi oss på jobbet i väntan på dagpersonalens entré. Nu är jag redo att ta vilket brat-ställe som helst med storm!

Nattsudd

Sitter på jobbet och känner mig sådär lagom grötig i huvudet. Som tur är så är det lugnt på avdelningen i natt också. Än så länge.
Sov inget vidare idag (ehm..igår blir det ju såklart...). Vaknade kl 12 av att telefonen ringde och sen tog det ett tag att somna om. Vaknade sedan kl 15 och var klarvaken men hetl förstörd i huvudet. Var allmänt seg och grinig hela kvällen sen och lyckades bli osams med David. Suck. Jag måste bli bättre på att tygla mitt temperament. Mina och Davids sammandrabbningar påminner mig en hel del om dom mamma och jag hade när jag bodde hemma... Måste bli bättring!

Nu är det 5 låååånga timmar kvar tills man får bege sig hemåt och sova. Och det får jag knappt göra för den delen, 13:30 ska jag vara hos frissan. Känns som att jag kan komma att ångra att jag tog den tiden... Så ser ni någon som irrar runt sömngångar-aktigt på drottninggatan senare idag så är det bara lilla jag ute på äventyr :)

Nu ska jag ta och stoppa något i min kurrande mage. Det är ju det enda roliga man kan sysselsätta sig med här på nätterna - äta! Undrar hur jag ska få till det efter nyår när mitt nya sunda liv ska påbörjas... Tåls att fundera på.

Morning has broken

Eller ja...eftermiddagen snarare. Det känns ju lite sådär att det är mörkt ute när man går och lägger sig och när man vaknar är det också mörkt. Under 7 dygn kommer jag få klara mig helt utan dagsljus. Det är ju säkert bra för humöret..

 

David är på någon figursspelsturnering igen så jag kommer få roa mig själv tills det är dags för jobbet. Ska ha svull-kväll med pizza julmust och chips tror jag bestämt :)


Sängen hägrar..

Nu har jag varit en riktigt käck och glad sjuksköterska och har sprungit runt och tagit blodtryck på mina stackars patienter. Jag känner mig alltid så elak när jag kommer instormandes (eller snarare smygandes) mitt i natten eller klockan halv 6 på morgonen för att ta blodtryck. Arma stackare. På det här stället får man inte sova, det ska ni veta!
Nu väntar jag på att dagpersonalen ska anlända sen blir det hem till sängen. Det ska bli såååå skönt att få sova! Jag ser i kors snart..

Så natti natti :)

Natt-jobb

Sitter på jobbet och har sådär måttligt roligt. Har varit en galet lugn natt hittills och jag har en känsla av att det kommer att fortsätta vara så. 4 timmar kvar tills man får gå hem. Längtar hem till sängen och David..
Nu får det nog bli att göra sig lite té och en smörgås och plocka fram boken igen och fördriva tiden till kl halv 6, då är det dags för morgonrundan...

Until death do us apart

Under min Eskilstuna-tid hade jag en killkompis som hette Niklas. Vi umgicks i samma gäng och lärde känna varandra ganska bra. Han var den som alltid var på bra humör och höll igång mest på fester och festivaler, han hade massa tankar och funderingar kring det mesta och man kunde hamna i de mesta konstiga diskussioner med honom. Vi hade någon slags hat-kärlek till varandra. Vi var alltid allmänt dryga och jävliga mot varandra, försökte alltid få den andra svarlös utan att egentligen lyckas. Folk som inte kände oss trodde att vi hatade varandra men det var bara vårat sätt att umgås. 
Niklas var kort och gott en riktigt bra kille och jag har hur mycket roliga och bra minnen som helst som inkluderar honom.
När jag flyttade från Eskilstuna tappade jag kontakten med honom, liksom alla andra därifrån. Vi sprang in i varandra på någon festival och sa hej ungefär och jag antog att det var så det skulle se ut några år framöver.

Den 26 oktober i år fick jag ett sms från mitt ex som upplyste mig om att Niklas inte längre fanns kvar i livet. Han hade en dryg vecka tidigare försökt ta sitt liv men misslyckats. Han hamande på IVA i Uppsala och den 26 oktober beslutade man sig för att stänga av hans respirator och han drog då sina sista andetag. Det är ett hemskt sms att få och jag grät mycket den kvällen. Mindes och ville inte tro att det var sant.
Jag vet att Niklas hade sina demoner och att han hade slagits mot dom länge. Till slut orkade han inte längre och dom besegrade honom.

