Trettionde mars

Det är så underbart att vakna och konstatera att solen skiner! Dock grumlas mitt humör lite av det faktum att jag ska jobba ikväll (känns segt... Jag skulle gärna ha lite mer ledighet...) och att jag är så förbannat trött. Jag vet inte när jag somnade i natt, klockan var nog närmre 01 skulle jag tro. Jag låg och vred och vände på mig och kunde inte koppla av. Och idag känner jag mig lite som en zombie. Jag fortsätter att skylla på tidsomställningen...


Our hopes and expectations, black holes and revelations

Ibland minns man saker från förr med ett leende på läpparna. Jag lyssnar på Muse alldeles för sällan...


Nykomlingar i garderoben

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av helgens inköp. Efter sko-inköpet i lördags lovade jag mig själv dyrt och heligt att inte handla något mer den här månaden, men som väntat höll det löftet endast en dag...


Förutom skorna är detta helgens stora kap. Jeansjacka inhandlad på H&M's barnavdelning till det mycket förmånliga priset 149 kr :) (Den är i strl 158 så den är riktigt kort och tight <3)



Tights och linnen från JC samt en tröja från H&M. Jag har under vintern utvecklat en liten kärlek för leopardmönstrat...



Nu ska jag skicka iväg en beställning på foundation (min är snart slut...) sen får det inte bli något mer shoppande den här månaden! Jag måste ju spara lite pengar också...


The Ark i tidningsformat

Ja vad ska man säga, The Ark gör en då aldrig besviken!
Nya albumet, som fått namnet 'In Full Regalia', släpps ju den 26 april och idag avslöjades hur omslaget ska se ut. Och....tadaaaa!



Som synes har pojkarna drabbats av en släng av storhetsvansinne igen och har kläckt ur sig den briljanta idén att skivan ska distruberas tillsammans med ett 100 sidors magasin! How sweet isn't that!? Jag slängde in min förhandsbokning tidigare idag och har nu längtansfullt börjat räkna ner dagarna :)

(Bildkälla där man kan läsa mer om magasinet och dess innehåll!) 


Tjugonionde mars

Idag avnjuter jag ännu en sån där underbar, ledig måndag. Jag har inte gjort något vettigt alls idag - sovit för länge (omställningen vintertid - sommartid fungerar aldrig riktigt bra för mig) och strosat runt lite på stan (skulle handla mat, kom hem med en tröja. Inte så oväntat?) Resten av eftermiddagen ska jag med min bok och en kopp té samt framför spisen. Och så borde jag redigera lite bilder och ladda upp här i bloggen så ni får något annat än text att titta på.. Dock är motivationsnivån ganska låg idag så vi får se hur det blir med det. Tjingeling så länge!

Top ten: Intros

Det blir ett litet annorlunda tema på top ten den här gången, nämligen barnprogramsintron! Det finns så mycket bra introlåtar till barnprogram och några är så bra att dom till och med återfinns på min mp3-spelare med jämna mellanrum.

1. Saber Rider
Om någon av er faktiskt hört talas om denna serie så har ni precis gjort min dag! Jag och min bror älskade den här serien när vi var små (av någon anledning hade vi VHS-kassetter med några avsnitt, jag vet verkligen inte vart dom kom ifrån...) och vi tittade på dom om och om och om igen. Och introt, ja det avgudar jag!



2. Ica i rutan
Jag, liksom så många andra, var verkligen livrädd för Ica när jag var liten. Och introt var allra värst. Än idag får jag lite rysningar längs ryggraden när jag hör melodin men idag har jag mer hatkärlek till den.



3. Denver the last dinosaur
Jag har inte sett speciellt många avsnitt av Denver (vad jag kan minnas i alla fall) men trots det går jag med jämna mellanrum och nynnar på den här låten.



4. MacGyver
Jag var dödligt kär i MacGyver när jag var liten (och det är nog kanske fortfarande...) och därför får introt vara med här trots att MacGyver inte är ett regelrätt barnprogram.



5. Teenage mutant ninja turtles
Vem älskade inte turtles som liten!?
Hittade tyvärr ingen video som gick att lägga in direkt inlägget, ni får klicka själva om ni vill se den.

6. Scooby Doo
När jag ser Scooby Doo idag så får jag lite traumatiska flashbacks, jag tyckte att det var jätteläskigt när jag var liten. Introt däremot är sådär härligt 70tals glatt och lättnynnat.



7. Trasdockorna
En riktig klassiker. Lika fin nu som då.



8. Ducktales / Ankliv
Eftersom att det var den svenska versionen som gällde när man tittade på detta som liten knatte så är det ju den som slår högst även idag. För några år sedan förgyllde den här låten en festivalvistelse rejält, det säger väl allt? (Sen kan man fundera på varför den svenska versionen senare gjordes om och döptes till "Joakim von Anka och tre knattar" (vilket även sjungs istället för Ankliv)... Hm...)



9. Djurgården & Bo-Ko
Alltså, är det någon som faktiskt kommer ihåg nått från detta barnprogram förutom det väldigt klämkäcka introt? Nej, jag trodde väl det.



10. Bumbibjörnarna
Ytterligare en klassiker som numera "stolt" kan titulera sig festivalplåga. Svenska versionen är såklart den bästa.


