I'm ashamed of the things I've been put through

Världens bästa Joy Division spelas för fulla muggar här hemma just nu!


Isolation


Trettionde april

Man kan ju tycka att man med över 24 års livsfarenhet faktiskt borde ha lärt sig vilka dagar man inte ska besöka Systembolaget. Men tydligen inte... Jag var inte ensam där om man säger så. Men det var bara drygt 10 min kö och sådär 30 grader varmt, det kunde med andra ord ha varit värre! (But still - varför i helvete gick jag dit idag när jag haft hela veckan på mig!?)

Dagen i övrigt har varit okej. Lite rörigt på jobbet, men det blir det alltid när det är studenter inblandade. Inget ont om dom men man kan ju inte följa sina vanliga rutiner som man brukar. Men vi blev klara i god tid och jag kunde dryga ut minusflexen med ytterligare några minuter så jag ska inte klaga.

Nu fixar jag till mig inför kvällen. Middag och (ett mindre) alkoholintag med ett par vänner står på schemat, blir nog mycket trevligt! Jag grämmer mig dock lite över att mina ögon har varit på elakt humör hela veckan och rinner konstant = inget smink sitter som det ska... Så ikväll kommer jag vara nästan helt naturell, hur ska detta gå!?

. . .

Den där svängen till gymmet i morse var riktigt bra för mig. Har känt mig pigg och på gott humör hela dagen :) Och inte har jag behövt slita ut mig på jobbet heller, jag har en duktig T6-student som sköter ruljansen åt mig. En riktigt bra dag med andra ord!

Let us die young or let us live forever

Åh du ljuva 80-tal!


Tjugonionde april

Idag är jag hurtig och uppe med tuppen (nästan iallafall) för att göra ett besök på gymmet innan jobbet. Jag känner mig jävligt duktig måste jag säga!

Och min PMS är nog lite bättre idag... Jag har iallafall inte varit elak mot David än? (Igår skällde jag ut honom det första jag gjorde när jag kom hem för att han inte hade gjort någon matlåda åt mig. Han hade köpt och monterat tv istället... I'm a bad girlfriend...) Jag vet att jag kommer vara väldigt omotiverad och anti på jobbet men jag har en student som ska sköta ruljansen så det kvittar egentligen. Det är bara att bita ihop ett par dagar till, sen blir jag människa igen!

3 x me

Som bekant är jag ju lite seg på det här med att tömma kameran på bilder och ladda upp här...hrm.. Därför kör jag på klumpuppladdning istället och här kommer 3 outfits från senaste veckan, enjoy!

Fredag 23 april



Skärpet är ett nyinköp från Gina Tricot som jag kommer använda flitigt :)




Lördag 24 april

Jag har ju redan visat er min NN-outfit men här kommer ett par bilder till "bara för att"


Kjolen är från Monki and I love it!




Tisdag 27 april



Min älskade leopardkjol invigdes för säsongen




Jennifer laddade upp en bild på sin bilddagbok häromdagen som fick mig att bli panda-nostalgisk. Eftersom jag är snaggad på sidorna kan jag inte göra en äkta pandafrilla men lite extra tupering fick det bli :)




Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova bort min pms från helvetet...


Tjugoåttonde april

På önskelistan just nu:
- En soffa med ett täcke och massa kuddar
- Massa godis och kakor och andra onyttigheter
- En uppmuntrande film
- En David som klappar på mig och tycker synd om mig...

Jag är trött, jävligt godissugen och allmänt grinig. (Det är den där veckan i månaden som man önskar att man inte vore kvinna för den som undrar). Och det blir inte bättre av att det är alldeles för lugnt på jobbet så jag är uttråkad och understimulerad. Det enda jag har att se framemot nu är min rast om sådär 10 minuter... (och jag ska banne mig göra ett besök i kiosken också. Sånna här kvällar kräver godis!)


I never meant any way to be a weight on your mind

Jag har lyssnat på Stay with me på repeat en stund nu och för varje gång så växer den ännu lite mer. Det kan nog vara en av de bästa låtar Ola gjort faktiskt!


The Ark - Stay with me


Äsch då!

Ikväll var elitseriepremiär i speedway. Vargarna mötte Piraterna i Motala och det gick åt helvete, 60-36 åt Piraterna... Nu sörjer jag inte riktigt lika mycket över att vi inte var där längre (min speedwaypartner in crime tillika älskade pappa är nämligen ute och kuskar med lastbilen). Nästa vecka är det hemmapremiär men jag jobbar såklart.
(För den som undrar så är speedway en av mina stora passioner sommartid)

Nu blir det sängen och bokläsning för min del. Önskar att jag hade ytterligare en ledig dag men imorgon är det back to work. När ska man hinna återhämta sig egentligen?


The Ark: In Full Regalia

Igår släppte som bekant The Ark sin femte fullängdsskiva 'In Full Regalia'. Det har skrivits mycket om The Arks "comeback" i pressen senaste månaden och de har promotats hårt - live-uppträdande hos Skavlan, tv3play premiärvisade igår en nygjord dokumentär om bandet och så är det ju det här med magasinet. Istället för att släppa en vanlig hederlig skiva bestämde sig bandet för att släppa In Full Regalia tillsammans med en tidning på 100 sidor, fullmatad med info om skivan och bandet. På förhand såg det ju mer än lovande ut.

