I let them use you for their own ends

Då mitt humör har gått rätt mycket i moll idag (för mycket tankar på morfar) så har även musiken fått göra det. Dagar som dessa tackar jag gudarna för Joy Division! Jag hoppas att Ian Curtis fick vara med på morfars kalas...






(Ja, jag är medveten om den bristande kvalitén på bild och ljud, men det är liksom meningen....)


When you lose something you can't replace...

Idag fyller min älskade morfar 70 år. Jag hoppas att dom fixar ett rejält kalas för honom där uppe i himlen.

Min morfar har alltid betytt otroligt mycket för mig och vi hade en mycket speciell relation till varandra. Mormor och morfar skilde sig när mamma var liten och av någon anledning träffade vi alltid mormor oftare när vi var små. Detta gjorde att tillfällen med morfar blev lite extra speciella. Att tillbringa en helg hos honom och hans fru var något man såg framemot jättelänge och vi blev alltid väldigt bortskämda. På somrarna var vi ofta på deras lantställe och att äta jullunch där var en tradition vi aldrig tummade på. När jag blev äldre blev besöken mindre frekventa men jag var alltid morfars flicka och han hymlade aldrig med att han var stolt över mig.

Jag förlorade min älskade morfar till cancern för drygt fyra år sedan. En solig junidag 2006 uttalade min mamma orden jag aldrig trodde jag skulle behöva få höra - "Din morfar har cancer". Och i samma sekund som orden nått mitt medvetande så visste jag att vi snart skulle förlora honom. Att det var försent. Hela våren hade han gått runt med magont och han rasade vikt men han sökte hjälp för sent. Fyra tumörer i och runt tjocktarmen. Troligen metastaser till både lunga och lever. Och det var för sent för att göra något.
Min älskade morfar tynade bort på en sommar och allt vi kunde göra var att stå handfallna och titta på. I den mån vi fick det. Han ville inte att vi skulle behöva se honom så sjuk, han ville helst inte att vi skulle besöka honom, varken hemma eller på sjukhuset. Efter sjukdomsbeskedet träffade jag honom bara två eller tre gånger, idag önskar jag att det hade varit annorlunda.

Sista gången jag träffade honom var bara ett par dagar innan han somnade in. Han var inlagd på Linnéaenheten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, han orkade inte längre vara hemma. Jag visste när jag klev in genom dörren till hans sal att det skulle bli sista gången vi såg varandra. Och han visste det också. Vi grät i varandras armar och han bad indirekt om tillåtelse att få dö, att få slippa lida. Och jag gav honom det. Och jag kommer aldrig glömma lättnanden i hans ögon. Vi sa aldrig hejdå till varandra, inte på riktigt. Och hade jag fått spola tillbaka bandet och så hade jag berättat hur mycket jag älskar honom och att vi kommer att ses en vacker dag igen.

Tre dagar senare somnade han in lugnt och stilla, i närvaro av sin fru, mina mamma och min moster och morbror. Innan han stängde sina ögon för att aldrig öppna dom igen så såg han till att alla familjer var samlade hemma (min bror hade precis varit i Bulgarien och min pappa iväg på sin lastbilsvecka och han ville vara säker på att dom var hemma igen). Det var så typiskt honom att vara så omtänksam in i det sista.
Kl 00:30 den 11 sepetmber drog han sitt sista andetag. Lidandet var till slut över.

Fyra år har förflutit men saknaden är lika stor idag som då, om inte större. Det hugger till i hjärtat när jag tänker på allt han har missat, och allt han kommer att missa. Jag vill gärna tro att han sitter på en molntuss där uppe och tittar ner på oss och både glädjs och förfäras över vad vi tar oss till. Och en vacker dag kommer vi att ses igen, det är jag övertygad om.

Jag älskar dig morfar.



Trettionde september

Godmorgon världen! Idag skiner solen och jag borde vara på strålande humör, men det är jag inte... Anledningen stavas snooze-funktion... David har den något irriterande ovanan att snooza rätt rejält innan han kliver upp på morgonen, idag tog det en timma! Och lättväckt som jag är så vaknar jag ju varje gång hans mobil ringer, dvs var 9:e min under en timmas tid. Inte sådär jättekul när man har sovmorgon... Nåväl, inte ska jag väl låta det förstöra min dag?
Dagens planer att baka bullar (insåg dock att jag saknar en kavel! Så det får bli en promenad till stan för att inhandla detta först....) och sen blir det nattjobb. I drygt 3 veckor nu kommer jag befinna mig i dimman så risken finns att jag blir lite frånvarande här.

(Jag har fått påpekat ett par gånger att det inte alltid går att kommentera mina inlägg, något även jag noterat... Igår fick jag nog och drog iväg ett mejl tills Blogg.se's support och nu ska det problemet vara åtgärdat, just so you know :))

Jakten på matsalsmöblerna - the true story

Jag och min kära sambo har tillbringat galet mycket tid i möbelaffärer den senaste månaden (vi ligger nog på en 6 timmar i veckan eller så...). Vi börjar se oss själva som stamkunder på såväl IKEA som Chilli, Nordik och Rum Interiör (på det sistnämda kände dom verkligen igen oss nu när vi var där ikväll igen...) och anledningen till detta stavas matsalsmöbler.

Vi har letat som galningar efter en schysst matgrupp att ha i vardagsrummet och vi tyckte att vi hade ganska låga kriterier - vi hade fastnat för valnöt. Vi konstaterade dock rätt fort att valnötsbord inte direkt växer på träd... Ett bord har vi lyckats uppbringa, till ett allt annat än humant pris. Det nästbästa var ett vitt bord med valnötsskiva. Jahapp, så vad gör man då? Jo, man får försöka tänka om... Kan det kanske funka med ett vitt bord ändå och väga upp det med att ha resten av möblerna i valnöt? Eller ska vi bita i det sura äpplet och ta in den där förhatliga eken i vardagsrummet (så fult men ack så smidigt, för ekmöbler växer ju verlkligen på träd!)? Eller ska fortsätta på det brunsvarta spåret som vi har redan nu?

