Tjugonionde maj

Gårdagen rullade på ett fasligt tempo och det känns som att den här dagen också kommer göra det. Det känns som att man aldrig har tid med något...

 

Ikväll är det kalas hos Erik&Elina för att fira att Erik fyllt 25. Det ska bli väldans trevligt! Och innan dess ska nog jag och D se klart säsong 2 av True Blood... Om jag klarar det. Vi såg episod 6 igår kväll och nu kokar jag inombords. Jag blir lite för engagerad när jag följer serier såhär.. Och framförallt blir jag arg när dom stackars kärleksparen inte bara kan få vara lyckliga och kära utan massa problem hela tiden! Bwah. Om inte hela serien slutar med att Sookie får bli vampyr och hon Bill får leva lyckliga i alla sina dagar, ja då kommer jag nog låsa in mig i lägenheten och gråta i några veckor...

 

Nu blir det sconesfrukost! :)


Tjugosjunde maj

Jag är så trött! Min kropp börjar protestera mitt hur mitt schema sett ut senaste veckan - alla kast mellan natt och dag..
Igår tvingade jag mig ur sängen och ner på stan vid två för att inte riskera att sova bort hela dagen. Dock somnade jag i soffan sen istället så det hjälpte nog inte så mycket.. Och när det var dags att sova på riktigt så hade jag jättesvårt att komma till ro och låg och vred och vände på mig i säkert en timma. Och när man väl har somnat, då börjar man drömma mardrömmar. Vad sägs om bankrån som övergår i skottlossning  och rånarna (som jag dessutom känner!) sedan får för sig att jaga mig över halva stan. Och det hela slutar med våldtäktsförsök och att jag lyckas skjuta en av dom i benet. Och när man sedan försöker ringa 112 så kopplas man till Basshunters röstbrevlåda (!!!) pga att det är för hög belastning på SOS så dom inte kan ta alla samtal. Och tiden går och går och jag har galna rånare efter mig och ingen polis får nyss om att rånet ens ägt rum.. Hua, jag vaknade med panik kan jag säga..

Ikväll är det jobb som gäller. Det verkar vara rörigt på jobbet så jag ser inte direkt fram emot det. Har ledig helg som tur är. Och på måndag går jag på mina ordinare nätter.. Undrar hur jag kommer må när jag går av dom...

Femtontrettio

Nu har jag gått en sväng på stan och blivit lite fattigare.. Brände inte så farligt mycket pengar ändå, när det spöregnar ute blir man inte så sugen på att shoppa sommarkläder direkt. Men lite träningskläder, en jeansjacka och ett par klänningar bland annat kom jag hem med. Känns allt lika bra :) (Dock återstår ju problemet att det verkligen börjar bli proppfullt i mina garderober nu... Får snart börja stuva ner lite varmare kläder i flyttkartonger, förhoppningsvis kommer dom inte till nytta så länge jag bor här...)

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa och vila lite. Borde försöka sova men jag tror inte det kommer gå. Är alldeles för pigg just nu! Jag får hoppas att det blir full rulle i natt så jag håller mig vaken helt enkelt!

Dressed for success?

Ja, det börjar som sagt verkligen bli dags att ta tag i bröllopsklädseln. Tidigare har jag ju varit inne på den här klänningen, men jag har nu börjat tänka om. Dels är jag egentligen inte så förtjust i satinmaterial och sen är ju frågan när jag skulle använda den klänningen utöver bröllopet? Det känns lite sådär att köpa en klänning för ganska mycket pengar som sen bara får hänga i garderoben.. (jag har redan för många sånna..)
Så, nu är jag istället inne på att köpa denna:



Det är en riktigt snygg modell som känns väldigt "jag", den har ett bra pris och jag vet att jag kommer att använda den även efter bröllopet. Det enda jag känner mig tveksam över är att den kanske är lite för svart? Fast med lite lila accesoarer till borde det väl kunna fungera? What do you think?


(Klänningen och bilden kommer från Soho's)

Tjugofemte maj

Idag var det meningen att jag skulle arbeta ett kvällspass, men jag har återigen blivit ombedd att hoppa in och ta en natt istället. Inte mig emot, mer ledig tid och ett fint tillskott i kassan. Funderar på att fira med att ta en sväng på stan och shoppa upp lite av lönen (New Yorker hade visst fortfarande rea noterade jag igår...) Ska försöka komma mig för att beställa klänning till bröllopet också. Det är bara en månad kvar nu så om den ska hinna komma fram i tid så börjar det bli dags.