Livet är så fruktansvärt orättvist! Niklas blev 26 år gammal. Han hade hela livet framför sig! Jag blir så arg över att det behövde sluta på det här viset. Varför? Varför?
Han hade en flickvän som älskade honom över allt annat, dom var på väg att starta ett liv tillsammans i Örebro.
Jag tänker mycket på Kattis och lider otroligt mycket med henne även om jag inte kan föreställa mig hur ont det måste göra att förlora den man älskar för alltid. Att veta att han aldrig kommer tillbaka. Jag beundrar henne för att hon orkar, jag tvivlar på att jag hade gjort det..

Idag är hans begravning. Jag har velat fram och tillbaka om huruvida jag ska åka dit och vara med eller inte, men har till slut insett att det praktiskt inte skulle fungera. Och jag vet ärligt talat inte om jag skulle klara av en begravning till, det har varit för många sista åren. Men han kommer finnas i mina tankar hela dagen idag och jag kommer fälla många tårar. Och kanske kommer jag idag att inse att han verkligen är borta, att vi aldrig någonsin kommer ses igen. Inga nya upptåg och minnen. Men dom gamla kommer jag bära med mig för resten av livet.

Ta hand om dig Niklas. Jag hoppas din själ har funnit ro nu. En vacker dag ses vi igen.








Niklas och jag 21/9 2007. På fest som alltid under dom åren.
Det är så jag minns dig. Party on!


091120

Så var det fredag. Jag förstår inte vart dagarna tar vägen egentligen, veckorna bara svishar förbi just nu.
Ikväll går jag på mina nattpass och det ska bli skönt, komma från verkligheten lite. För det är så det känns... Nätterna är en annan verklighet. En, på ett sätt, skönare verklighet. Det är en viss känsla att gå till jobbet på kvällen och inse att man är en av dom som håller allt rullande när alla andra sover. Det är en liten wow-upplevelse faktiskt.

Känner mig lite stressad för jag måste till pappa på jobbet innan jag åker till Linköping, vill helst komma dit innan 14 också så jag hinner träffa mamma lite. Och sen har jag massa tankar jag måste försöka få nedskrivna innan jag går, hoppas jag hinner..

Natti natti

Blir återigen sängen tidigt. Känns lite meningslöst men vad ska man annars göra? Inget kul på tv och jag orkar inte sitta vid datorn och häcka. Jag måste skaffa mig en hobby snarast..

Imorgon måste boka barnmorsketid samt den där eländiga tandläkartiden (preics, har inte gjort det än! Fy skäms på mig!). Risken finns dock att jag försover mig till det första, eftersom att jag ska jobba natt imorgon så tänker jag sova så länge jag bara kan.

 

Nu kallar sängen och Anna Janssons "Främmande fågel". Natti natti!


18:37

Då var städningen avklarad, pjuh. Med lite julmusik att sjunga med i gick det riktigt snabbt och smärtfritt. Nu längtar jag efter att få plocka fram julsakerna... Men jag får nog hålla mig till tåls en vecka till.
Var duktig och rensade bort lite kläder jag aldrig använder också. Jag har verkligen jättesvårt för det, är rädd att kasta något jag faktiskt kommer sakna. Men nu börjar jag inse att sånt jag inte använt på ett år kommer jag nog aldrig använda igen... Ska försöka göra samma sak med mina kära skor också, det känns dock som att det kommer att gå åt skogen...

Nu ska jag fixa iordning lite mat, magen min börjar protestera rätt högljutt nu.

Ooops I dit it again



Jag skulle ner till stan för att köpa lite mat men kom hem med en ögonskuggepalett och ett par skor... (och mat också såklart). Jag har verkligen noll självbehärskning ibland. Och sen att det är ett par sommarskor gör ju inte direkt saken bättre, heh. Dom var på rea och jag har spanat på dom hela hösten så jag kände att det var läge att faktiskt köpa dom nu. Har man en craving för skor så har man. Det är tur att den svenska vintern verkar vara ganska avlägsen..
Linnet köpte jag igår på H&M. Har varit på jakt efter ett fint spetslinne ett bra tag nu. Ville ha ett svart också men det fanns såklart inte i min storlek.


Tänkte dela med mig av ett par bilder på dagens look också, sen är det städtajm!

                   


091119

Jag blir så trött på mig själv för att jag är så dålig på att utnyttja mina lediga dagar på ett vettigt sätt! Idag har jag bara hunnit gå upp, göra mig iordning och ta mig från Linköping till Norrköping och klockan är redan tre!!! ILLA!

Nu ska jag till affären och inhandla lite mat och onyttigheter sen ska jag roa mig med min favoritsysselsättning ikväll - städa! (och ironin flödar...) Sen gäller det att lyckas hålla hemmet iordning till jul ungefär, jag kommer inte ha tid med några fler storstädningar innan dess.