Som vi har velat och fram och tillbaka, ni anar inte! Så idag blev det ännu en tripp ner till våra kära möbelbutiker för att kolla runt (tänk om det mirakulöst har poppat upp ett valnötsbord ur något golv!). Första stoppet blev på Rum Interiör för att spana in deras mediamöbler som är kombinerade vit/valnöt (vi var då inte på det där vita bordet med valnötsskiva). Vi kom ganska snart i samspråk med butikens ägare och med hans hjälp kom vi fram till att valnöt nog kanske inte var något för oss ändå. Så då var vi tillbaka nere på noll igen - vad i hela fridens namn ska vi ha? Hans förslag var att köra på vita och svarta möbler och lägga ner allt vad olika träslag heter. Och visst, det var ju en bra tanke bortsett från att vi inte var sugna på en svart matgrupp då vi är rädda att det blir för mörkt i rummet och David inte var så tänd på att ha ett vitt bord. Och då plockar den gode möbelförsäljaren fram sitt ess ur rockärmen - detta fantastiska bord!




Det är känns helt perfekt nu när vi lagt ner all trätankar! Och resten av möblerna i rummet kommer då självklart också att gå i svart och vitt (vi har redan börjat spana på mediamöblerna). Tyvärr kommer det dröja till v 43 innan det anländer men den som väntar på något gott....

 


A choir full of longing will call our ships to port

Idag grävde jag fram Covenant-skivorna ur CD-skåpet. Vissa låtar tröttnar man aldrig på!





Sovrum - check!

Igår blev då sovrummet äntligen färdigt (eller ja, till 99% i alla fall. Det är finns fortfarande ett par småsaker kvar att fixa) och det känns såååå skönt! Orken och inspirationen har varit i botten dom senaste dagarna så det känns bra att äntligen få se lite resultat :)
Sovrummet har ju varit lite av mitt skötebarn och jag är verkligen toppennöjd med hur det blev!




Bättre färg återgivning




Morfar och farfar har fått hedersplatsen på byrån




Husmaskoten Sniffis vaktar tvätten

Efter att ha haft sängångest i nästan en månad blev det ju så att vi "spontanköpte" en säng från IKEAs Hemnes-serie som vi kompletterade med sängbord samt byrå, och nu när allt är på plats så känns det verkligen som rätt val. Säng- samt fönsterlamporna är även de från IKEA, taklampan (som för övrigt heter Lafayette!) från Mio, gardinerna från Rusta (!! Enda stället som hade gardiner i precis rätt nyans) och tvättkorgarna från Åhléns. Det som är kvar att göra är att sänglampornas skärmar nog ska bytas ut mot svarta, det ska upp mer blommor i fönstren och jag funderar på att lägga in en matta för att täcka det fula golvet lite....


Tänkte också ge er ett smakprov på hur hallen ser ut numera (och man skymtar även vardagsrummet lite...)




Marilyn-tavlan kan vara min käraste ägodel..


Den här lilla hörnan är jag också väldigt nöjd med. Byrån ska dock inom en ganska snar framtid bytas ut mot en kombinerad sitt/förvaringsmöbel.

Resten av lägenheten kommer jag visa upp lite i taget här framöver när det börjar bli färdigt :)


Fjortonfyrtiofyra

Sådär ja! Nu har jag varit flitig och bakat bröd (och fåt blodad tand, imorgon ska det bakas bullar!), städat och gjort mig iordning. Nu ska jag inta lite mat och författa ett inlägg om mitt älskade sovrum :)

Tjugonionde september

Ledig dag, så underbart! Har inlett den med lite brödbakning, jag känner mig riktigt husmorsaktig nu vill jag lova :) Och nu medans degen står på jäsning ska jag sätta igång med städandet (och jag funderar på hur jag gick med på att städa idag när jag är ledig....?) och när det är gjort tänkte jag knåpa ihop ett inlägg om sovrummet så ni får se hur det ser ut i alla fall - jag är galet nöjd!
Ikväll lutar det åt ett besök ute på Tornby igen... Troligen blir det matsalsbordsinköp och så en tripp till IKEA, igen, för att köpa ett par lampskärmar. Har lite ångest över alla pengar som försvinner men med tanke på hur fint det börjar bli här hemma nu så får det vara värt det.

Igår såg vi förresten det första avsnittet av den nya jättehypade serien The Event (varning för spoilers...) och det verkar nu som att vi hittat ett bra tidsfördriv i väntan på nästa True Blood-säsong :)

Stockholm goes alternative

Jag har under flera års tid följt Arvikafestivalens förfall, sett hur en helt fantastisk "alternativfestival" förvandlats till en lekstuga, och även om det gjorde ont i hjärtat när man slog i sista spiken i kistan i år så var jag inte speciellt förvånad över utgången.
Att inte åka till Arvika i år var ett mycket enkelt beslut, jag kände mig färdig med den festivalen, men visst har jag känt en viss tomhet i sommar, att åka på festival har varit så självklart de senaste 8 åren. En sommar till utan lite festivallera känns faktiskt ganska otänkbart så vi har så smått börja planera att bege oss till Tyskland och Wave Gotik Treffen nästa år då det inte funnits något bra svenskt substitut (dessutom har jag velat utforska det utländska festivallivet rätt länge nu). Men idag nåddes jag av nyheten att det dykt upp en ny svensk festival som verkar kunna ta över efter Arvika!
Stockholm Goes Alternative är en 2-dagars festival som har premiär 17-18 juni nästa år och som ska inrikta sig på synth, industri, ebm, electronica och goth - det klingar väldigt bra i mina öron! Hittills är 10 band bokade, bland annat Assemblage 23, Funker Vogt och Elegant Machinery, och biljettpris ligger just nu på hyggliga 575 kr. Det är inte helt omöjligt att det kan bli ett besök där om arbetet tillåter. Och jag håller tummarna för att SGA verkligen blir Arvikas tronföljare!


......

Idag är en riktig blaha-ig dag... När klockan ringde i morse var jag så trött så jag nog gick i sömnen till toaletten och jag svor lite över mitt yrkesval. Och sen har jag suttit och knappat vid datorn hela dagen så nu har jag tuggummi i hela huvudet. Och till råga på allt så fick vi inte klart sovrummet igår, byrån tog en evighet att montera... Jag gav upp efter sådär 1,5 timma så nu har jag massa byrålådor att montera - yey! David var i alla fall duktig och fick upp både hallspegel, CD-skåp samt sänglampor.