I övrigt mår jag lite bättre nu efter helgens händelser. Har ältat allt om och om igen säkert 100 gånger och för varje gång känner jag mig mer och mer säker på att jag handlat rätt. Jag är tacksam för att man inte får dom här känslorna så ofta, då hade jag nog bytt yrke för längesen...

Empty

Idag har jag haft en tung dag på jobbet. Vissa dagar inser man verkligen hur mycket ansvar som läggs på ens axlar och hur lätt något kan gå fel. Jag har en liten klump i magen och även om jag innerst vet att jag gjort allt jag kunnat så far tankarna ändå runt - "gjorde jag verkligen rätt? Tänkte jag rätt?". På tisdag ska jag gå till botten med det här, för någonstans gick det verkligen fel och det får bara inte förbises.

 

Nu ska jag rensa tankarna med True Blood.


Sommartider hej hej!

Det är något visst med att kunna cykla hem från ett kvällspass utan jacka, känna lukten av grillar och bli stucken av myggor och knott... Det är verkligen sommar! Jag log hela vägen hem från jobbet kan jag säga.

Det är inte likt mig att vara såhär manisk över sol och värme, jag är egentligen mer av en vintermänniska. Men den här vintern tog knäcken på till och med mig och jag har längtat efter sommar i månader nu. Hoppas verkligen att det blir en fin sommar också, regnar den bort så tar jag mitt pick och pack och flyr till sydligare breddgrader. Det svenska vädret har sin charm, visst, men efter 25 år börjar man lessna...

 

Nu ska jag äta lite kvällsmat bestående av äggröra och serrano-skinka, sen blir det sängen och några timmar skönhetssömn. Natti natti!


You have been minxed!

Är precis hemkommen efter en trevlig eftermiddag med mamma. Först tillbringade vi några timmar på Nailshop där mamma fick sina finger- och tånaglar "minxade" (som jag tyvärr inte tog kort på, synd som attan för det blev skitfint!). Detta är tydligen det senaste inom nagelvärlden, häftigt som fan! Jag blir alltid lika bitter när jag följer med mamma till Helene & co, jag vill också ha fina långa naglar... Jag får hålla tillgodo med att piffa upp tånaglarna lite istället. Ska ta en dag och köra lite fotbad och greja och sen ska jag boka in tid och minxa mina tår tror jag bestämt! Lite sommarfin måste man ju vara :)
Efter nagelbestyren fikade vi lite och tog en snabbsväng på stan. Jag höll mig från att köpa upp mina sista pengar men mamma kom hem med både skor och tunika. Förstår ni nu var mitt shoppingberoende härstammar ifrån?

Just nu sitter jag bekvämt bakåtlutad och väntar på att maten ska som min älskade pojkvän tillagar ska bli klar. Pepparbiff med ädelostsås ska han tydligen bjuda på, det är inte illa! Sen ska vi gosa ner oss i soffan och tillbringa några timmar i sällskap med lite vampyrer. En riktig myskväll med andra ord.


Tjugoförsta maj

Avnjuter ännu en ledig dag med solsken (seriöst, vart kom sommaren ifrån egentligen?). Ska snart bege mig till Norrköping och möta upp mamma för lite mor-dotter-tid. Skönhetsvård och fika står på agendan. Ikväll blir det mys med hjärtat - mat och lite True Blood (nu är vi besatta på riktigt båda två). Sen är det visst jobb som gäller resten av helgen, håller tummarna för att vädret blir sämre, det är lite lättare att ta sig till jobbet då...


Please remember to mention me, in tapes you leave behind

Det ryktas om att Ultravox ska hänga med på Forever Young-turnén, det vore ju inte helt fel!



(Ni får stå ut med den usla bildkvalitén, det osar ju 80-tal!)


Confessions of a shopoholic

Jahopp, nu känns det som att jag längre inte kan förneka mina shopoholic-tendenser... Gick ju iväg för att köpa en glass på Halvars, so far so good. Sen tog jag "genvägen" via H&M, Lindex och Din Sko på vägen hem för att titta lite. Med betoning på titta. Det gick ju, som väntat, åt helvete! Kom hem med följande... Nu blir det bröd och vatten resten av helgen...


Zebramönstrade 3/4-tights från Lindex


Ögonskuggorna Cotton Candy och Cup Cake från Viva la Diva


Sandaler från Din Sko


Femtontjugofem

Nu är lägenheten skinande ren och jag har packat väskan inför en Linköpingshelg. Hade en idé om att ta en rejäl promenad idag men har lagt det på is, jag orkar helt enkelt inte. Har sovit för mycket senaste dygnet och känner mig helt groggy i huvudet. Ska äta lite mat istället och sen traska iväg till Halvars för en glass. Och lite senare ska jag hjälpa Jannica med hennes c-uppsats genom att agera intervjuoffer för deras pilotstudie, kan bli kul!