091118

Det var med ganska lätta steg jag gick hem från jobbet idag. Sista dag-passet på drygt 2 veckor, på fredag förvandlas jag till natt-uggla igen, det gillar vi! Trivs bra med att jobba nätter, att slippa all stress med ronder, anhöriga, undersökningar och så vidare. Den enda egentliga nackdelen är att allt liv utanför jobbet tar så mycket stryk, man orkar inte med att göra något eller umgås med någon. Och jag som måste julpynta och allt möjligt under dom här veckorna, heh. Men det går nog...

 

Just nu lagas det mat för fullt här hemma. Kyckling, ris, sallad och god mango-raja-dressing, yummie! Sen blir det nog filmmys som vanligt. Lutar åt att vi ser Public Enemies, jag är väl sådär förtjust över det valet dock.


20:47

Tror ni jag lyckades ringa till tandläkaren förut då? Nej, precis. Jag blir så trött på mig själv!! Imorgon ska jag ta David i handen och sen ringa. Måste måste måste.
Men annars har dagen varit rätt skaplig ändå. Både huvudvärken och regnet försvann och det har varit en trevlig kväll på jobbet. Har varit lite att pyssla med för en gångs skull. Nu sitter jag och väntar på att nattpersonalen ska dyka upp så man får rapportera och gå hem. Imorgon bitti är det dags att infinna sig igen. Vilket liv man har..

En regning tisdag i november

Det verkar som att hela den här veckan kommer bli en såndär grå och deppig vecka. Denna dagen har inletts med huvudvärk och regn, ingen vidare start alls. Jag vill krypa ner i sängen igen och dra täcket över huvudet. Varför kan man inte få gå i ide för? I alla fall under hösten...

Nu ska jag knappra i mig lite Panodil, ta en dusch och sedan försöka samla mod till det där tandläkarsamtalet (jag har en känsla av att det inte kommer bli något samtal idag heller.)

Just another bad day

Söndagsångesten gick över i måndagsångest. Hade en riktigt disträ dag på jobbet. Var i ett annat vårdlag än vad jag brukar och kände inte en enda patient (och det gjorde knappt läkaren som rondade heller, suck...) och hade dessutom en student så det var inte ordning på något kändes det som. Var såååå nära att trösta shoppa tröja och skor för 800 kr efter jobbet men lyckades motstå. Jag måste hålla i pengarna till Stockholm-trippen och julklappsinköp, tyvärr.
Sen har jag fått en dos med tandläkarångest som inte direkt gör dagen bättre. Jag måste verkligen boka tid imorgon. Tanden som gick sönder i helgen känns inte bra alls och med tanke på att det är typ 4 (5?) år sedan jag var hos tandläkaren senast så är det minst sagt dags. Jag lär ha alldeles för många hål.. Problemet är ju att jag hatar att gå till tandläkaren, bara tanken på det ger mig ångest och jag har till och med gråtit en skvätt ikväll. Jag är livrädd över att behöva borra och jag hatar ju sprutor så jag vill inte få bedövning. Droga ner sig med Stesolid kanske vore något?


Jag behöver snö och massa julstämning nu känner jag, den här gråa, regniga hösten är inte bra för mitt humör...

Raggmunk och tvättstuga

Så var även denna ångestsöndag snart slut, thank god. Eftersom att jag jobbar dagtur imorgon och sover i Norrköping i natt så kommer min klocka ringa 04:15 imorgon-bitti = det blir sängdags snart, ska bara hämta upp sista tvätten om en halvtimma. Ja det är ju så min kväll sett ut, tvätt tvätt och tvätt. David är i alla fall här och håller mig sällskap så då känns det lite bättre.

Idag har vi varit riktigt husmorsaktiga av oss och ätit raggmunk med stekt fläsk! Det har jag inte ätit sen jag gick på gymnasiet tror jag... Jag kompletterade även med lite blodpudding, riktigt smarrigt!

 


Carina 091115

 



Face



Outfit


Mitt löfte till mig själv att börja lägga ner tid på mitt utseende igen har jag lyckats hålla riktigt bra denna veckan, nu gäller det att hålla ångan uppe. Imorgon måste jag boka klipptid. Jag gråter lite varje dag när jag ska göra iordning håret nu eftersom att det är så långt på sidorna och jag börjar få utväxt of doom....illa!

 


Jag och mina tänder

Som bekant har ju de flesta människor någon slags fobi eller noja över någonting. Jag har två fobier/nojor (det är inte rätt ord nått av det men jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det) som har lite för stort inflytande över mitt liv. Det handlar inte om rädsla för konstiga djur eller trånga utrymmen och det är inga tvångstankar som gör att jag inte kan gå utanför dörren om jag inte sett till att mattfransarna ligger rätt.
Den första är min telefonrädsla som jag kan berätta mer om någon annan gång. Den andra rör mina tänder.. Det är så att jag är helt obeskrivligt rädd för att tappa/slå sönder mina tänder.