Imorgon är jag ledig, det ska nog firas med en tripp till IKEA (otippat?) och en rejäl sovmorgon. Och på torsdag går jag in i nattperiod igen, denna gången känner jag mig väldigt kluven till det... Men det blir nog bra.

Nu är det dags att dra igång peppmusik och ge sig an med IKEA-pusslet igen, heja heja!

Voff voff!

Idag jämförde en arbetskamrat mig med en ettrig liten Jack russell-terrier, det tyckte jag var väldans sött! Bakgrunden till det hela är att jag senaste veckorna sprungit runt och "härjat" på jobbet för att försöka få fason på våran arbetsmiljö som varit lite bristande nu efter sommaren, plus att jag brukar ha en förmåga att "attackera" läkarna och inte låta dom få en syl i vädret för att få min vilja i genom - rätt effektivt faktiskt :)
Idag blev jag dessutom fackligt förtroendevald så nu lär det bjäbbas ännu mer i korridorerna vill jag lova! I ett och ett halvt år har jag hört folk beklaga sig över diverse saker men ingen har orkat göra något åt det, men nu jävlar ska det bli ändring! (Att jag sedan får cred av min chef för att jag faktiskt vågar stå upp för vad jag tycker och försöka få till ändringar gör att man bli ännu mer motiverad, det kommer bli en spännande höst..)

Utöver detta så har dessutom blivit utvald att få åka på Strokekongress i Uppsala i slutet av oktober vilket känns väldigt hedrande! Det ska bli superintressant och förhoppningsvis väldigt lärorikt. Så ja, just nu trivs jag väldigt bra med mitt jobb måste jag säga :)

Ikväll ska vi avsluta projekt sovrum. Ska bli så skönt att kunna pricka av en punkt på listan....

Tjugofemte september

Idag har det varit full fart hela dagen! Strax före nio studsade jag ur sängen (när hände det en helg senast?) och fixade lite sconesfrukost :) Sen har vi sprungit runt i möbelaffärer hela förmiddagen i jakt på det perfekta matsalsbordet som vi bittert fått konstatera inte existerar... Men vi har nog hittat en helt godkänd lösning i alla fall. Vi har även inhandlat de sista sakerna till sovrummet, så på måndag hoppas jag att det blir helt färdigt så jag kan visa upp det :)

Nu håller vi på att piffa till oss och om en timma bär det av på kräftskiva!

Try walking in my shoes

Jag har rätt dålig karaktär. Min garderob svämmar över av skor och jag lovade mig själv, och David, att lägga ner skoköpandet ett tag och faktiskt börja använda dom skor jag redan har. Ni kan ju gissa hur bra det har gått... Jag har blivit 3 par skor rikare sedan vi flyttade.. Jag skyller det på det faktum att mina skor numera får vistas på samma ställe (nästan iallafall, kom på förut idag att det finns några par som ligger undangömda i sina kartonger i garderoben - illa! Måste genas åtgärdas...) vilket gör att jag har en mycket bättre överblick på vilka skor jag har och de kommer mer till användning nu. Och då är det ju helt okej att köpa nya, för jag kommer ju faktiskt att använda dom! (Yes, jag tycker att det är ett görsketabra argument! Är man beroende så är man...)

Anyway, har är mina 3 nytillskott


Från Din Sko. Har spanat in dom sedan i somras och när dom hade rabatt för medlemar förra veckan så slog jag till


Från Ellos - ett betydligt mer ekonomiskt alternativ än Doc Martens...


Dessa fick jag med mig hem från ett besök hos ett par vänner igår. Hennes fötter gillar inte Converse så hon skänkte (!!) dom till mig :D Dessvärre är dom på gränsfall till för små, men jag ska provköra dom på IKEA imorgon så hoppas jag att fötterna överlever...


Och utöver detta finns det ytterligare ett par på Din Sko som med största sannolikhet kommer finnas i min ägo inom en vecka. Beroende var det...


First I'm gonna make it, then I'm gonna break it

Idag har ju lönen trillat in och det måste ju såklart firas med lite shopping! Dessvärre har jag lovat mig själv att hålla hårt i pengarna den här månaden så vi har råd med alla möbelinköp framöver, men något litet måste man ju få unna sig själv och den här gången blev det lite skivor.
Först och främst kent's 'En plats i solen' som jag pinsamt nog inte köpt tidigare... Sen hittade jag även en trevlig samling med Echo and the Bunnymen's album för ett mycket bra pris så i eftermiddag är det dom som håller mig sällskap här hemma.




Tjugofjärde september

Äntligen helg! Har varit en ganska hektisk vecka på jobbet så jag tar tacksamt emot lite ledighet (med betoning på lite, jobbar på söndag kväll igen...). Ikväll hoppas jag på att få soffslappa men jag skulle tro att min sambo har andra planer - ställa iordning hobbyrummet som vi inte gjort ännu... Kanske ska passa på och ta igen mig lite innan han trillar in...

Imorgon blir det IKEA- och Maxi-besök och på kvällen är det dags för årets tredje kräftskiva! En ganska fullspäckad dag med andra ord. Jag längtar efter en riktig ledig dag...


If only I was sure that my head on the door was a dream

Tog upp en promenad och hämtade ut ett paket förut när den här låten dök upp på mp3-spelaren och helt plötsligt kom jag på mig själv med att gå och dansa med ett stort leende på läpparna. Och därmed har jag nog gått in i en The Cure-period igen - det var väl på tiden!



Close to me

 


Oh happy day

När jag vaknade idag så kände jag mig utvilad för första gången på evigheter (ett halvår?). Så otroligt underbart! Skulle tro att det beror på att lägenheten nu är färdigtapetserad och att vi nu äntligen kan börja få ordning på riktigt och det känns så skönt. I helgen ska vi till IKEA (börjar känna mig som en stamkund där nu) för att köpa dom sista grejerna till sovrummet och sen är första rummet helt färdigt - lovely! Sen ska vi påbörja jakten efter schyssta vardagsrumsmöbler. Just nu är möbler och inredning det enda jag kan tänka på vilket är lite småkul med tanke på att jag inte är det minsta intresserad av det i vanliga fall...