Jag måste säga att magasinet är ett riktigt genidrag! Visst kan jag tycka att innehållet är på gränsen till tamt. Utöver den riktiga toppenidén med en Arkipedia (som bjuder på många skratt) har man fyllt tidningen med bilder (vissa av dom är i och för sig riktigt snygga), lite halvtråkiga intervjuer och reklam... Men trots detta så får man som köpare trots allt lite mer än bara en skiva och att priset för allt bara är 99kr är stort plus.

Men vad spelar förpackningen för roll när innehållet är sådär? Jag har varit ett inbitet The Ark-fan sedan debutskivan 'We Are The Ark' släpptes och jag tycker att det mesta de gjort har varit mer eller mindre genialt. Därför gör det lite ont i hjärtat att säga att detta helt klart är det sämsta Ola Salo & co har klämt ur sig.
Hela skivan osar 70-talsrock och Bowieinfluenser och för mig som aldrig varit något fan av av vare sig det första eller det andra blev första genomlyssningen inte allt för angenäm. Nu några lyssningar senare har den börjat sätta sig lite mer, men fortfarande så känner jag helt klart ett sting av besvikelse. Olas predikningar och politiska texter är som bortblåsta, musiken är inte längre lika pampig, storslagen, medryckande. Kort och gott känns inte The Full Regalia som The Ark. Och visst, det är säkert det som är meningen, inget band vill väl låta likadant i 10 år? The Ark har åldrats, mognat och utvecklats. Det är nog dags för mig att göra det också. Men gudarna ska jag veta att jag kommer sakna catsuitsen i lack, fjäderboarna, Olas färgglada frisyr och sektstämningen på konserterna.

Men visst innehåller skivan ett par guldkorn trots allt. Det starkaste kortet är faktiskt första singeln Superstar. Det är den låt som mest påminner om gamla tider, både textmässigt och musikaliskt. Sen har vi den fantastiska balladen Stay with me, en riktig kärleksförklaring som verkligen går rakt in i hjärtat. Även sistaspåret The red cap är värd att nämna här.

Sammanfattningsvis kan jag då säga att detta är den The Ark-skiva som kommer få minst speltid här hemma. Jag tror inte att jag kommer att uppskatta det nya soundet fullt ut. Men trots detta känns det förbannat gött att grabbarna är tillbaka och jag ser framemot att få se dom live i sommar igen. The Ark kommer alltid en extra stor plats i mitt hjärta, det kan inte ens en medioker skiva ändra på!
Slutbetyget landar till slut på 3 av 5.





Echo echo echo echo...

Idag lyssnar jag på The Arks debutskiva We Are The Ark och konsterar att det verkligen var bättre förr...
Nedanstående klipp är inspelat på Hultsfred 2001. Jag minns att jag gick upp mitt i natten för att se konserten på ZTV och jag spelade in den på band (VHS var det ju på den tiden så tyvärr kan jag inte kolla på det längre) och sen tittade på det där bandet om och om och om igen. Några veckor senare såg jag The Ark live för första gången.

Jag blir helt varm i själen av att se det här igen.


Nuclear Nation 100424

Här kommer dom utlovade bildern från lördagens Nuclear Nation. Samtliga är fräckt stulna från NN's hemsida.


Me and my baby. (Mitt hår ser lite visset ut framifrån, please ignore that...)


Jennifer promotade min och Davids snygghet i sin bilddagbok så nu promotar jag henne och Tommy här!
Just look at them!


Söta Jenny var där och visade upp sin nya pojkvän :)



Full fart i DJ-båset. Karin, David och så skymtar man Tommy.


L'Orient har en grym interiör...


It's the hands that's doing the dance!


Hey sunny days!

Vad hände med vädret egentligen? Vi gick från vinter till sommar på mindre än en vecka.. Men jag klagar inte! Sol och värme är precis vad jag behöver just nu.

Idag var min plan att ta mig till gymmet men jag tror jag skiter i det. Eftersom jag befinner mig i Norrköping så tar det sådär 3 timmar för mig att avverka ett gymbesök. Känns ganska ovärt just nu, jag vill vara ute i det fina vädret! Så det får bli en promenad istället. Och kanske en sväng till Linköping trots allt för att äta på Bosses (Sveriges godaste glass!).

New panties!

Nu har jag slängt iväg en beställning på ett par byxor av märket Mercy Clothing som jag suktat efter hur länge som helst. Jag hade planerat att köpa dom uner mitt Göteborgsbesök tidigare i våras men självklart fanns det bara stoooora storlekar kvar på Shock och enligt dom var byxorna av utgående modell... Hm... Hittade dom iallafall på en britisk sida, nu är det bara att hålla tummarna för att det blev rätt storlek också...


Tjugosjätte april

Efter en evighetslång måndag är äntligen jobbhelgen slut! Nu har jag en hel dag på mig att vila upp mig inför nästa pass, visst är väl livet underbart ibland? Men på förhand ser det ut att bli en rätt ok vecka ändå. Jobbar kväll både onsdag och torsdag och fredagen går nog fort. På Valborg blir det mat och dryck i goda vänners lag, på lördag ska jag försöka ta mig till stallet (och kanske till och med våga rida!?) och på söndag ska det shoppas loss på Vingåker Facotry Outlet (Davids förslag faktiskt, det ni!)

Nu har jag precis slösat bort halva lönen på att betala räkningar (alltid lika roligt), nästa punkt på agendan blir mataffären och sen ska det lagas mat till tonerna av The Ark!