Ikväll tänkte jag roa mig med att redigera och ladda upp lite bilder igen, så tycker ni att det är tråkigt med all denna text hela tiden - håll ut!

Tjugonde maj

Idag är jag ledig och det är vamt och soligt ute. Så, hur ska man utnyttja detta? Jo man städar såklart!
Hade gärna lagt mig på en filt i en park och läst hela dagen men tyvärr städar inte lägenheten sig själv och blir det inte gjort idag så blir det inte gjort på drygt en vecka - not good. Så det är bara att bita ihop. Förhoppningsvis går det rätt fort så jag hinner sno åt mig lite sol i eftermiddag i alla fall..


Artonde maj - sommar!

Ibland är det läskigt vad fort allt går... På bara någon vecka har det blivit sommar (vart tog våren vägen? Jag känner mig snuvad!). När jag satt och väntade på bussen förut så slöt jag ögonen och kände mig som 6 år gammal igen... Doften av blommande träd och grillar, värmen, ljudet av gräsklippare - sommar helt enkelt! Så underbart.
Hade gärna tillbringat kvällen på en filt i en park med David och några kalla cider men istället fick det bli en kontosstol på jobbet med ett glas saft. Inte riktigt samma sak kanske?


I wanna do bad things with you

Som jag nämde här för någon vecka sedan så har jag och David äntligen, sådär 100 år efter alla andra, börjat titta på True Blood. Vi har planerat att göra det i över ett år nu men på grund av tekniskt strul har det inte kunnat bli av förrän nu - vi får allt skämmas lite... Men bättre sent än aldrig och nu är vi lika besatta som alla andra :)

Och Bad things med Jace Everett kommer spelas flitigt i min mp3-spelare ett tag framöver.


I want to sleep...

Just precis nu måste jag erkänna att jag ångrar att jag tackade ja till nätterna. Jag längar något så fruktansvärt efter att få krypa ner i en varm säng bredvid en varm David... Min rygg gör ont, jag har huvudvärk och halsbränna. Det är nog med andra ord inte riktigt meningen att jag ska vara här egentligen...

Sjuttonde maj

Idag var det tänkt att jag skulle storstäda lägenheten men klockan 11 fick jag ett telefonsamtal från jobbet så nu ska jag peppa upp mig för nattarbete istället. Inget jag sörjer för direkt, jag får mer ledighet i slutet av veckan och tjänar lite extra pengar. Städa får jag göra något annat år...

Sextonde maj

Jag hade en så trevlig kväll  med mamma igår! Vi placerade oss på Bishops uteservering vid 18-tiden och blev kvar till 01. Vi hade nog kunnat stanna där tills vi blev utkastade men pappa som agerade chaufför var inte inne på samma spår... Det blev i alla fall god mat, ett ganska stort alkoholintag och massa mysigt mor-dotter-prat :)
Idag mår jag förvånansvärt bra! Vi drog i oss inte mindre än 3 shotar nämligen (den sista precis innan vi åkte hem, kanske inte helt genomtänkt...) så jag förväntade mig att ligga inför döden idag, men jag tycks ha klarat mig riktigt bra.

Dagens plan är att åka till Linköping och ha lite qualitytime med David. Det känns som att vi knappt setts dom senaste 2 veckorna...

Blacka rasta

Jag är uppvuxen i Sveriges Kingston. När jag gick på mellanstadiet så var det enda rätta att avguda Bob Marley, kunna alla Kalle Baahs låtar utantill, gå klädd i stora huvtröjor med hampabald och rödgröngula detaljer och slänga sig med uttryck som "Blacka rasta".
Allting började under 80-talet och det håller i sig än idag. Varje år anordnas en minneskonsert till Bob Marleys ära (årets upplaga är idag) och när stora reggaeband drar ut på turné så brukar Skärblacka finnas med på turnéplanen. Och Kalle Baah (som alltså är ett Skärblacka-band) har idag fans över hela världen och som tycks ha spelat på de flesta svenska festivaler.