Jag vet inte hur detta kommer sig och jag vet inte hur länge jag känt såhär men det är bra länge nu. Det händer titt som tätt att jag drömmer mardrömmar om att mina tänder sitter löst, ramlar ur munnen på mig eller allra värst - krossas sönder till små-smulor. Och varenda gång vaknar jag upp i ren panik och måste känna efter att alla tänder sitter där de ska. Det är hemskt och jag mår riktigt dåligt varenda gång. Att jag sedan dessutom, precis som större delen av befolkningen, har en liten släng av tandläkar-fobi som gör att jag alltför sällan går dit gör ju knappast saken bättre.

Tidigare idag höll min värsta mardröm på att slå in. Kändes det som i alla fall. Jag vet inte riktigt vad som hände men mina tänder i överkäken och underkäken stötte emot varandra på nått konstigt vis som gjorde att en liten tandflisa stöttes bort från två tänder (en i överkäken och en i underkäken). Och just i det ögonblicket det hände så kändes det som att alla tänder gick åt helvete. Jag höll på att svimma av panikkänslorna som blossade upp i mig innan jag kunde konstatera att alla tänder satt kvar där de skulle, om än dock något tilltuffsade. Så nu är det nog dags för att tandläkarbesök ändå för att se om det kanske går att fila bort de små vassa kanter som uppstod i kollisonen...
Att äta ikväll kommer bli en smärre utmaning eftersom att jag just nu är livrädd över att det finns små osynliga sprickor i de berörda tänderna som gör att de nu sakta men säkret kommer gå sönder mer och till slut trilla sönder. Lika bra att inte använda dom mer än nödvändigt med andra ord...

Ja, jag vet att jag har lite konstiga idéer för mig. Terapi kanske vore något?


Söndagar = ångestdagar

Jag hatar söndagar. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Det kvittar vilken årstid det är, om jag jobbar eller är ledig, om jag är bakis eller ej - söndagar ger mig ångest. Hela dagen går jag runt och känner mig nedstämd och grinig. Minsta lilla motgång kan få mig att börja grina som ett litet barn. Helst vill jag inte gå ur sängen för allt känns jobbigt. Det är jobbigt att klä på sig och sminka sig. Jobbigt att äta. Jobbigt att umgås med folk. Och det känns som att allt går åt helvete på något vis.

Jag minns att jag redan som barn avskydde söndagarna. Dom innebar att helgen snart var slut och det var dags att gå tillbaka till skolan igen. I mina minnen var vädret alltid grått och trist, det var inget roligt på tv och mamma städade jämt. Jag vet ju mycket väl att alla söndagar inte vara sådana men det är dom som har fastnat i mitt minne och nu förknippar jag dessa förbannade söndagar med detta.

Idag är en riktigt hemsk ångestdag, jag vill helst gå och lägga mig och sova mig genom den. Men istället ska jag förvärra det hela ännu lite genom att tvätta hela kvällen... Snälla ge mig måndag nu!

Sleepy

Kröp ner i sängen och läste för ett par timmar sedan och råkade somna, hoppsan... Och nu är klockan över sju och halva kvällen har sprungit iväg, jag blir så trött på mig själv!
Ska snart vi sätta igång och fixa lite mat och sen verkar det bli film-tittande igen, inget annat kul har dykt upp i alla fall.

 

Jag tror att jag ska pigga upp mig med en Baileys faktiskt..


Look of today




Måste fixa en ettig belysning i Davids hall så man kan ta lite helfigursbilder istället...


Saturday-shopping!

     

Jag och David har tillbringat första delen av dagen i Tornby där vi spenderade lite (rätt mycket pengar). Köpte bland annat adventsstjärnor och en mycket välbehövlig dörrmatta på Rusta, en fin tröja/tunika/klänning på Gina Tricot och en mortel (vadå vuxenpoäng! Allt för att kunna baka lussekatter någon dag snart...) Försökte hitta några roliga skor också men alla skor jag vill ha just nu är väldigt opraktiska nu inför vintern.. Provade ett par stövlar jag spanat in på Scorett rätt länge nu men dom var alldeles för vida. Vet inte riktigt vem dom hade tänkt sig skulle använda de stövlarna, ingen med normalskapta ben i alla fall...

 

Nu sitter jag och funderar på hur resten av dagen ska se ut. Är sugen på att hitta på något men vet inte riktigt vad. Är lite på festhumör men vet ingen som ska ha fest och det finns ju inga vettiga ställen att gå ut på i den här stan. Det får väl bli soffläge och film ikväll igen. Jag har ju åtminstone min fina godisburk från Willys att trösta mig med...


How did this happen?