Imorgon är det äntlingen dags!

Imorgon släpps ju äntligen The Arks nya skiva 'In full reaglia'! Som jag har väntat! Jag är övertygad om att den redan läckt ut på nätet men jag har lyckats hålla mig från att leta reda på den. Så nu hoppas jag att Bengans och Posten är pålitliga och att skivan ligger och väntar på mig när jag kommer hem imorgon :) Min recension av skivan får ni tidigast på tisdag, under tiden kan ni läsa vad Aftonbladet och Expressen tycker. Jag har försökt att inte fästa allt för mycket vikt i vad som skrivits, jag vill inte ha några förväntningar eftersom att jag är rädd att bli besviken. The Ark är mina absoluta största idoler och jag är självklart lite orolig att dom inte ska hålla måttet längre. Alla band måste ju kläcka ur sig en medelmåttig/dålig skiva någon gång?


Tjugofemte april

NN blev ungefär som jag trott - lite sådär. David och Tommy spelade mellan 23 och 01 så då var musiken i alla fall ok men sen tog aggrotechen över och vi stod bara ut en halvtimma till.. Sen måste jag ju säga att det nog hade varit roligare om jag inte hade varit uppe sen 05:30 och var nästan spiknykter.
Jag tog inga bilder alls under kvällen men det var det andra som gjorde så jag knycker nog några sen och slänger upp här så ni får se hur snygg jag var i alla fall! ;)

Och kvällen idag tillbringas på jobbet såklart, vad annars liksom?

Tanz den Mussoloni!

Kvällens pepplåt: DAF - Der Mussolini

Tysk bodysynth när den är som allra allra bäst!

 

 


My private hairdresser

Nu sitter jag med Lilla My-frilla och färg i håret och väntar på att klockan ska bli fem så jag kan hoppa in i duschen. Idag har jag låtit David gå loss med hårtrimmerna och klippa ner håret på sidorna, scaaaary! Jag gillar inte när andra är frisörer grejar med mitt hår... Men det blev bra, så nu har jag sparat 350 kr, yey! Det är rätt fint att ha en tjejig pojkvän ibland :)

 

Och festpeppen börjar infinna sig, känns gött!


Tjugofjärde april

Så var det lördag igen då. Och jag sitter på jobbet. Men jag ska inte gnälla och vara bitter, det hade ju kunnat vara värre...? Är fast här till 15:15, sen blir det att stressa hem och piffa till sig för kvällen. NN står på schemat. Ska bli spännande och se om det kanske kan bli lyckat den här gången?

Got to find the words to shout in the whole of the summer

För att fortsätta att hålla mitt humör på topp så har jag lyssnat på The Mo hela förmiddagen. Deras skiva Cityheart får mig alltid att tänka på sommar, sol, värme och glädje. En perfekt humörhöjare med andra ord! Och den låt som får mig att dra mest på smilbanden är Krakow love. Så många fina minnen... (den finns tyvärr inte på youtube så ni får nöja er med spootify).



Tjugotredje april

Det är så undebart att vakna upp till solsken! Nu hoppas jag bara på att träden på något mirakulöst sätt blir gröna under dagen, sedan kommer jag vara glad på riktigt.

Jobb ikväll då. Jag hoppas att våran tyska patient får flyga hem idag så vi inte behöver krångla med det i helgen... Man kan få magont för mindre.

Party of last week

Jag är rätt seg när det kommer till att tömma kameran och ladda upp bilder här..
Sorry about that, någon gång kanske jag bättrar mig.
Här kommer i alla fall lite bilder från i lördags :)




My look (minus lite smycken). Tightsen är ett nyförvärv från New Yorker, I love them! På fossingarna hade jag min Doc Martens, of course.


My handsome boyfriend <3


Linköpings snyggaste gåffarpar!


Det är inte bara synthare som drabbas av skoproblem...


Konsten att se snygg och hård ut


Vi gick till Club 2 fingers som inte var någon höjdare alls den här gången...


Kärlek!

Klubben var som sagt en besvikelse (too bad för det var riktigt nice när jag var sist...) och kvällen blev inte riktigt som tänkt men det gjorde inte så mycket slutänden ändå. Trevligt sällskap och trevliga diskussioner vägde upp allt :)


Tjugoandra april

Idag orkade jag faktiskt ta mig till gymmet (jag kommer nog ha lite trevlig träningsvärk imorgon..) och efter det tog orken slut. Har legat utslagen på soffan hela eftermiddagen, känns ytterst produktivt... Funderar på om jag ska orka hoppa i lite anständiga kläder och bege sig till Hageby och kika på deras nya köpcentrum och slösa upp dom sista pengarna, men just steget att byta kläder känns rätt oövervinnerligt just nu. Jag tror att jag satsar på att ta mig till ICA och handla lite middag istället (och då den ständiga frågan - vad ska jag äta?)

Helgen kommer bestå av jobb, jobb, jobb och NN. Jag kommer vara rätt mör när jag stämplar ut på måndag eftermiddag med andra ord. Bara 3 månader kvar till semestern...

Tjugoförsta april

Jag hade sett fram emot en dag med lite välbehövligt administrativt jobb idag. Men inte helt oväntat drabbades avdelningen av sjukdom ingen och vips blev det vårdlagssysslor. Kändes sådär med tanke på att jag klev ur sängen 04:20 i morse...