Jag ska erkänna att jag aldrig riktigt förstått Blacka rasta-grejen. Visst har Kalle Baah gjort några riktigt bra låtar men utöver det har jag nog i alla tider tagit avstånd från reggaekulturen. Och jag kan inte minnas att jag en enda gång faktiskt satt min fot på minneskonserten, trots att det är det största som händer i den här byhålan varje år. Och jag har väl lite svårt att förstå hur Skärblacka har kunnat förvandlas till ett sånt reggae-mecka..
Men visst är det lite roligt när man på en fest i någon stad långt borta får höra You are my angel och man med lite stolthet kan säga "Jag är faktiskt uppvuxen i Skärblacka" och man får ett "Oh, häftigt" till svar. Jag antar att det är något man har i blodet, vare sig man vill eller inte.


Nu ska jag i alla fall sätta mig på altanen med en kall cider i handen och ändå digga lite till musiken som letar sig upp bland husen (vi hör jävligt bra hemma hos oss) och känna mig som en riktigt Blacka-bo igen!




Rising sun

Och tänk att solen tittade fram till slut! Och termometern visar behagliga 20 plusgrader. Heja sommaren!
Har lyssnat på Covenant medans jag gjort mig iordning och just Rising sun är en favorit med dom.




Nu ska jag kolla så jag packat ner allt jag behöver ha med mig till Blacka (jag ser redan mammas min när hon ser min väska... Men jag vet ju faktiskt inte riktigt vad jag ska ha på mig ikväll!) och sen bege mig mot tåget.

Dagens fråga..

Vart håller den utlovade solen hus?

Dagens inköp

Jag tog en sväng till New Yorker när jag kom hem från jobbet för att köpa en kjol jag spanade in häromdagen. Jag kom därifrån med lite mer än en kjol... Jag trodde ett tag att jag hade äntrat shoppinghimlen för damn vad mycket fint jag hittade! Hade lätt att kunnat shoppa bort allt jag har på kontot men jag lyckades besinna mig och slutnotan landade på acceptabla 395 kr.

Detta var vad som fick följa med hem (färgåtergivningen på det rosa är tyvärr kass). Nu ska jag försöka trycka in det i garderoben också...


(Jag har köpt min första bolero någonsin! Jag vet inte vad jag ska tycka om det egentligen...
Risken finns att den kommer att föbli oanvänd...)


So let's dance but tell no one about tonight

En av världens absolut bästa pepp-låtar!


Fjortonde maj

Äntligen fredag, äntligen helg! Det här har varit en av dom segaste jobbveckorna på länge. Att sitta framför datorn och göra admin-jobb är kanske inte miin grej egentligen och dom två passen jag haft vårdlag har varit tämligen händelselösa. Dessutom har jag haft en gräslig huvudvärk hela dagen idag. Trodde att det berodde på för sent (och för klent) frukost-intag i kombination med vätskebrist, men jag insåg när jag klev ut från jobbet att det berodde på vädret.. Fifan vad kvavt och äckligt det är ute! Lite åska kanske skulle vara något nu? (Och då ska tilläggas att jag är riktigt åskrädd, så när jag till och med jag ber om oväder ja då är det riktigt äckligt ute...)
Huvudvärken lyckades jag dock shoppa bort förut...

Jag är gräsänka i stort sett helgen då David är på Lincon och roar sig (ett stort spelkonvent i Linköping). Ikväll ska jag dejta en godispåse i soffan och titta på 'Släkten är värst'. Imorgon ska jag ut till mamma&papppa och vara social (och förhoppningsvis kunna avnjuta lite sol på den nya altanen). Kanske blir det en sväng till stallet för att pussa på häst också. Dock ingen ridning denna gången heller, D brunstar och är tydligen mer galen än vanligt (hur det nu kan vara möjligt?) Och kvällen ska jag och mamma tillbringa på någon pub, ska bli trevligt värre!

Nu blir det dusch och sen ska jagf se om jag orkar visa upp mina shoppingfynd!

Tjugonollsju

Det är ju synd att säga att jag haft mycket att göra ikväll. Det mesta ansträngande jag gjort är att baka en kladdkaka... Men det är ju skönt att ha sånna kvällar ibland också :)

Trettonde maj

Regn, regn, regn... Hur i hela fridens namn ska man lyckas peppa upp sig inför en jobbkväll i det här vädret!? (Well, det är ju trots allt en helgdag = lite OB iaf, det får duga...)

Jag börjar känna mig snuvad på våren....


Tolfte maj

Haft ännu en admin-dag på jobbet, inte allt för ansträngande med andra ord. Mycket skratt med underbara arbetskamrater också. Ibland älskar jag verkligen mitt jobb!

 

Om en timma blir det afterwork tillsammans med lite vänner. Dom firar att helgen börjar, jag firar att..ptja...något ska jag nog komma på. Trevlig ska det bli iallafall! Sen imorgon blir det att jobba "på riktigt" igen, hur ska det gå? Har blivit lite bortskämd med att sitta ner och klicka lite med datormusen..