Har precis tittat på Star Wars Episode IV, two more to go... Jag förstår inte hur David lyckats övertala mig att se filmerna!? Måste vara hypnos av något slag för jag har aldrig någonsin velat se dom! Har sett små snuttar när dom har gått på tv och bytt kanal omgående. Och i ett år har jag nitiskt tvärvägrat att titta på dom tillsammans med David (och han är som ni då kanske förstår ett inbitet SW-fan...) men så vips en kväll så lovade jag visst att se episode I om han tittade på Dirty Dancing med mig och nu har vi sett en film per vecka ungefär...heh... Jag vet inte om jag finner så mycket nöje i dom egentligen (även om R2-D2 smälter mitt hjärta lite), det är väl mest för att göra honom glad, men jag måste nog ändå (motvilligt) erkänna att dom inte är riktigt så hemska som jag trott.. (Och nu hoppas jag inte att David läser detta för då kommer han håna mig för resten av mitt liv, haha)

Nu blir det snart sängen faktiskt. Tragiskt att gå och lägga sig kl 22:30 en fredagskväll men jag är trött efter att ha jobbat hela veckan. Sen måste vi försöka ta oss upp tidigt imorgon, shopping i Tornby står på schemat :)




(När jag blir rik ska jag skaffa en egen R2-D2!)


Post-work-look




2 timmar av koncentrerad stress innan hemgång är inte bra för utseendet, så är det bara. Ibland får man en smärre chock när man kommer hem från jobbet och både hår och smink står åt alla håll och kanter..

Kvällsfikadiskussionen igår handlade för övrigt om just mitt hår och smink. Framförallt mina ögonbryn väcker stor fascination hos mina kollegor (och även patienter). I princip alla har trott att dom är tatuerade och det får man ju ta som en komplimang! Har även utlovat smink-kurs, heh...kan ju bli intressant, jag är kass på att förklara hur jag gör och kan inte sminka andra. Avdelningen är ju redan halvvägs på väg till att utvecklas till en skönhetssalong så varför inte spä på det lite bara?

Nu blir det duschen nästa och sen när i mjukisbyxorna :)

Fredagen den 13?

Den enda oturen jag haft hittills idag är nog att jag inte vann skorna jag budade på på Tradera :/ lite surt, men jag blev lite snål så då får man skylla sig själv (och om sanningen ska fram behöver jag ju kanske inte fler par skor egentligen...)
Idag har det i alla fall rört sig lite mer på jobbet, dock på fel sätt.. Fyra hemgångar varav två strulade till sig lite, det var väl inte riktigt den sortens "action" jag saknat sista månaden. Hade "utvecklingssamtal" med chefen också och fick bara massa beröm, det känns bra för egot framförallt med tanke på att jag känt mig lite off hela hösten. Och i nästa vecka borde förlängningen av mitt vik vara klar också så då kan man slappna av ett halvår till.

Nu ska jag piffa till mig lite och sen blir det affären och inköp av fredagsmat. Dock är fantasin hos paret Gustafsson-Svensson ganska obefintlig idag så vettitusan vad det blir.

Look of today





Today I'm the good-looking nurse


Mirror mirror




Såhär snygg var jag förra veckan. Den här veckan har jag hittills varit allmänt dräggig, men imorgon ska det bli ändring på det! Dags att plocka fram snygg-Carina igen!

(och vill man se fler bilder på snygg-Carina så tipsar jag om min bilddagbok!)

Post work

Har varit ännu en slö dag på jobbet.. seriöst, om det inte vänder snart och bli lite att göra så kommer jag avlida av understimulering! (Ja, jag vet att det är bissart att sitta och vilja ha mycket att göra på jobbet eftersom att det innebär dåliga patienter, men så är det i alla fall...) Och om en vecka går jag på nätter igen och mina nätter brukar ju galet lugna så då kommer jag bli helt nipprig om jag inte fått ränna av mig lite först..

2 dagar kvar nu sen är det helg i alla fall :) Ska dra med mig David på shopping-runda på Tornby, måste införskaffa nya adevensljusstakar.. Kanske kan det blir lite lussekattsbakeri också, annars vet jag inte när jag ska hinna med innan första advent.

Nu ska jag ta en dusch och väcka upp mig själv lite, jag slöar ju alltid till så på bussen hem. Sen måste jag packa inför helgen eftersom den kommer tillbringas i Linköping.

Gnäll gnäll gnäll

Snart amputerar jag bort min arm, seriöst! Efter att ha varit ganska smärtfri senaste timmarna så gör den nu bajsont igen, jag pallar inte! Och värktabletter hjälper inget vidare, bläh.  Sen misslyckades jag kapitalt med att koka ris till morgondagens matlåda. Jag skyller på att det är eländigt jasminris!

 

Ska ta en varm dusch nu och sen krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv..