Dagen har flutit på i maklig takt i alla fall. Jag har haft en student och sätta i arbete och jag har mest suttit och svurit över det här förbannade vädret! Jag vet att man som Norden-bo inte borde beklaga sig längre, så här är det ju varje år, men nån gång kan väl vädergudarna vara på våran sida? Idag har vi täckt  nästan hela registret - snö, regn, hagel, sol och blåst. Det var bara åskan som saknade... Vart fan är våren!?

 

Nu ska jag och älsklingen gosa ner oss i soffan och titta på Harry Potter. Om jag lyckas hålla mig vaken...


!?!?!?!

Var i helvete kommer snön ifrån!? (Och jag som bestämde mig för att trotsa kylan i morse och ta skinnjackan, not so clever..)

You give me cause for love that I can't hide



Mr Cash
hänger med idag också.



 I walk the line




Gäsp

Mina arbetskamrater tycker jag att borde vara fräsch och utvilad nu med tanke på förra veckans ledighet. Men nehejdå, jag går fortfarande omkring som i dimma, börjar bli ganska less på det nu.. Och det blir inte bättre av att tempot skruvats upp på jobbet igen. Jag brukar tycka om att ha mycket att göra men när orken inte är på topp så blir det lite för mycket. (Det börjar nog verkligen bli dags för ett VC-samtal snart...)

Nu ska jag inta en riktigt husmanskostig middag (kokt köttkorv och hemlagat potatismos, nam nam!) och sen blir det nog sängen och bokläsande resten av kvällen. Och sovdags sådär kl 21... Hej och välkommen till en sjuksköterskas liv!

Tjugonde april

Mitt lyxschema förra veckan hade nästan fått mig att glömma bort hur jobbigt det är att gå upp klockan fem... Det kommer ta bra många timmar innan jag kommer vara i form idag :( Och det var full fart på jobbet igår och kommer vara detsamma idag. Jag som trodde att det hade lugnat ner sig äntligen..


Folsom Prison Blues

Idag är det Johnny Cash för hela slanten!



Nittonde april

Så har ännu en helg passerat i rasande tempo. Gårdagens tillbringades i sängen och soffan, jag var minst sagt seg... Lördagen var mycket trevlig även om kvällen inte blev riktigt som planerat. Det är tur att man är flexibel.
Och nu väntar en vecka fylld med jobb. 6dagars-vecka att jämföra med förra veckan. Känns sådär. Jag trivdes rätt bra med att lulla runt hemma faktiskt. Jag längtar efter semester nu!

Party party?

Nu är jag och hjärtat nyss hemkomna från mamma&pappa, mätta och belåtna :) Men trötta... I väntan på att vårat festsällskap ska anlända så tar David sig en powernap i sängen och jag försöker pigga upp mig med lite cider istället... Ska erkänna att festhumöret inte är på topp just nu men det kommer igång snart hoppas jag..!

Forever young 2010

Min musiksommar är räddad! I sommar kommer sex svenska städer få besök av Forever Young, en 80talsmusikfest med headliners som Alphaville och Human League! How lovely isn't that!? Och ännu är inte lineup:en färdig så jag hoppas på fler synthpopspärlor.
Den 6 augusti är det premiär i Linköping men tyvärr ska inte Human League vara med den gången så för min del blir det nog en tripp till Eskilstuna veckan efter.

Mer info finns här



Moving up again

Livet känns riktigt bra för tillfället! Solen har lyst hela veckan och jag börjar äntligen känna mig lite utvilad. Jag behövde verkligen den här veckan för att orka resten av våren.

Lazy evening

Jag måste säga att jag har en väldigt behaglig kväll på jobbet idag. Jag går som extra-syrra och har därför inte speciellt mycket att göra, men det ska vi inte klaga på. Nu får jag tillfälle att verkligen bekanta mig med nya avdelningen :) (Jag är lagom förvirrad, går åt fel håll hela tiden och hittar knappt till läkemedelsrummet...)

Hade lönesamtal med chefen idag. Hela 500 kr mer får jag i månaden nu, tack så mycket landstinget... Min lön börjar nå svindlande höjder nu...

And fighting time so hard I pray that this moment lasts forever

Jag har hur många låtar som helst på lager som jag förknippar med festivaler på olika sätt. En av dom som berör mig starkast är Standing med Vnv Nation. Deras spelning på Arvika 2005 är ett av mina finaste festivalminnen, och då framförallt dom minutrarna då den här låten framfördes. Jag stod mitt på Vintergatan och grät glädjetårar för att allt just då kändes så perfekt. Så när jag hör den här låten längtar jag tillbaka till Arvika och alla fina minnen jag har därifrån. Tänk om allt bara hade kunnat fortsätta som förr...



Festivaldrömmar

I natt drömde jag om festivalande, som alltid vid den här tiden på året, och jag vaknade med mycket blandade känslor. Jag har åkt på Arvikafestivalen varenda år sedan 2002 (och jag har även klämt in Hultsfred 06 och Emmaboda 03). Festivalandet har varit den stora höjdpunkten varje sommar som man gått och förberett sig och peppat upp sig inför under hela året. Men i år blir det ingen festival för mig som det ser ut just nu och jag vet inte riktigt hur jag känner inför det egentligen.