So last week

I brist på annan sysselsättning tänkte jag visa hur jag såg ut en dag förra veckan.










Röda läppar borde man ha oftare. Måste bara införskaffa ett ordentligt lppstift först...


Elfte maj

Är precis slut i huvudet efter att ha suttit framför en dator hela dagen och jobbat med avvikelsehantering (äntligen! Var ju bara 2 månader sen jag gick kursen...). Fast det var rätt skönt att vara på jobbet men komma från avdelningsarbetet lite. Fick dessutom mycket goda nyheter som gjorde att dagen flög fram. Vill dock inte berätta något om det förrän allt verkligen gått i lås.

Nu känner jag egentligen för att gå en promenad i det fina vädret men det har jag inte tid med :/ måste laga mat och packa väskan inför några dagar i Linköping och sen blir det hopp i säng tidigt igen (känns helt galet att gå och lägga sig kl 21 but what to do?). Men bara det faktum att jag faktiskt vill gå på en promenad känns ju helt klart som ett steg i rätt riktning :)

Pjuuuh

Jag måste säga att jag förvånar mig själv ibland. Efter en smärre inre kamp med mig själv snörade jag till sist på mig joggingskorna och gav mig ut på en liten kvällspromenad (som även innehöll några kortare joggingsträckor, men shit vad dålig kondis jag har....) som blev lite drygt 5km lång. Bra jobbat av mig säger jag bara! Förbannat tråkigt att gå ensam dock...

Nu blir det en lång varm dusch och sen lite te och rostmackor framför teven. Och tidig sänggång givetvis, det är ju dags för jobb imorgon igen...

Tionde maj

<rant>Det är måndag och jag är ledig från jobbet - jag borde med andra ord vara på strålande humör! Men nej nej, istället känner jag mig allmänt låg och sur. Det började redan igår kväll när vi gick och la oss med att jag fick plötslig pengaångest... Jag insåg att min ekonomi kommer vara körd i botten den här sommaren och den vafr ingen rolig insikt..
Först har vi Davids födelsedag som bara är veckor bort och jag har inte ens börjat fundera på present än. Och trots att han säger att jag inte behöver slösa massa pengar på det så är det ju precis det jag kommer göra, det är ju sån jag är. Sen har vi bröllopet, och där tänker jag egentligen inte beklaga mig. Det kommer bli förbannat kul och jag har sett framemot det hela våren men visst kommer det kosta pengar, inte minst i resekostnader. Och jag vet att jag inte behöver slänga ut pengar på en jättedyr klänning men det lär väl sluta så... Och sen har vi ju flytten som jag måste spara pengar till om vi ska ha råd att köpa ny möbler, och det vill man ju när man flyttar ihop med någon! Det är ju alltid roligare att ha gemensamma saker. Och utöver detta så har vi börjat prata om att åka ivåg utomlands på semestern och det är ju som alla vet inte direkt gratis. Ja, ni ser ju själva. en jävla massa pengar kommer försvinna nu närmsta månaderna och jag har ångest för hur jag ska reda ut det... David tycker att vi kan strunta i semesterresan men jag vill verkligen åka vigä nånstans, vi har pratat om det i över ett år nu och det kommer bli svårt att få till det senare i höst. Suck.</rant>

Nåväl, jag ska försöka att inte tänka så mycket på det nu. Nu ska jag gå ner på stan och kika lite. Innan jag ger mig i kast med att beställa klänning från nätet ska jag kollla så jag inte missar någon riktigt pärla på tex New Yorker (jag vet att dom brukar ha alldeles ypperliga klänningar där men antagligen inte i rätt färg...). Wish me luck!

Nionde maj

Dessa sega helgpass.. jag klättrar snart på väggarna av understimulering! Tur att jag ska ner till gymmet en sväng efter jobbet, det känns som att det kommer att gå väldigt bra idag...

Klänningsjakten har fortsatt även idag. Har hittat en hel del intressanta objekt från märket Collectif, dessvärre finns dom flesta jag är intresserad av inte i min storlek :/ (Eller rättare sagt, det som jag tror är min storlek... Att köpa kläder från internet är alltid lika spännande för min del eftersom att jag har en storlek på överkroppen och en annan på underkroppen...) Har iallafall bestämt mig för att det får bli en klänning i 50tals/rockabilly-stuk. Ska hålla utkik på Collectif om klänningarna kanske dyker upp i rätt storlek annars får det kanske bli den från Soho's. Om jag ska köpa en från en (utländsk) nätbutik så börjar det bli dags att beställa snart så man hinner skicka tillbaka och byta om storleken blir helfel...
(Och Jill - ni kan inte byta färgtema till typ rött eller rosa istället? Det skulle bli såååå mycket enklare ;))

That's the start of the new sensation

Jag förstår verkligen inte att jag inte sett till att bli mer inlyssnad på Alphaville tidigare!? Jag får tamefan skämmas...