Ikväll är det jobb som gäller och till och med det känns motiverande idag! (Och det var också ett bra tag sen sist...) Håller tummarna för att det här humöret håller i sig ett tag nu så att det blir en fin höst..


Playing my tune for you just to get you in the mood

En stor fördel med att jag numera är sambo är att jag nu har tillgång till en bra skivspelare! Dom senaste åren har jag fått nöja mig med min dator och ett par (visserligen helt okej) högtalare till den, så nu känns det riktigt lyxigt att kunna spela sina skivor via en bra förstärkare och riktigt bra högtalare. Och detta gör att det nu känns det värt att börja köpa skivor igen :) David har redan en riktigt skaplig skivsamling men jag ska se till att göra den ännu bättre! (Det är lite för lite synthpop där...)
Först ut blev Alphavilles 'Forever young' (som visserligen redan finns på vinyl i hushållet, men CD är ju ganska mycket smidigare många gånger....) som jag inhandlade för en väldigt billig peng (typ 45 kr?) förra veckan. Och idag firar jag att tapetseringen är färdig med att köra den på repeat och dansa runt i lägenheten med ett stort leende på läpparna.



Alphaville - Lies


Tjugoförsta september

Idag är det verkligen höst ute - det har regnat hela dagen och hela atmosfären osar höst på något sätt. Har ensamkväll/natt idag då David är i Trollhättan, blir nog att mysa ner sig i soffan med en bok och en kopp varm choklad tror jag bestämt. Ja, efter att jag har städat dvs.. Idag ska nämligen dom sista tapeterna ha kommit upp så nu återstår att sanera bort ett par ton med spackeldamm - skitkul! Men det ska bli roligt att se alla tapeter på väggarna :) Sovrummet blev ju verkligen skitbra och så även vardagsrummet. Är mest spänd på hallen nu.
Det kommer dessvärre dröja nån vecka tills ni får se det fullständiga resultat, jag vill få upp gardiner och lampor ordentligt först plus köpa sista möblerna till sovrummet. Men håll ut, snart ni ta del av förvandlingen!

Tjugonde september

Ledig måndag igen, men idag njuter jag inte av den fullt så mycket som jag brukar. Hemma pågår tapetseringskaoset fortfarande (imorgon beräknas det vara färdigt, thank god!) och idag kan jag inte fly hemifrån för jag har tvättstugan... Så jag har gömt mig i sovrummet med datorn, böcker och godis. Inte sådär jättegivande med andra ord. Och humöret är allmänt i botten efter gårdagen. Nu skulle det vara trevligt att snabbspola livet några dagar.

Jag har sovit gott i min nya säng i alla fall. Ska se om jag kanske kan visa upp den senare idag :)

Upp till kamp!

Gårdagen var en mycket svart dag i det här landets historia.

Jag hade inte tänk att skriva något om valet idag - jag var inställd på en blå seger, hade "accepterat"det och tänkte inte härja om det. Men med tanke på hur allt utvecklades igår så kan jag inte vara tyst nu - HUR I HELVETE GICK DET HÄR TILL?! Visst, jag hade mina farhågor att Sverigedemokraterna skulle lyckas ta sig in i riksdagen, men att dom gjorde det med så pass stor marignal... Det är inget annat än en stor skandal! Det skrämmer mig att en sådan stor del av Sveriges befolkning vill låta ett främlingsfientligt parti få vara med och styra det här landet.
Nu har vi en tid av kaos framför oss. Det ska bli väldigt intressant att se vad som sker nu - nyval? Kommer MP välja att sammarbeta med alliansen? Eller kommer man försöka ha en minioritetsregering i 4 år och hoppas på att SD inte kan förstöra för mycket?
Jag vet i alla fall att jag kommer ha ont i magen ett bra tag framöver nu. Sverige håller på att utvecklas till ett land jag inte vill leva i.

Nu är det upp till kamp som gäller!






Nittonde september

Tack gode gud för att den här dagen kom till slut - jag är så evinnerligt trött på det här jäkla valet och allt tjafs det leder till. (Trots detta ska jag på valvaka ikväll. Med massa blåa. Jag röstade rödgrönt...)

Igår impulsköpte vi en säng. Det känns riktigt bra måste jag säga. Återkommer med mer information när jag är piggare (förhoppningsvis imorgon).




Nae, jag orkar inte ens försöka formulera något vettigt här idag. Jag är söndagstrött och sur och bara allmänt bläh. Imorgon har jag ledig måndag, det tackar vi för!


Look at me in the rain, calling out your name again

Man blir så glad när man här sånna här gamla godingar på radion - det räddar vilken slötråkig regning lördagsmorgon som helst (allra helst när man är på jobbet)!


Into the light

Jag och David har ganska olika inredningsstilar. Jag gillar det moderna och avskalade, möblerna ska gärna vara blanksvarta och gardiner och mattor är rätt överskattat. David tycker ungefär tvärtemot - det ska vara lite mer murrigt och gotiskt med träfärgade möbler (gärna med en antik touch), mattor, gardiner, ljuskronor i taket osv. Ja, ni förstår väl kanske problematiken nu när vi ska inreda ett hem tillsammans?

Hittills har det faktiskt förlöpt ganska väl ändå. Vi har lyckats enas om en säng (om den är lika snygg i verkligheten som på datorn dvs) och har ungefär samma tankar om vardagsrummet (bortsett från matsalsbordet möjligen...). Det som är det största problemet just nu är belysning - där tycker vi inte lika överhuvudtaget. Så därför vi blev vi lite smått chockade när vi igår hittade en taklampa på Åhléns som vi båda gillade! Och det är dessutom en "kristallkrona" vilket ännu mer spännande - de kronor jag gillat tidigare har David utdömt som tacky och dom han gillat har jag satt pensionärsstämpel på... Men denna snygging fastande vi båda två för! Tanken är att den ska hänga över matsalsbordet :) (och eftersom att ett sånt inte står högst upp på inköpslistan just så kommer det väl tyvärr dröja innan den får komma upp...)