Anledningarna till att jag och David har bestämt oss för att iallafall inte åka till Arvika är många och välmotiverande. För det första är det inte lika givande att supa skallen i bitar under 5 dagar nu som det var när man var 17. Och då Arvikas lineup i år är en katastrof, och man dessutom börjar ha sett dom flesta banden man vill se mer än 1 gång och man därför har lite högre krav på artist-utbudet, så kan man inte åka dit enbart för musiken heller. Och sen går det inte att komma ifrån att man börjar känna sig gammal och tråkig på festival. När jag var på Arvika första gången var jag 16 år gammal och jag kände mig så liten. Medelåldern då var nog 20+ någonting. Idag är den 18. När ens tältgrannar är ett bratgäng på 17 bast som spelar Basshunter hela festivalen, ja då börjar man känna sig rätt less.

Men sen går det ju ändå inte att komma ifrån att man får ett stort leende på läpparna när man tänker tillbaka på åren som gått. För visst har det sin charm att bada i lera, somna i ett iskallt tält och vakna i en bastu, att dricka cider till frukost, att stå på Vintergatan och se hur himlen färgas av solnedgången samtidigt som man får höra ett av sina favoritband. Och jag har en känsla av att jag kommer det kommer att göra lite ont i hjärtat när juli närmar sig och jag på allvar inser att jag i år inte behöver skriva någon packlista...

Jag har ännu inte lyckats ta mig iväg på någon utländsk festival så kanske blir det en sista minuten-resa till M'era Luna till exempel. Eller någon liten, anonym festival som Sjuhäradsfestivalen. Eller så slår vi bara upp tältet på någon gräsplätt i Ryd, drar igång Welle:Erdball på bandspelaren, öppnar en cider och lutar oss bakåt i brassestolen och drömmer oss bort...














Look of today

Idag plockade jag fram snyggklänningen som legat undanstoppad hela vintern. Heja våren!






Blev riktigt nöjd med sminket idag. Dock lyckas jag aldrig fånga det bra på bild :/



Nu blir det sängen!


Club 2 fingers

Det lutar åt att det blir utgång med Tommy&Jennifer i helgen. Club 2 fingers är en punk/ska/rock'n'roll-klubb i Norrköping som jag besökt en gång tidigare och den gången var det riktigt lyckat så jag hoppas att det blir det nu också. Jag är riktigt partysugen och det ska bli kul med något annat än NN för en gångs skull..


Sådärja

Nu är min lägenhet ren och fin och väldoftande igen (så skönt!) och jag har intagit en "middag" i form av kladdkaka och lite ananas. Heh. Beachbody 2010 börjar kännas mer och mer avlägsen...
Resten av kvällen ska jag tillbringa med att titta på riktig kvalitets-tv ('Anna Anka söker assistent' samt 'Sandhamn') och peppa upp mig för morgondagens arbetspass. Det kommer kännas aningen omotiverande att gå till jobbet imorgon med tanke på att det är det enda passet jag jobbar den här veckan. Ska bli spännande att se nya avdelningen dock.

Nu ska jag hoppa i mysbyxorna och parkera mig i soffan.

Fjortonde april

Har suttit här i typ en kvart nu och försökt få ur mig något vettigt utan framgång. Känner mig tom på ord trots att jag egentligen borde ha massor att skriva. Jag ska roa mig med att städa i ett par timmar nu, kanske dyker det upp lite roliga idéer då.. Om inte kommer det iallafall ett dagens outfit-inlägg senare, det kanske glädjer någon?


Trettonde april

Idag är jag egentligen ledig men jag måste ändå masa mig iväg till jobbet för att gå på ett möte för avvikelsesamordnare. Jag är jättetrött och måttligt road över det... Men jag får ledigt på fredag istället så jag ska inte klaga.

Jag har iallafall varit uppe med tuppen (känns det som) för att piffa till mig :)



Linnet är ett nyförvärv från Gina Tricot






Dags att bege sig mot tåget. Ha en fin dag! :)


Over this land, all over this wasteland

Ikväll strömmar The Mission ur mina högtalare.



Wasteland


Godmorgon!

Gäsp och godmorgon... Som alltid när jag går av mina nätter har jag sovit som en stock. Klockan ett ringde min klockan men jag lyckades inte kravla mig ur sängen förrän för en halvtimma sedan... Och nu kommer jag gå runt i ett töcken hela eftermiddagen tills jag får gå och lägga mig igen.

Anyway, jag möttes iallafall av 2 bra besked när jag klev ur sängen. För det första har Dandi varit på återbesök hos farbror doktorn idag och hon är friskförklarad, yey! Så nu kan Emma börja träna henne ordentligt. Det ska bli väldigt spännande och se hur dom utvecklas nu under våren :)
Sen hade min deklaration äntligen trillat ner i brevlådan och jag kunde glatt konstatera att jag får tillbaka 3200 kr. Det tackar vi för Landstinget!

Nu ska jag sätta på mig ett par ögonbryn och bege mig till affären. Vad vi ska äta ikväll har jag dock ingen aning om...



(Btw så håller jag på att ladda ner senaste versionen av Explorer nu så att jag senare i veckan kan försöka lösa problemet med den up-fuckade bloggdesignen. Och eftersom att inte är speciellt hajj på det här med webbdesign så lär det ta sin lilla tid innan det blir ordning på torpet. Ni får helt enkelt stå ut med att det kommer att se förjävligt ut stundtals...)