Och alla tusen mirakel som vi lovade varannan

Tänkte dela med av den låt som nog mest kan ses som min och Davids låt, Thåströms "Karenina". David lovade att spela den för mig första gången vi sågs (det finns ju inte så många låtar som innehåller namnet Carina, Karenina var väl det närmsta vi kunde komma...) och det gjorde han också. Jag vill minnas att vi låg i soffan och höll om varandra och log sådär nyförälskat fånigt mot varandra. Och varje gång jag lyssnar på den så färdas jag tillbaka i tiden till den där kvällen och blir alldeles varm inombords.

Kärlek är inte alltid en dans på rosor och det finns dagar man som tilliten sviktar och osäkerheten smyger sig på. Som tur är behövs det inte så mycket för att bli påmind om hur det egentligen är, att det innerst inne inte finns några tvivel. I have your heart and you have mine.


I feel pretty off

Smärtan i armen har börjat ge med sig men jag känner mig trött, orkeslös och allmänt off. Allt jag gjort idag har gått i slow-motion... Ska försöka ta mig ner till tåget snart och åka till Linköping och sen bädda ner mig i soffan där resten av kvällen. Kanske skulle man införskaffa sig nån DVD-box att plöja genom under kvällen...


Aj aj aj

Jag har klarat mig riktigt bra från biverkningarna. Ingen frossa, ingen feber, inget illamående. MEN - min arm är inte att leka med. Fy fan vad ont den gör :( Okej att jag hört att man får ont men detta är lite värre än vad jag räknat med... Nu har jag stoppat mig lite Panodil och då kan jag i alla fall röra lite på armen. Och vill det sig riktigt illa så kommer smärtan sitta i i några dagar, yey... Men som sagt, jag ska inte klaga, jag har ju inte blivit dödssjuk i alla fall...

Nu är det dags för frukost sen får vi se vad jag ska göra med den här dagen, jag är ju trots allt ledig :)

Nöff nöff?

Ja, då har även jag till slut fått det där lilla sticket i armen som ska förhindra knorr-utväxt.. Jag har ju inte varit så sugen på att vaccinera mig, dels för att jag inte gillar att bli stucken och dels för att jag inte har lust att bli sjuk av vaccinet. Men å andra sidan hade man väl blivit lynchad den dagen man eventuellt ringer och sjukanmäler sig pga influensa så det var bara att ta sig i kragen och ta sig dit. Sticket gick bra även om hade hjärtklappning och spände mig så det nog gjorde onödigt ont... (och ja, man får vara stickrädd trots att man sticker andra! Ni skulle bara veta hur många som jobbar inom sjukvården som är mer eller mindre stickrädda....) Så nu är det bara att vänta in digerdö...nej förlåt, de helt naturliga och "bra" biverkningarna i form av feber, frossa, ledvärk, en halvt förlamad arm och lite illamående. Kul värre.

Nu hoppas jag att David kommer hem snart så vi kan förflytta oss till Norrköping.

Jag har inga vänner kvar..

...visst är livet underbart?

Okej, time to get serious. En av anledningarna till att jag skapade bloggen var just för att kunna få ventilera mina innersta tankar och funderingar. Får ur mig massa sörja som är för jobbigt att bära på. Detta är säkert inte upplyftande för någon att läsa men det är inte meningen heller. Det fungerar lite som terapi för mig bara helt enkelt. Vill ni följa med in i mitt innersta så är ni dock hjärtligt välkomna.

När jag flyttade tillbaka till Norrköping från Eskilstuna så insåg jag väldigt snart att jag är fruktansvärt ensam här. Jag har min familj och David men det är i stort sett allt. Jag har så gott som inga vänner här alls och det är något som tynger mig väldigt mycket. Jag saknar känslan av att ha en riktigt nära vän, en "bästis" att kunna dela allt med. Någon som vill göra mig sällskap på långa shoppingturer på stan, någon att gå ut och festa med, någon att kunna ringa när man har långtråkigt. Det finns ingen sådan "någon" i mitt liv just nu. (Ja, David räknas ju såklart inte).

Många i min omgivning har stora vänskapskretser och massa nära vänner, ofta personer de lärde känna redan i grundskolan. Jag har inte kontakt med någon från varken högstadiet eller gymnasiet längre. Någonstans på vägen har alla vänskapsband brustit totalt. Jag har med jämna mellanrum gjort försök att knyta ihop dom igen, dock förgäves. Alla tycks ha gått vidare i sina liv och har nya vänner. Och att skaffa nya vänner, framförallt nära sådana, när man är 24 år gammal det är inte helt lätt. För alla har som sagt sina vänner och verkar inte ha något behov av att skaffa sig flera.