Sen kan jag inte hålla mig så ni får en liten sneaky på sovrummet också.. Det är jättesvårt att fånga färgerna ordentligt, men fondtapeten är i alla fall riktigt plommonfärgad och fin - I like it a lot! Bättre bilder kommer när möblerna är på plats igen, nu står allt i en hög mitt på golvet... (då ska jag också försöka få en bra bild på fondens struktur)


I believe...

Hörde precis Savage Garden på radion och har nu ett stort leende på läpparna. Hade stereon varit inkopplad så hade jag dragit igång Affirmation-skivan på högsta volym, nu får jag nöja mig med kasst datorljud och youtube istället...





Sjuttonde september

Det är inte klokt vad mycket man får gjort när man kliver upp mitt i natten (eller ja, kl 07...) Hittills idag har jag hunnit gå till vårdcentralen och lista om mig, röstat samt tagit en sväng på stan och kommit hem med diverse trevligheter :) Nu tittar jag på när målarna fixar det sista för idag - det börjar hända grejer här hemma nu! Idag har vi fått lite tak ommålade och sovrummet är färdigt - och det blev sketabra! (Väntar nog med att fota tills hela lägenheten är klar dock). Så nu har jag iallafall ett beboeligt rum i helgen (David ska passande nog till huvudstaden i helgen).

Ikväll flyr vi stöket och går på tapasrestaurant med mamma. Innan dess ska jag se om jag kan lokalisera min kamera och vissa upp dagens inköp för er :)

Bläh och blaha...

Idag har det varit en riktigt pissig dag på jobbet - allt jag gjort har gått fel ungefär... Och som grädde på moset så är jag jättestel och öm i nacken (har nog sovit konstigt) och det ser ut som en krigszon i lägenheten... Etapp 1 av omtapetseringen har ju inletts idag och just nu är det inte vackert här hemma. På måndag räknar dom med att vara klara men jag vettifan... Och imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt hur jag ska sysselsätta mig hela dagen (ja hemma går ju inte vara). Nej, just nu är inte humöret på topp!

(En liten ljuspunkt är dock att snälla Elina varit här och trimmat till mitt hår lite ikväll så nu ser jag riktigt vettig ut i skallen igen :))

Femtonde september

Är precis slut efter ännu en stressig dag på jobbet (jag börjar sakna förra hösten då det var kusligt lugnt på avdelningen...) och skulle helst bara vilja dyka ner i sängen och slökolla på tv och fönstershoppa i Elloskatalogen. Men det går ju inte... Måste ägna kvällen åt att packa ner alla grejer vi packat upp sista veckorna inför tapetseringen, känns ju skitkul... Men jag ska inte klaga, jag vet, om ett par dagar har vi ju fått en fin lägenhet istället :D Så det är bara att masa sig upp på vinden och hämta ner lite flyttkartonger igen. Roligare kan man ju ha.

Heja Stångåstaden!

Jag har i alla år bott hos privata hyresvärder och trivts mycket bra med detta. Jag har alltid känt en viss motvilja till att hyra in mig hos en kommunal värd då dom kommunala fastighetsbolagen i Norrköping och Eskilstuna (som är dom ställen jag bott på tidigare) inte haft dom roligaste lägenheterna och inte heller, efter vad jag hört, varit speciellt tillmötsgående när det kommer till felanmälningar osv.
Nu när det blev flytt till Linköping hade jag/vi dock inte så mycket val, det blev kommunalt - Stångåstaden i Linköping äger i stort sett alla hyresrätter som finns här i stan - vilket inte kändes allt för upplyftande då jag vet att dom heller är så tillmötesgående (2 år tog det för David att få dom att inse att hans förra badrum faktiskt var fuktskadat och behövde renoveras...).
Vi visste redan innan vi flyttade in i lägenheten att det fanns en hel del saker som vi ville ha åtgärdade och vi räknade med att behöva bråka ganska mycket med våran värd om detta (eller vi och vi, det är David som får ta alla sånna diskussioner, han är bättre än mig på det...), för det är så det brukar vara.
Men vi hade inte räknat med att ha en områdesansvarig som tycks brinna för sitt jobb och vill att alla ska vara så nöjda och glada som det bara går!  Till exempel så har jag nog berättat tidigare om omtapetseringen som enligt måleriet kunde dröja 2 månader... Sen ringde våran områdesansvarig och protesterade mot och detta vips blev det 1 månad. Och så idag, 2 veckor efter inflytt, ringer måleriet och meddelar att dom ska sätta i gång på torsdag! (Ska tilläggas då att OA ringde till dom igår eftersom att vi inte hade hört något från dom ännu, sånt gillas!)
Dessutom kommer det drälla av fastighetsskötare i lägenheten i veckan för att kolla spis, kakel, sopkärlsbehållare, illaluktande golv/tapeter, dåliga silikonlister med mera, och vi ska få våran risiga toadörr ommålad. Och allt detta felanmälde vi i fredags... I'm in chock! Om vi får allt vi vill åtgärdat (och det lutar nog ändå åt det) så kommer lägenheten bli helt kanon sen - yey!

Så heja Stånågstaden (eller rättare sagt våran OA Katarina!)


Fjortonde september

Efter långledighet känns det alltid mer eller mindre omotiverande att jobba igen. Idag känns det väldigt omotiverande, jag antar att det beror på det gråtrista vädret och att jag har förra veckans hetiska arbetspass i för färskt minne... Men förhoppningsvis har alla problem från då löst sig under helgen och jag hoppas på en lugn och behaglig kväll (och vecka överlag).

Igår fick vi en goda nyheter angående lägenheten. Har vi en jäkla tur så får vi ett nytt badrum (kaklet sitter löst på en vägg...) och nytt golv i hallen (det stinker kattpiss, förhoppningsvis sitter det i hallen). Yey säger vi åt det! Och förhoppningsvis är tapeterna på ingående också. Om allt går i lås kommer vi bo på en byggarbetsplats hela hösten men det får det ju vara värt.

Nu är det dags att samla ihop sig och traska iväg mot jobbet. Tjingeling!

Oh nooooooes!