Tolfte april

Har till min glädje nu i natt insett att det inte tycks vara min bloggdesign i sig det är fel på utan hela blogg.se ... Hittade en fin kompabitilitetsknapp i explorer så nu ser allt bra ut igen :) Så tycker ni att min design ser muppig ut så råder jag er att hitta den lilla knappen ni med! (Det verkar som att blogg.se inte riktigt fungerar 100% med nyare webbläsare...)

3 långa timmar kvar tills vi får gå hem. Den här tiden är den värsta. Man är frusen och jättetrött och fantiserar om mjuka sängar och fluffiga täcken.. Och lagom tills man kommer hem till allt det där så är man pigg igen....
Idag sker flytten av avdelningen förresten. Det ser ut att bli kaos deluxe så jag är väldigt tacksam att jag får tillbringa dagen i sängen och komma tillbaka hit först på torsdag när allt förhoppningsvis är i ordning.
Nu ska jag återgå till mitt korsordlösande! (Mitt yrke har gjort mig till en liten tant i förtid om ni undrar...)

kent goes Singstar!

Jag har i ett par år nu planerat att införskaffa ett Playstation men av diverse anledningar har det inte blivit av än (främst har det varit en ekonomisk fråga). Men efter att ha läst detta så står nu ett PS3 högst upp på min "måste införskaffa snarast"-lista. 'Singstar' i kent-edition! Det känns ju såhär på förhand som en given succé :)

Elfte april

Bwah, dagen börjar med stor irritation! Upptäckte i natt att min bloggdesign ser helt fucked-up på jobbdatorerna och den ser lika konstig ut på Davids dator när man kollar på den i Opera. Så nu får jag väl sätta mig nån dag och försöka göra om den så den ser vettig ut överallt. Morr.

 

Har sovit bättre idag än igår men fortfarande inte riktigt så bra som man kan önska. Men nu är det ju bara en natt kvar så det kvittar egentligen. Och jag har mycket tid som helst att sova i veckan som kommer eftersom att min arbetsvecka endast innehåller ett möte mellan 13 och 16 på tisdag och kvällspass på torsdag. I övrigt är jag ledig! How sweet isn't that!?

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ge mig ut i vårsolen och handla lite mat. Tjingeling :)


I'm gonna dance where the different kicks my butt around

Godmorgon allesamans! Hoppas ni sovit gott. Min natt har varit precis lika långsam som jag hade väntat mig. Nu är det bara en natt kvar sen är det slut för denna gången och det är jag rätt tacksam för. Jag är inte alls i form för nattjobb förtillfället.

Jag tänkte kickstarta dagen med lite härlig popnostalgi som får mig att tänka på pandafrisyrer, randiga strumpbyxor och soliga dagar - I'm gonna dance med The Mo!



Tjugoettrettioåtta

Nu har någon bytt ut min hjärna mot ett stort tuggummi igen. Jag undrar ärligt talat hur jag ska ta mig genom den här natten. Allt vill är hem till min säng...

Tionde april

Godmorgon! Nu är det bara en dryg halvtimma kvar tills jag får trampa hem till sängen, underbart! Natten har förflutit på i ganska bra tempo trots att vi inte direkt varit översvämmade med jobb. Men det ska vi inte klaga över! Två nätter kvar nu sen väntar en otroligt slapp vecka för min del, det ska bli så skönt med lite ledighet..


Nightlife

Har inte haft tillgång till någon dator idag, därav den dåliga uppdateringen. Anyway, jag åkte till Linköping sen igår och det var fint att få somna brevid David. Idag har jag mått mycket bättre. Orkade till och med ta mig iväg till gymmet en sväng på förmiddagen :)

Nu sitter jag på jobbet och laddar upp för vad som tycks bli en ganska långsam natt här. Tur att jag har en bra bok att förkovra mig i... Kanske kan kläcka ur mig några roliga blogginlägg framåt småtimmarna också?
Godnatt på er!

Nittonfemtiotre

Nu mår jag betydligt bättre. Jag hyrde Teresa Fabiks "Prinsessa" som jag velat se så länge nu och precis som jag hoppades på piggade den upp mig rejält.
Nu återstår dock diletmmat Linköping eller inte Linköping, jag har ca 40 min på mig att bestämma mig. Man kan ju tycka att valet egentligen borde vara ganska enkelt men tyvärr är min värld mer komplicerad än så.

Such a bad day

Den här dagen har inte riktigt utvecklat sig så som jag hade tänkt mig.. Jag orkade bara vara nere på stan i en knapp timma och det blev mer gubblande än shopping. Nu har jag suttit här hemma och ösom på datorskärmen ömsom in i väggen ett par timmar och känner ingen lust till något alls. Hade en tanke om att åka till Linköping redan ikväll men just nu känns det alldeles för jobbigt att ta sig till tåget. Så mycket för att bryta gamla mönster..

Anyway, jag tänker inte ge upp än! Nu har jag kammat ur tuperingen ur håret och hoppat i mjukiskläderna och planen nu är att gå pch hyra en peppig film och köpa något ätbart och sedan gå och lägga sig tidigt. Alternativt kanske försöka ta sig till Linköping vartefter. Jag skulle verkligen behöva ha någon som håller om mig i natt..