När jag bodde i Eskilstuna var situationen rätt okej, men de personer jag umgicks med då lärde jag känna genom Daniel och när vi gjorde slut försvann många av mina "vänner", idag har jag knappt någon kontakt med dom. På den tiden fanns även "hår-gänget" men även den gemenskapen har försvunnit. Nu har jag varken tid eller råd att flänga runt i landet och träffa folk längre och kontakten blir mer och mer sporadisk. Och jag orkar inte ens försöka mer. I många fall känns det som att det bara är jag som försöker, men jag antar att det är något man jag inbillar mig? Om inte - vad gör jag för fel?
När jag kom tillbaka till Norrköping fanns det fortfarande en person kvar men även i det fallet har något uppenbarligen gått fel. Jag har försökt att få tillbaka den relation som fanns en gång i tiden men det känns som att jag aldrig fått någon respons tillbaka. Jag känner mig bara efterhängsen och tjatig.

Jag tittar avundsjukt på David och på mina syskon som omger sig av folk och jag undrar varför inte mitt liv ser ut så? Jag kommer inte kunna ha någon stor, roligt 25 års-fest för vem ska jag bjuda? Vilka ska ha möhippa för mig i framtiden? Just nu känns det som att jag kommer få klara mig utan det. Och jag kommer antagligen fira nyår ensam eller tillsammans med mina föräldrar eftersom att jag inte kan följa med David till Tidaholm och jag har ingen annan att fira med. Heh, vadå patetiskt...

David säger att jag måste försöka mer och inte bara acceptera läget, men jag vet inte vad jag ska göra? Jag är ganska blyg och är rädd för att känna mig klängig. Och jag tycker att jag försöker men när man inte riktigt får något tillbaka så ger man lätt upp. Jag önskar att jag vore 5 år gammal igen, allt var så mycket lättare på den tiden.

så, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv. Nu när jag fått ur mig det här så känns hjärtat något lättare i alla fall. Och jag försöker vara optimistisk och hoppas på att det en vacker dag kommer se annorlunda ut..

Dagen efter...

Sitter på jobbet och mår...ptja, jag hade kunnat må bättre i alla fall. Hinkar cola och knaprar på chips för att hålla magen lugn, heh. Kvällen igår fick ett rätt abrupt slut igår, vid 2 tog illamående över hand och det blev hemgång, lite tråkigt. Även David gick samma öde till mötes, vi skyller på att det var något konstigt med cidern vi drack..
Och min kära lillebror som skulle hänga med ut däckade visst i bilen på väg till Linköping, smidigt värre. Men han slipper inte undan, han SKA med på NN någon gång, så är det bara!

På jobbet är det i alla fall väldigt lugnt och behagligt. Snart dags att gå kvällsrundan med medicinerna och sen får klockan blir halv 10 fort så jag får gå hem.. Jobbar kväll imorgon också, det är jag ytterst tacksam över.

Partytime!

Den här kvällen blev lite annorlunda än vad jag tänkt mig. Tanken var att jag skulle jobba till 21:30 och sen stressa hem och fixa iordning mig inför Nuclear Nation. Så halv två var jag på plats på jobbet, måttligt road, och snart konstaterade vi att vi var en syrra för mycket kväll = jag fick semester och gick hem igen :D Så nu gör jag mig iordning i lugn och ro och dricker cider och är happy happy :)

kent - Röd

Nu har jag lyssnat genom kents nya, mycket efterlängtade, skiva "Röd" och jag måste tyvärr säga att jag är lite besviken. Jag har fått höra att den växer efter några genomlyssningar och jag hoppas att det stämmer första intrycket var inget vidare.
Jag borde uppskatta den nya mer elektroniska framtoningen men jag gör verkligen inte det! Jag störde mig på den redan på "Tillbaka till samtiden" och nu är det ännu värre. Jag saknar gamla kent, den hjärtskärande rock-popen där texterna var i fokus. Nu känns det som att texterna äts upp av en massa synthslingor och "häftiga ljud". Det är inte okej! Jag får läsa genom texterna några gånger utan musiken i bakgrunden så kanske det blir bättre...



Vardagslyx


Vardagslyx <3

Blir sängen tidigt idag trots att jag är ledig imorgon. Känner mig så trött...måste verkligen ringa och boka tid på VC för lite provtagning snart, suck. Vet inte riktigt vad jag bävar mest för - själva telefonsamtalet för att boka tiden eller provtagningen.

Imorgon kommer hjärtat hem igen, jippie! Har sovit ensam alldeles för många nätter nu och jag sover så mycket sämre då. Vrider och vänder på mig och kan inte komma till ro och så drömmer jag massa skumma drömmar.

Och idag skrev jag ut namnändringsblanketten och beställde personbevis, hoho. Nu ska jag bara fundera på om jag har råd nu eller ska avvakta tills efter jul. Nu har jag i alla fall bestämt mig, det ska bli av.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen och läsa lite och sen se till att få sådär 10 timmars behövlig sömn.