Har precis sett tolfte och sista avsnittet av True Blood säsong 3. Nu undrar jag hur jag ska klara mig till säsong 4!? Måste hitta någon ny serie (eller snarare gammal med massa säsonger...) att sysselsätta mig med. Några tips?

See me, feel me, hear me, love me, touch me...

För ett antal år sedan (skulle tro att det var sju år sedan) fick Jay-Jay Johanson en stor hit med Automatic lover, en låt som jag älskade på den tiden och som håller än idag. Men det dröjde fram till för något år sedan innan jag upptäckte att det var en cover (snacka om att ha dålig koll...) - originalet kom redan 1978 och framfördes av Dee D. Jackson.

Jag anser att Jay-Jay har lyckats göra en cover som slår originalet med hästlängder - både musik och sång är bättre, och även om videon till originalversionen är rätt underhållande så är Jays-Jays bra mycket snyggare.
Döm själva!



VS


Back to Fattiggården

I lördags var det dags för besök nummer två på Fattiggården, denna gången i sällskap med mamma, systeryster och våra vänner från stallet där hemma.
Det var precis lika roligt den här gången som förra och min medryttare blev lika kära i dessa fantatiska varelser som jag är. Efter ridturen hälsade vi dessutom på gårdens föl (tyvärr blev kameran kvar i bilen då...), bjöds på jättegoda salami/brie-smörgåsar och fick gosa med ursöta hundvalpar som endast var 4,5 vecka gamla (även då saknades kamera...)! Vi har redan börjat planera in nästa besök på detta underbara ställe, då troligen med övernattning :)



Jag hade hoppats på att få rida skönheten Capri Corn dennan gången, men han var halt så det fick blir Meg istället :)



Mamma bekantar sig med Aron...



... och konstaterar att det är ett mindre berg hon ska bestiga...



Helen och fina Goliat




Systeryster med Duchess




Familjen Svensson gör sig redo för avfärd





Bitte och lilla Hjärta (liten in det här sammanhanget alltså...)




Emily (på Amadeus som jag red förra gången), mamma, jag och Emma bildade en egen liten grupp som hela tiden tycktes halka efter lite... (och det berodde inte på mig, hade Meg fått bestämma så hade hon legat först i fältet) vilket resulterade i en hel del spontantrav (och galopp..) och flertalet skrattattacker. Man skulle ju kunna säga att det var hästarna som bestämde tempo och väg, inte vi...

  


Oh happy monday!

Det finns verkligen inget bättre än lediga måndagar. Känslan av att få ligga kvar i sängen när "alla andra" tvignar sig upp efter helgen, ja den är nog oslagbar! Veckan blir så mycket lättare när man får börja den på det här sättet.

Idag har jag massor av energi och motivation så just nu håller jag på att montera skohyllor och städa undan dom sista kartongerna och sen tänkte jag ta fram städgrejerna och köra ett varv också. Känner mig riktigt duktig!
Efter ha gått runt i någon slags trötthetsdimma den senaste månaderna så har orken börjat komma tillbaka nu och det känns så skönt. Heja livet!

Tolfte september

Hade en helt fantastisk dag igår. Först tillbringade vi några timmar på Fattiggården med världens mysigaste shirehästar och sedan blev det en väldigt rolig kräftskiva (ska berätta närmre om bägge delarna när jag är lite piggare...)
Idag är jag jättetrött och känner mig helt ledbruten (träningsvärk from hell!) Har riktigt slappardag som snart ska fortsättas med lite filmtittande. Och eftersom att jag är ledig imorgon också så behöver jag inte ens känna ångest över att jag inte gjort något vettigt med den här dagen!


Kaffe?

Vem minns inte denna reklam från 1993? Och kan man tänka sig - är det inte allas våran favoritvampyr Bill Compton (ja, jag föredrar Bill före Eric alla dagar i veckan....) som trollar fram lite cappuccino, espresso och cafe au lait till sina gäster. Tack kära skvallerpressen för den informationen, kind of made my day faktiskt! 




Lägenheten vecka 2

Det har nu gått nästan 2 veckor sedan flytten och vi har kommit iordning riktigt bra här hemma. Nu hoppas vi på att få omtapetserat snart så vi kan färdigställa allt.

Här har vi då vårat hem, drygt en vecka gammalt (Sedan bilderna togs i tisdags har ytterligare lite kartonger försvunnit och lite detaljer tillkommit.)

Hobbyrummet

Två nya, likadana, skrivbord ska inhandlas och det ska sättas upp hyllor på väggan ovanför dom.




Vi har en tanke om att införskaffa en bäddsoffa och placera på den tomma väggen.


Vardagsrummet


Ny tv-möbel och nytt soffbord ska införskaffas.


Här ska vi ha ett matsalsbord




Hallen


Möbeln till vänster kommer troligen bytas ut alternativt målas om


Byrån ska få lite svart färg på sig


Köket


(Gardinen är en mycket tillfällig lösning....)




Sovrummet


Så fort tapeterna är på plats ska vi rusa iväg och köpa en ny säng..


Bredvid garderoberna ska det in en byrå


Klädkammaren




Ja tanken är ju att kartongerna ska bort så småningon och det ska upp lite skohyllor.



Och så har vi badrummet. Våran plan är att försöka bli av med badkaret och ställa in badrumsskåp istället




Tionde september

Haft ännu en kaotisk dag på jobbet som resulterade i huvudvärk och allmän irritation... Nu är jag iallafall ledig i tre dagar så förhoppningsvis har det gått över tills det är jobbdags på tisdag igen.

Ikväll har jag fredagsmys med mamma och pappa. Känner en viss bitterhet över att jag dissar NN men jag kommer nog tacka mig själv imorgon. Får ta igen det på kräftskivan helt enkelt!

Nu ska jag se om jag orkar att fixa till det sista med "lägenhetsinlägget".

Vuxenpoäng: +10

Ikväll har jag och David tillbringat 1,5 timma på banken... Vi gick dit för att öppna ett gemensamt bankkonto och kom därifrån med långsiktigt fondsparande och privat pensionssparande... Rejält med vuxernpoäng med andra ord! Men det känns bra, vi har båda tänkt att få ändan ur vagnen ett bra tag nu och fixa det där så det är skönt att ha det gjort nu.