Backflash

Idag är ingen bra dag. Inte alls. Det var så längesen som jag mådde såhär nu att jag näsan glömt bort hur det känns. Enda sedan jag flyttade hem igen så har dagarna blivit ljusare och mitt hjärta lättare och jag har nästan lyckats förtränga alla mörka år. Att känna som jag gör idag känns verkligen som ett stort bakslag. Fast det borde det egentligen inte göra, det är trots allt ganska logiskt att jag mår som jag gör idag. Jag håller på att bli både fysiskt och psykiskt utmattad. Senaste tidens stress och kaos på jobbet har påverkat mig så mycket mer än vad jag trott att det skulle göra. Jag är en stresstålig person, jag tycker om att ha mycket att göra på jobbet, att få utmana mig själv. Men inte ens jag klarar hur mycket som helst, det har jag fått bevis på nu.
Jag vill bara lägga mig i sängen och vakna upp i maj igen. Jag är konstant trött och lättretlig. Jag har ingen ork eller lust med något, just nu kretsar mitt liv bara kring att jobba och sova. Det säger ju sig självt att det inte är hållbart i längden. Jag måste skaffa mig ett liv - en hobby, vänner. Något som får mig att verkligen vila från jobbet när jag är ledig. Men hur gör man det när det känns som att man inte har någon ork över?

Nu när över ett år passerat så känner jag mig nog lite besviken över att jag inte kommit längre än såhär trots allt. Inte mycket blev som jag hade trott. När ska jag lära mig att sluta ha så höga förväntningar?

Men mitt i allt det dystra ser jag ändå lite ljus. Istället för att falla in gamla mönster och vanor så tvingar jag mig själv att fortsätta framåt. Istället för att gräva ner mig i sängen nu och tycka synd om mig själv så har jag orkat göra mig iordning och ska gå ner på stan för att rensa huvudet. Jag är trött på att se mig själv som ett offer.

BASIC

Jag har i veckan gjort en ny musikupptäckt som jag känner att jag måste dela med mig utav. BASIC är en synthpop/electro-duo från Storbritanien som gör musik som låter som en blandning mellan Depeche Mode, Erasure och Elegant Machinery och det låter grymt bra! Och att DM-influenserna är tydliga är inte konstigt då bandets medlemar är kusiner och har ingen mindre än Martin Gore som farbror/morbror!

Jag tycker att alla ska kika in på deras Myspace och lyssna!


(bilden är tagen från deras Myspace)


Sjunde april

Vissa dagar vill jag byta liv. Som idag. Haft en helt hysterisk dag på jobbet med utskrivningar, operationsförberedelser och patienter som kräks blod... Och lägg där till att jag inte varit i mitt ordinare vårdlag och därmed inte känt patienterna ordentligt = kaos. Och nu när man lyckats ta sig hem med livet i behåll så är det bara att ge sig i kast med tvätten. Skitkul. Just nu drömmer jag om ett kontorsjobb där man slipper träffa folk...
David kommer hit ikväll i alla fall och ska köpa med sig sushi så helt katastrofal blir väl inte dagen, men det är inte långt ifrån... Nu ska jag avnjuta en dags ledighet och sedan blir det nattjobb i helgen. Jag har lite blandade känslor inför det känner jag..

Flyttpanik

Dom senaste 6 åren har jag flyttat 4 gånger och till sommaren/hösten är det dags igen. Och jag hatar det. Det finns nästan inget tråkigare än att packa, rensa och städa. Och trots att det är månader kvar tills det är dags igen så börjar jag redan nu få panik och funderar på hur jag på bästa sätt ska muta vänner och familj till att göra det åt mig... (Det brukar inte fungera så bra)
Men som om detta inte vore nog så ska det flyttas även på jobbet! Nästa måndag ska hela avdelningen installeras i nya lokaler och det säger ju sig självt att det inte är något som görs i handvändning. Just nu råder lite smått hysterisk stämning på avdelningen när allt ska planeras och packas. Och hur det kommer vara när själva flyttande ska ske, jag det vill jag inte ens tänka på. Jag är så glad att mitt schema ser ut som det gör framöver, vilket gör att jag är ledig samt jobbar natt när det mesta ska ske. Det är en himla tur det för jag skulle nog fått ett smärre sammanbrott annars... Jag nöjer mig med att fortsätta att oroa mig för min kommande flytt istället...

Nu ska jag sova och samla krafterna inför morgondagen. Jag känner på mig att det kommer att bli en ganska rörig dag...


Look of a tuesday






Nu bär det av mot jobbet!


Sjätte april

10,5 timmars sömn i natt men jag känner mig ändå precis lika död som när jag gick och la mig igår. Idag får det nog bli att ta till katastrofplanen på jobbet - dricka kaffe! Fördelen med att inte vara kaffedrickare är att när man väl dricker det så behövs det inte så mycket för att huvudet faktiskt ska vakna till. Synd bara att det ska smaka så illa...
Nåväl, det är bara att bita ihop i två dagar till, på torsdag är jag ledig och sen jobbar jag natt hela helgen och det kanske funkar bättre just nu. Och nästa vecka jobbar jag i princip ingenting så det finns nog hopp om livet trots allt.

Sleep the clock around

Belle and Sebastian har gjort en fantastisk låt med en titel som känns ytterst passande för tillfället - Sleep the clock around.

(Idag har jag sovit ett par timmar i soffan igen och det är verkligen ett tecken på att jag är alldeles för trött för mitt eget bästa.)