When the snowman brings the snow


(Roy Wood and Wizzard - I wish it could be christmas everyday)

Och så ÄNTLIGEN får även vi i Norrköping/Linköping lite efterlängtad snö! Jag har studsat runt av glädje på jobbet idag, nu börjar julkänslorna verkligen komma krypandes :) Snart är det dags för julpyntande och julbak, är det inte underbart!

Och det ser rätt ljust ut angående jobb, jag ska dubbelkolla med min chef på fredag men jag känner mig till 99% säker på att få vara kvar i alla fall. Pjuh. Dock kommer det bli jobb varannan helg, som väntat. Men det kan jag leva med bara jag har ett jobb...


Look of today



Post-work - tilltufsad och trött

Är bra sugen på att raka sidorna helt nu eftersom att håret där växer som ogräs och det ser förjävligt ut redan efter 3 veckor. Men frågan är vad dom skulle säga på jobbet...?

På väg mot arbetslösheten?

Varit ytterligare en dag med stiltje på jobbet. Känns lite oroväckande, snart smäller det till och så är avdelningen full med svårt sjuka, tunga patienter istället... Det där med balans verkar inte existera?

Fast jag ska inte klaga, jag ska vara glad att jag ens har ett jobb. Framtiden ser inte allt för munter ut. Enligt min chef måste kliniken spara in 14 miljoner kronor nästa år. Heh. Och ingen vet hur det ska gå till. Det verkar i alla fall som att det kommer bli jobb varann helg, känns upplyftade. Och enligt chefen gör det varken till eller från ekonomiskt. Hon har räknat på att vi kommer kunna minska personalstyrkan på avdelningen med 1,77 huvuden, inga 14 miljoner direkt med andra ord. Det lutar tydligen åt att man får dra ner antalet vårdplats vilket leder till att bemanningen kan dras ner och då sitter mitt jobb rätt löst är jag är rädd. Suck. Detta ger mig magknip, att inte veta hur ens liv kommer se ut i vår. Den ständiga osäkerhet! Vad ska man välja för yrke egentligen för att vara garanterad jobb?! Nu håller jag alla tummar och tår för att det kommer ordna sig och att jag får förlängt ett halvår till...

Och vinterkräksjukan har visst börjat bryta ut också, härliga tider! Personligen är jag mer orolig för den än för svininfluensan.. Jag har inte ens vaccinerat mig än, fy skäms på mig! Imorgon ska jag försöka masa mig iväg och göra det...

Nu ska jag steka pannkakor :)


Fyra nyanser av grått

Japp, jag är en ytterst färgglad person!

Turen på stan resulterade i ett nytt nagellack, kajalpenna och tillbaka-lämnande av tröja... Inte ens i xxs (!!!) satt den som den skulle, antingen är det min kropp det är allvarligt fel på eller så var det en väldigt skum modell... Det innebär att jag hittills bara köpt ett enda klädesplagg denna månaden, det måste vara något slags rekord tror jag. Och inga skor ännu! Jag försöker spara mig till Sthlms-trippen i slutet av månaden...

Nu ska jag hoppa i mysbyxorna :)


Ledighet

Idag har jag semester, lovely! I och med att detta är en 6-dagsvecka för mig så känns det som en bra start på veckan :) Sitter i Linköping just nu och grejjar med lite musik inför fredag men ska snart dra mig hemåt. Måste ner på stan och byta tröjan jag köpte häromdagen (så går det när man inte provar sånt man köper...) och införskaffa någon form av middag. Det är så tråkigt att laga mat och äta själv!

Om 10 min ska Davids flyg till Milano lyfta, sen kommer jag vara hysteriskt nervös tills jag får ett sms som förkunnar att han laddat med livet i behåll... Efter Niklas bortgång har jag återigen insett hur fort livet kan ändras och just nu är jag livrädd att förlora David. He's the best thing that have ever happened to me <3


En helt vanlig söndag

Det har varit en såndär typisk söndag - lite småtrist och grå. Var i stallet med Emma en sväng. Dandi var inte på sitt mest samarbetsvilliga humör men det var skönt att få rida lite i alla fall. Mitt mål med att ta mig dit en gång i veckan har jag tyvärr inte riktigt uppnått än, till våren kanske jag kan få lite mer struktur på det hela.

Sen blev jag kvar i Blacka ett tag och snyltade till mig lite mat :) Det är alltid lika skönt att komma hem till mamma och bli lite bortskämd. Ibland saknar jag verkligen att vara 16 år och bo hemma.

Ikväll blir det soff-läge hela kvällen. David har ju varit Borås hela helgen och imorgon drar han till Italien och blir borta tills på torsdag :( Så ikväll måste vi passa på att mysa! Han har lovat att baka paj till mig, hihi :)


Palace Station




Dagens pepp-låt!


RSS 2.0