I övrigt har dagen bestått av stress och hvuudvärk. Helvetisk dag på jobbet kort och gott. Nu är det bara ett pass kvar, sen är det äntligen helg! Och det ser på förhand ut att bli en toppenhelg. På lördag ska jag först tillbaka till Fattiggården och avnjuta två timmar på hästryggen med mamma, systeryster samt våra vänner från stallet hemma. Hoppas bara vädret håller sig...! Sen blir det full fart till årets andra kräftskiva :) Och på söndag blir det stora slappardagen, och det med gott samvete för jag är ledig på måndag också. Då ska det fixas och grejas hemma så klädkammaren blir klar någon gång.

Nu tänkte jag slänga ihop ett inlägg som visar hur vårat hem ser ut just nu, sen blir det sängen. Att ha klivit upp kl kvart över fem hela veckan har börjat sätta sina spår - jag är så trött!

Something borrowed and something....pink!

Jag och min älskade sambo (det känns väldigt bra att äntligen få kalla honom det!) har samma byxstorlek vilket är väldigt praktiskt - då får man ju genast lite mer kläder att välja på!
Så idag snodde jag ett par byxor från honom och kombinerade med en nyinköpt tröja från Gina Tricot och mina älskade Doc Martens






Jag har hur länge som helst varit sugen på ett par lackkängor från dr Martens men har varit lite för snål för att inhandla ett par och jag har inte lyckats hitta några billiga kopior i min storlek heller. Och mitt ha-begär växte ytterligare lite igår när jag såg Jennifers ursnygga röda lackkängor som hon inhandlade för en mycket billig peng på Irland. Så slog tanken mig idag på jobbet att man kanske skulle kolla genom postorderföretagens utbud - jag ville minnas att jag faktiskt sett lackkängor på någon barnskoavdelning någonstans. Första stället jag kikade in på var ellos.se och tror ni inte jag fick napp direkt! Om ca 2 veckor dimper dessa godingar ner i brevlådan (eller nåja, dom landar visst på Gurkans livs och tobak....)

 


Oh Sarah, come out tonight!

Hörde en riktigt bra (engelsk) cover på Mauro Scocos superhit Sarah på P3 tidigare idag. Har gjort lite efterforskningar och kommit fram till att det är en svenskamerikansk electronicaduo vid namn Super Viral Brothers som ligger bakom den. Nu måste jag givetvis utforska detta band närmre och se om resten dom gjort är lika bra.



Bildkälla





Åttonde september

Om gårdagen var bra på alla sätt och vis så har den här dagen varit lite mindre stimulerande. Att ha suttit och stirrat in i en datorskärm i två dagar nu har satt sina spår - mitt huvud känns blytung och min rygg och mina axlar skriker efter massage... Börjar kanske bli dags att tänka lite på ergonomin tror jag bestämt.

Nu har vi precis kommit hem efter en liten sväng på IKEA (med kortare stopp på Chilli och Nordik innan). Dessvärre fick vi inte med oss speciellt mycket hem så det känns mest som att vi slösat bort en kväll i onödan... Lite skohyllor fick vi tag på i alla fall så jag ska försöka orka montera ihop dom och fixa lite i klädkammaren innan jag går och lägger mig.

2 dagar kvar till helgen, det känns evighetslångt just nu...

It don't matter if your black or white

(But I prefer black..)

Ett av gårdagens inköp var en mycket tjusig skjorta från H&M och den fick äran att luftas redan idag!



~ 12 timmar efter att man klev ur sängen tenderar man att selite tilltufsad ut


Ett sött hårspänn för nästan inga pengar alls på Gina Tricot fick också följa med hem


Jag har äntligen en vettig skoförvaring vilket gör att man hittar skor man inte använt på nästan ett år...


Baby can you hear me, I can't reach your mind

Just nu pågår som bekant universitetsnollningen för fullt runt om i landet, så även här i Linköping. Stan fullkomligt kryllar av vilsna, nyblivna studenter som vallas runt av overallsklädda faddrar och festerister.
Självklart väcker detta minnen från min egen nollningsperiod (det är ju ganska ofrånkomligt). Sex (!!!) år har förflutit sedan jag påbörjade min utbildning på Campus Norrköping, men just nu känns det som att det lika gärna kunde vara igår. Alla minnen som väckts till liv avspeglas även i musiken som spelas här hemma just nu.
Melody Clubs andra skiva Face the music är soundtracket, inte bara till min nollning, utan hela min första termin som sjuksköterskestudent. Den snurrade oavbrutet i cd-spelaren (såväl den stationära som den bärbara - på den tiden hade jag inte skaffat mig någon mp3-spelare ännu!) under hela den hösten och till min stora glädje spelade nämnda band på München-Hoben (stor studentölfest som anordnas i Linköping varje år) det året.

Jag har knappt lyssnat på den här skivan sedan dess, men nu sex år senare sitter låttexterna fortfarande som ett smäck och jag kan till min stora förvåning nu konstatera att Face the music kan vara en av dom bästa skivorna jag äger! Och det på grund av alla minnen som den bevarat.

Jag skulle vilja slänga upp hela skivan här men det skulle bli lite väl mycket tror jag, så jag nöjer mig med denna.



Sjunde september

Idag har varit en såndär bra dag - solen har skinit och jag har känt mig riktigt pigg och glad. Suttit med administrativt arbete på jobbet och fått massor gjort vilket känns jätteskönt för det hade verkligen samlats på hög under sommaren... Blev tillfrågad om jag var intresserad av att åka på strokekonferens i Uppsala i senare i höst och det tackar man ju inte nej till! Så nu nu håller jag tummarna för att det blir jag som får åka :)

Eftermiddagen har jag tillbringat på ett fik med Jennifer och Tommy och haft det jättetrevligt. Det är skönt att umgås med riktigt likasinnade ibland...
Resten av kvällen får bestå av soffan och bokläsande. David är på bio och kommer troligen hem efter läggdags. Borde även göra inköpslista inför ytterligare ett IKEA-besök på torsdag.

Tänk om alla dagar kunde vara såhär ljusa...