Bröllopspanik!

På midsommarafton ska en mycket kär vän till mig förvandlas till hustru och jag har nu äntligen fått min semester beviljad så jag kan få beskåda detta :) Och nu kommer ju då paniken, vad i helvete ska jag ha på mig!? Färgtemat för bröllopet är svart, vitt och lila och det är jag mycket tacksam för, liksom det faktum att både brud och brudgum både får anses vara lite "alternativa" (usch vad jag hatar det uttrycket!) så klädseln får sticka ut lite mer än vad som annars anses acceptabelt på ett bröllop. Men det är likförbannat skitsvårt att hitta den perfekta klänningen!
Senast jag var på bröllop sydde en vän till mig upp min klänning men den förmånen har jag inte nu så det är bara att börja leta... Helst vill jag ha en lila klänning med lite svarta inslag men det är inte helt lätt att få tag på. Sen vill jag inte att den ska vara allt för enkel och tråkig, den ska ju kännas jag! Samtidigt som jag inte vill att den ska allt för extrem. Har suttit och tittat runt lite på diverse nätbutiker och hittade denna på Soho's som tilltalar mig väldigt mycket. Färgerna är helt rätt och det känns helt klart som en klänning som jag skulle trivas i! MEN...jag är rädd att den kanske inte riktigt funkar som bröllopsklädsel? Vad säger ni kära vänner?



(Bildkälla)


Åttonde maj

Idag är det en riktigt tråkdag! Regnet öser ner och jag sitter på jobbet, tämligen sysslolös för tillfället. Hade hellre tillbringat dagen i soffan och sedan gått på Daniels 30årsfest ikväll, men man kan ju inte få allt...
Igår hade vi iallafall en riktigt slapp kväll med pizza, godis och tv-häng. Vi har, sådär 100 år efter alla andra, äntligen börjat kolla på True Blood.. På grund av lite tekniska problem har vi inte kunnat göra det tidigare men bättre sent än aldrig!


VFO

Då var det väl dags att visa upp mina fynd från Vingåker Factory Outlet, eller vad säger ni? Huvudandledningen till att vi åkte dit var för att David skulle köpa en ny kostym och det gjorde han - äcklilgt billigt... Jag skulle se om jag hittade ett par vettiga joggingskor till ett vettigt pris och skulle jag hitta något annat såg jag det mest som bonus. Och det blev lite bonus...


En sjal och lite träningsstrumpor (detta är väl dock synd att kalla fynd)


Träningsbyxa med 3/4sben från Casall, 250kr (ord pris 650kr!)


Adidaströja, 249kr (ord pris 500kr tror jag?) 
Den är apsnygg, tyvärr är färgåtergivningen inte den bästa..


Löparskor från Reebok, 400kr (ord pris 600kr).
Och dom är rosa och inte orange...!



Hade jag haft lite större budget för detta så hade det blivit lite mer träningskläder samt lite jeans... Får bli att ta en tur dit efter sommaren igen helt enkelt! :)


Sjunde maj

Att bli upptvingad ur sängen klockan halv åtta när man är ledig är aldrig roligt. Och när man blir det av sin kära far som trots alkoholintag igår och inte allt för många timmas sömn i natt är oförskämt pigg, ja då känns det ännu lite värre...
Men jag får se det positiva i det hela nu, har jag ju massa tid på mig att göra det jag har på schemat idag - tvätta och städa. (Det är kul att man får vara ledig någon gång...) Min planerade promenad blir nog inställd dock, jag har (pinsamt nog) lite träningsvärk idag...heh... Och jag är lite för trött för att känna mig motiverad nog att snöra på mig skorna just nu. Men det kan ju komma att ändra på sig.

Run Forrest, run!

Min (mycket sköna) promenad kom att innehålla lite jogging också. Nu är jag riktigt stolt över mig själv! Det gick mycket lättare än jag trodde att det skulle göra. Tyvärr blev jag tvungen att avbryta för att möta upp mamma på stationen men imorgon ska jag nog fan testa hur mycket jag egentligen klarar...