 

 


Femte april

Idag önskar jag att jag kunde ha fått stanna i sängen. Det har snöat igen och jag har gäspat mig hela morgonen. Jag börjar bli ganska less på denna trötthet! Bara 3,5 månad kvar till semestern...

Look of a sunday

 




Vårpromenad med Dandi

Tänkte dela med mig av ett gäng med bilder jag tog i stallet igår, så är ni inte det minsta hästintresserade så kan ni sluta läsa nu..


Jag hade inte varit i stallet på ett bra tag så det var underbart att få andas in lite hästlukt igen.. Då våran älskade häst har ådragit sig en lättare senskada (för mycket snö och för mycket bus i hagen...) så får Emma bara skritta henne för tillfället så jag följde med dom ut på en liten tur till fots. Riktigt härligt! Dandi var på riktigt bra humör och gjorde bara några luftsprång... (fyrhjulingar och människor är riktigt läskiga ska ni veta!). Nu håller vi tummarna för att hon blir friskförklarad den 12 april så Emma får börja träna henne ordentligt. Tanken är ju att dom ska göra succé på dressyrbanorna i sommar!




Skitig häst del I

 

Skitig häst del II... hur våran älskade häst lyckas med detta förstår vi inte, hon har ju för bövelen täcke på sig i hagen!

 


Mest för att illustrera att D är rätt stor och Emma rätt liten. Iallafall om man kombinerar dom..



Bland det bästa som finns - stå och halvsova mot en varm hästkropp <3

 

 

 

Dressyrdivan Wer'Dandi. Även om man är ute på promenad så gäller det att kröka på nacken och visa upp nästa stegen, det kan ju vara någon som tittar...



Ibland är hon mindre snygg våran stjärna


You see what can't be seen, you repair the damage done to me..

Idag är det Apoptygma Berzerk som spelas på högsta volym här hemma. Apop är ett sånt där band som hängt med mig länge nu och även om jag inte lyssnar på dom lika ofta nu för tiden så är det alltid ett säkert kort.
En av mina absoluta favoritlåtar med dom är Unicorn och då främst i duettversionen.


Fjärde april

Gäsp och godmorgon! Jag blev uppjagad klockan kvart i nio idag för att kunna lifta med pappa hem till stan. Jag ska packa om väskan och fika med Malin, sen blir det tillbaka till Blacka för lite påskmiddag som min bror har beställt och sen bär det av till Linköping. Full fart idag med andra ord. Det är ju synd att säga att man blir utvilad under sina lediga helger...

The påsk-look of 2010

Såhär ser jag ut idag, I like it a lot!
Invigning av nya tightsen samt jeansjackan :)



 

 

Jag är nu ägare till min första MAC-ögonskugga (en svart med namnet 'Carbon') och jag måste säga att jag förstår varför så många av mina vänner är MAC-frälsta! Det kommer dock ta några användningar innan jag får in snitsen på att applicera den ordentligt...


Tredje april

Ja, glad påsk får man väl säga då? Jag förstår mig dock inte riktigt på det här med påsken längre nu när man tydligen är för gammal för att leta efter påskägg (enligt mamma och pappa...) och man tycker att det räcker med jul/påskmat en gång om året (på julen med andra ord). Men det är ju klart att det är mysigt att umgås lite med familjen :)

Förmiddagen tillbringade jag och systeryster i stallet. Det var jättevarmt och skönt och vårigt och mysigt på alla sätt och vis. Det finns inte mycket som slår att stå och hålla om en häst och känna vårsolen värma i ansiktet! Jag tog en del fina bilder som jag tänkte dela med mig utav lite senare idag eller imorgon.

Nu har vi precis intagit en lunch bestående av våfflor! YUMMIE! Och ikväll står grillad oxfilé på menyn. Plus en jäkla massa godis och lite alkohol... På måndag är det nog dags att ta tag i "det nya livet" igen...

Nu ska jag piffa till mig lite, tjingeling!



Andra april

Den senaste veckan har jag gått omkring i något slags töcken och knappt vetat vilken dag det är. Jag är så obeskrivligt trött för tillfället, jag har gäspat mig genom dagarna på jobbet och energinivån är på minus. Borde man inte bli pigg på våren?
Jag antar att det är den senaste tidens hysteri på jobbet som börjar ta ut sin rätt nu, man orkar inte hur mycket som helst så är det bara. Jag skulle behöva ha en veckas semester och bara sova känns det som just nu.

I helgen är jag i alla fall ledig, det är jag väldigt tacksam för. Ikväll kommer systeryster hit. Vi ska svulla pizza och kolla på film och agera fylle-chaffisar åt mamma&pappa. Och resten av helgen kommer jag vara i Blacka och bara vara. Imorgon invigs grillen (vi tycker att det här med påskmat är rätt överskattat) och vi ska ta igen den missade våffeldagen. Det lär bli en riktigt trevlig påskafton med andra ord! Det enda som kommer saknas är David. Han är i Göteborg och roar sig. Och det är lika ensamt som vanligt när han är iväg. Jag vänjer mig aldrig...



Och i helgen ska jag försöka vara mer lite mer ambitiös vad gäller bloggandet. Med betoning på försöka...


Nu ska jag bege mig till affären för att inhandla lite nödvändigheter till ikväll (dvs cola och chips...)

Första april

Jag är så obeskrivligt trött för tillfället. That's all I have to say.

RSS 2.0