Look of today

Det var ju verkligen evigheter sedan jag lade upp några egobilder (vilket mest berott på att min garderob varit nerpackad i kartonger i ett par veckor) men nu tänkte jag bryta den tråkiga trenden.

(Ignorera hårfärgsutväxt (ska åtgärdas snarast), halvtaskigt ljus och flyttkartonger)







Sjätte september

Idag är jag ledig och det har jag firat med en shoppingtur på stan. Tänk att man kan bli så glad över att få spendera lite pengar! :) Det blev en del trevligheter till mig själv och även lite småplock till hemmet. Tyvärr så fick jag sällskap av mr Huvudvärk på slutet och han vägrade försvinna trots intag av såväl vatten som socker och huvudvärkstabletter... Så nu är mitt humör inte riktigt på topp längre. Och det blir inte bättre av att jag ska tillbringa kvällen i tvättstugan, jag är bra sugen på att boka om den tiden nu...

Och vart tog det fina höstvädret vägen? Idag är det tråkigt gråmulet och konstig tryckande luft som gör att man svettas och fryser om vartannat. Tvi och blä!

Nu ska jag tröstshoppa lite skivor bara för det...



Lycka paketerat i påsar


Äntligen helg!

Efter att ha slitit på jobbet de senaste 4 dagarna så har jag till slut fått lite helg jag med. Det firades med ännu mera lägenhetsstök, sockerkaksbak och True Blood. Och nu ska vi snart krypa ner i soffan igen och titta på film.
Imorgon är jag ledig och då ska jag även ta ledigt från lägenheten och bege mig ner på stan och slösa pengar på mig själv, me like!

Och jag måste få säga att jag är rätt nöjd med att hösten har anlänt. Det är så härligt friskt i luften just nu och jag känner mig som pånyttfödd! Just nu ser jag verkligen framemot lite mörker - att få sitta ihopkurad i soffan under en filt med en kopp te och en bra bok (sen att depressionerna kommer som ett brev på posten så fort löven börjar bli gula och temperaturen börjar närma sig noll grader, det försöker jag förtränga...)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fjärde september

Som så många andra helger tillbringas denna på jobbet och jag inte påstå att det känns allt för kul. Efter allt slit den här veckan hade det verkligen varit skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt och kanske packa upp dom sista kartongerna som står och skräpar...
Allt har gått i ett rasande tempo hemma. Igår monterade vi ihop den nyinköpta garderoben så nu kan alla våra kläder få flytta in där dom hör hemma. Jag hann även påbörja organiseringen av klädkammaren. Och idag har vi fått lite fason på vardagsrummet. Nu väntar vi som sagt bara på tapeterna, sen kan vi göra allt klart ordentligt - det ska bli så skönt!


Och jag måste säga att livet har börjat se riktigt ljust ut igen. Bara tanken på att slippa detta eviga pendlande gör att jag får ett stort leende på läpparna. Äntligen är min tillvaro stabil igen!

Andra september

Min stackars kropp har verkligen tagit stryk av den här flyttkarusellen. Jag har verkligen ont överallt och känner mig helt groggy i huvudet av att ha sovit för lite. Och dessvärre verkar min inbyggda väckarklocka har ändrat alarmtid för jag kan inte sova speciellt länge ens nu när jag får/kan... Vaknade vid 9-tiden i morse och låg sen och vred och vände på mig tills kvart i 10, då gav jag upp... (Det kan iofs också ha med att göra att det är väldigt ljust i vårat sovrum, rullgardiner måste införskaffas snarast!)

Igår kväll gjorde vi en liten utflykt till IKEA och inhandlade bland annat en garderob och en bokhylla. Nu har hobburummet börjat ta form ordentligt (nu återstår egentligen bara frågan bäddsoffa eller ej?) och på fredag ska vi montera garderoben och få ordning på sovrummet ordentligt. Jag måste säga att det känns så himla skönt att vi fått så mycket gjort redan! man kan knappt tro att vi flyttade in i måndags... (Och det är mest Davids förtjänst, det är han som piskar på mig så det blir något gjort...) Nu hoppas jag verkligen att tapeterna får komma upp snart så det blir ordning på riktigt!

Ikväll väntar jobbet. Det känns som att det var evigheter sedan jag var där fast det bara har gått 3 dagar... Jobbar hela helgen nu vilket känns sådär.. Skulle hellre vara hemma och pyssla.

(Jag fick för övrigt en chock när jag tittade på termometern förut - 9 grader!?!? Fram med vinterkläderna med andra ord....)

Lips like sugar, sugar kisses

Idag har bland annat Echo & the bunnymen fått sätta färg på min tillvaro. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - länge leve 80-talet!



Welcome to my new home!

Jag vet att det finns en del där ute (lite mammor bland annat...) som är ganska nyfikna på lägenheten och hur den kommer utvecklas, så därför fick det bli en helt ny kategori här på bloggen som kommer att dedikeras helt till vårat nya hem! :)

Vi har så smått börjat komma iordning här hemma (om jag ska vara ärlig så har det gått i rasande fart...). Eftersom att det kommer dröja ca en månad innan vi får omtapetserat så har vi bestämt att packa upp så mycket som möjligt redan nu, vi kommer bli galna av att bo i flyttkartonger så länge...
Jag fick äran att påbörja projekt uppackning igår när David var på jobbet och jag måste erkänna att jag var rätt uppgiven när jag skulle sätta igång - det var kartonger och kaos i princip överallt. Men nu ett dygn senare sitter jag här i en helt klart bebolig lägenhet :) Och jag har några timmar på mig att fixa och dona idag med så förhoppningsvis är kartongerna så gott som utrotade ikväll..

Tänkte visa hur det såg ut här igår när jag satte igång. Tyvärr är det ganska dåliga bilder som inte visar riktigt hur lägenheten/rummen ser ut, och varken köket eller hallen kom med för kamerabatteriet dog... Men ni får i alla fall ett litet hum om det hela. I helgen hoppas jag att kunna visa upp hur det ser ut när det är möblerat och klart :)


Vardagsrummet


Hobbyrummet

Sovrummet

Badrummet


Klädkammaren


RSS 2.0