Hade en idé om att ta en sväng förbi minneslunden och säga hej till Morfar men insåg när jag äntrade Folkparken att starten till Grabbhalvan visst var där... Och att prata med Morfar med discojympamusik i bakgrunden kändes inte riktigt rätt så jag fick hoppa över (imorgon istället kanske?). Fick lite fin underhållning dock - ett 50tal tappra pojkar och män i varierande ålder hade uppvärmningsjympa. Och återigen kunde jag konstatera att män verkligen har usel koordination! (Fast jag ska inte säga något, jag är inte mycket bättre jag). Dom var riktigt söta iallafall :)

För att berömma mig själv för min löparinsats unnande jag mig en smarrig wok från Spicy Hot till middag. Så gott så man dör, ungefär.
Nu ska jag inta soffläge och invänta telefonsamtal från mamma och pappa. Jag är visst chaufför ikväll igen... Kom på att jag inte visat upp mina Vingåkerfynd än heller så knåpa ihop ett inlägg om det också. Tjingeling!





Världens godaste wok!


Trött Carina. (Och man skymtar mina heta Star Wars-plåster)


Sjätte maj

Idag har jag haft en helt otroligt slapp arbetsdag. Förbarmade mig över en vilsen student ett par timmar på morgonen, sen blev det lite schema-admin (hur det nu gick till, jag svor ju över att aldrig blanda mig i schemaarbete igen!) och sen... ptja, satt jag mest på expedition och snackade skit med en ssk-kollega. Och så har vi sörjt lite över att den bästa läkaren vi haft på avdelningen på evigheter gör sin sista dag hos oss imorgon. Vi funderar lite på om det kanske kan vara värt att bli psyksyrra i Nyköping nu? Nej, men seriöst så är det typsikt att alla dom vettiga läkarna alltid är randande läkare från andra kliniker. När det kommer till neurologer verkar dom vara miffon typ allihopa...

Nu ska jag ladda mp3-spelaren med schysst musik och ge mig ut på en promenad. Jag känner så hurtig så ni anar inte!

Fast panties!

Oh, just det, jag har ju glömt att berätta en sak! Jag beställde ju ett par byxor från brittiska nätsidan Sohos för en dryg vecka sedan och dom hittade till Sverige med rekordhastighet!

Jag gjorde beställningen sent på kvällen förra måndagen (den 26:e) vilket betyder att ordern behandlades tidigast på tisdagen den 27:e. Och i torsdags, den 29:e, hade byxorna anlänt till utlämningsstället i stan!!! Jag har aldrig varit med om maken! (Detta kan jämföras med mina beställningar från brittiska Look fantastic som brukar ta sådär 2 veckor på sig att komma fram...) Jag kommer lätt handla från Sohos igen! :)

Byxorna var dessutom i precis rätt storlek så nu är jag happi happi! Jag planerar att inviga dom på NN nästa helg.





Femte maj

Okej, seriöst. Hur fan får man egentligen sin blogg vettig när man jobbar heltid!? Hälften av veckans dagar orkar jag knappt knäppa på datorn efter/före jobbet (men det gör jag ju såklart ändå, lite tvångsmässigt sådär...) Och att få ur sig lite vettig ordbajs här känns ju riktigt overkill kvällar som denna... Men eftersom att nu trots allt är några stycken som uppenbarligen finner detta intressant så försöker jag ändå, lite tvångsmässigt sådär...

Men visst avundas jag alla dom där som kläcker ur sig ~10 superbra inlägg per dag. Ge mig lite mer tid och inspiration tack!

 

Full fart på jobbet, as usual nu för tiden. Har ägnat senaste dagarna åt att skicka iväg lite långliggare (som bott hos oss i cirkus 2 månader....waaay to länge med andra ord) och det känns skönt. Vi behöver få lite nya ansikten att titta på om dagarna...

 

Ikväll blir det myskväll med hjärtat. God mat och filmen Metropia står på schemat. Hoppas verkligen att filmen lever upp till mina förhoppningar!


Do you want to dance with me through one of those lonely nights?

Mitt synthpop-hjärta har slagit lite extra hårt sedan jag fick höra om Forever young-festivalen. Därför har det blivit mycket Alphaville senaste veckan :)



Fjärde mars

När jag vaknade i morse var min första tanke "åh, sol!" och jag klev ur sängen med ett leende. Det tog ungefär 2,5 min för det leende att dö ut.. Då kom huvudvärken nämligen. Suck. Det slår aldrig fel. Vaknar jag i ett för ljust rum (dvs som när solen gassar in i mitt sovrum) så får jag huvudvärk och den brukar hålla i sig hela dagen. Så idag blir det att knapra Panodil och klunka vatten.

Ikväll är det hemmapremiär på Kråkvilan (som tydligen bytt namn till Ica Maxi Arena - skandal!). Men eftersom att jag jobbar missar jag det :( Det är tur att speedway.nu finns samt att pappa kommer finnas på plats för att kunna avlägga jämna sms-rapporter.


Familjesamkväm

När vi kom hem från stallet i lördags så orkade inte mamma laga mat utan istället föreslog hon att vi skulle ta en sväng till stan och äta. Sagt och gjort, vi hoppade på bussen och sedan tåget och hamnade på Bishops där vi fick sällskap av Urban, en gammal vän till familjen. Det blev en mycket trevlig kväll :)




Trött jag



 
Ny Xidersmak, yey! Raspberry blossom - klart godkänd


Jag dricker varken kaffe eller whiskey men Irish coffee slinker alltid ner...








Emma och Wer'dandi

Här kommer ett gäng bilder jag tog i stallet i lördags (så är du inte det minsta hästintresserad kan du sluta läsa nu). Tanken var ju att jag skulle rida men Dandi var inte på sitt bäst humör som ni kommer se lite längre ner... Emma lyckades trots detta få henne att gå riktigt fint stundtals. Det ska bli så kul att se hur det kommer gå för dom på tävlingsbanorna i sommar :)

(Och yes, redigera sönder bilder är min grej)




Finaste Dandi. Och mamma som lyckas förstöra en bra bild ;)





Det är ju inte allt för lätt att ta bra bilder med en kompaktkamera men en del blev ok i alla fall :)













Sen ville D visa att hon minsann kan göra rörelser ur den högre skolan också - luftsprång!
Stundtals blev det rena rama rodeon... (Och där har vi anledningen till att jag stannade på marken...)










Obligatoriska kli-stunden....




Tredje maj

Fi fan vilken seg dag det har varit. Sov katastrofalt dåligt i natt så jag har gått runt och gäspat och gnuggat mig i ögonen hela dagen på jobbet, inte så värt kanske... Jag har iallafall varit förbannat duktig och invigt mina nya skor nu i eftermiddag. 40 min promenad blev det i rask takt (slängde till och med in lite joggande men insåg rätt snart min kondition verkligen är icke-existerande....), känns riktigt bra måste jag säga :) Nu gäller det bara att få det till en vana...

Nu ska jag diska, sen laga mat, redigera bilder och packa väskan för Lkpg-vistelse ett par dagar... Och allt innan klockan 21 för då är det Svenska Hollywoodfruar, får bara inte missas!

Andra maj

Jaha, då var det snart måndag och jobb igen då.. Jag förstår inte var mina lediga helger tar vägen? Denna ska snart avslutas med tacos och Lejonkungen, sen blir det tidig sänggång.

Gårdagen tillbringade jag ju med min älskade familj. Blev ingen ridtur som planerat dock.. Emma hade inte ridit i fredags så jag tvingade upp henne på hästryggen först och det var tur det. Dandi var inte på sitt bästa humör och hade massor av överskottsenergi. Det resulterade i att jag och mamma blev åskådare till en smärre rodeoshow :D Och efter det valde jag att stanna på marken... Nytt försök någon annan gång.
Sen fick mamma ett ryck att vi skulle åka in till stan och äta så hela familjen minus lillebror hoppade på bussen/tåget till Norrköping och hamande på Bishops för mat och dryck. Vi fick sällskap av en vän till familjen också. Det blev en riktigt trevlig kväll! Jag spenderar alldeles för lite tid med mina föräldrar...

Och idag var ju jag och David på utflykt till Vingåker och shoppade lite. Det blev inte så mycket handlat dock, David hittade inte så mycket som tilltalade honom och min budget tillät inte så mycket inköp. Men lite träningskläder blev det :) Ska visa upp resultatet så fort jag orkar fota och grejja...

Nu ska jag ta igen mig i soffan en stund och sen sätta fart med matlagningen.

Första maj

Kvällen igår var mycket trevlig. Jättegod mat och söta katter att klappa på (Birmor! <3). Det måste ju vara det ultimata "nu är jag vuxen"-tecknet när man har parmiddagar på Valborg istället för suparfester..?

Idag ska jag bege mig till min älskade familj och umgås. Systeryster och jag ska till stallet och jag ska försöka ta mig upp på hästryggen för första gången på 4 månader... Hilfe! Jag har börjat bli alldeles för harig av mig.. (Eller så beror nervositeten på att våran häst är smått galen?) Men det ska bli trevligt att känna hästlukt iallafall :)



Och äntligen har träden börjat slå ut, är det inte underbart!

RSS 2.0