Sextonfyrtiosex

Nu har jag och hjärtat varit på Ikano-huset och spenderat pengar. Det blev en jeansjacka, ett par tights och 2 linnen för min del (och nu får jag nog inte handla nått mer den här månaden....) David köpte lite tröjor. Jag invigde mina nya skor så nu har jag apont i fötterna också... Men det var det värt för satan vad snygga dom är!
Nu sitter vi och klurar på om vi ska orka ta oss till gymmet eller ej.. Det lutar åt att jag gräver ner mig i soffan med min bok istället faktiskt. Det är ju trots allt söndag och då ska man ju slappa...?


Tjugoåttonde mars

Så var det söndag. Jag hatar söndagar. Trots att jag är ledig idag och även kommer vara det imorgon så känner jag hur ångesten tränger sig på och för att förhindra att jag hamnar i soffan och känner mig helt nere hela dagen så har vi nu ett fullspäckat schema för dagen: först en sväng till Ikano-huset för shopping, fika och matinköp, sedan till gymmet (tillsammans! David hade ett gästpass på sitt gym så nu ska han köra skiten ur mig...) och sedan blir det tacos och filmmys. Pjuh. Men nu känns det som att ångesten inte kommer ha tid att bryta sig in. Eller?

Qualitytime with mummy

Har precis anlänt till Linköping efter en mysig eftermiddag med bästa mamma <3 Vi avnjöt världens godaste smögenröra på Lindahls och spenderade lite pengar, det är ju det vi gör bäst! För min del blev det dock inte så mycket shopping, vårmodet är inte mycket att hurra för... Men ett par skor blev det, såklart! Ett par godingar från Ti Amo/Scorett för 699 kr (ord pris 999 kr) som jag kommer bosätta mig i i vår :)


 

Resten av kvällen ska jag ägna åt filmtittande - Kops eller Jalla Jalla! Eller kanske båda?


Tjugosjunde mars

Jag har varit lite sur hela morgonen över det tråkiga vädret men nu börjar solen tränga genom molnen så det finns kanske hopp för våren trots allt.
Snart ska jag bege mig till macken och möta upp mamma sen blir det lite money-spendning! Alltid lika trevligt :)

Whatever happened to the funky race?

Det kommer bli mycket The Ark framöver nu. Idag lyssnar jag på It takes a fool to remain sane på repeat och tänker tillbaka på den tiden i mitt liv då allt ändrades. Jag har The Ark, och framförallt den här låten, att tacka för mycket.


I dosen't matter who you are if you are a superstar!

The Ark är tillbaka, och det med råge! Ikväll spelade dom sina kommande singel Superstar i SVT's Skavlan och Ola Salo intervjuades även. Och vi kan ju börja i den änden. Ola har dumpat skägget och är snyggare än någonsin! (Jävligt Dave Gahan-lik skulle jag till och med vilja påstå!) Och precis lika karismatisk och klok som vanligt. Och gift... Och blivande pappa. Liksom, what, vad hände där? Här har jag helt klart missat saker. Måste nog bli fanatisk igen..
Anyway, över till låten. Dom första 30 sekunder hann jag tänka "jahopp, det var ju inte sådär wow-bra kanske...". Jag hann bli riktigt besviken innan låten kom igång ordentligt och efter det så satt jag helt stum med glädjetårar i ögonen. FY SATAN SÅ BRA! Så mycket The Ark men ändå så fräscht! Om hela skivan går i det här soundet så kan det bli deras bästa skiva hittills. Det känns som att våren härmed är räddad! HALLELUJAH!


(Superstar går att lyssna på här)


(bild lånad från the ark-bloggen)


Tjugosjätte mars

Så var det äntligen helg = ledighet! Långledighet dessutom! Jag behöver inte ägna jobbet en tanke förrän på tisdag kl 13:30, lovely! En riktigt lugn och behaglig helg ska jag ha. Planen var att tillbringa den i Stockholm och fira att mina vän Jill fyller år, men jag insåg tidigare i veckan att den senaste tidens stress på jobbet satt lite för djupa spår i mig.. Jag pallar helt enkelt inte att sätta mig på ett tåg dit och jag skulle antagligen somna efter 2 cider. Så det blir en hemma-helg för mig. Känns både trist (jag hade ju ändå sett fram emot att få träffa alla mina tjejer igen!) och skönt..
Helgens planer i stället ut enligt följande: imorgon ska jag ha lite kvalitetstid med min kära mamma (= fika, snacka skit och shoppa!) och på söndag ska jag försöka dra med David på påskmarknad om vädret tillåter. Och på måndag ska jag bara njuta av att vara ledig. Awsome.

Nu ska jag hoppa i mjukisbyxorna och ladda upp för en helkväll i soffan (pizza, cola, godis). Riktigt fredagsmys med andra ord! :)


Tjugofemte mars

Idag har jag varit riktigt hurtig och tillbringade en timma i gymmet före jobbet. Det känns i kroppen nu kan jag meddela... Kommer sova väldigt gott i natt..
Och på jobbet har nu tempot äntligen blivit lite normalt igen. Men det hjälper inte så mycket när man redan är halvt utmattad. Som tur är så är jag ledig lördag - måndag, förhoppningsvis är jag lite piggare nästa vecka.

Och jag vet inte varför jag envisas med att skriva här när jag ändå inte har något vettigt att säga? Tvångstankar tror jag...

Little dysfunk you, now what are you gonna do?

Mitt absoluta favoritband, alla kategorier, är The Ark och detta är en av dom bästa låtarna dom gjort - Little dysfunk you.


Och seg som jag är har jag först idag tagit reda på att dom släpper ny singel 29/3 och nytt album 26/4, yeeeey! Den stora frågan är dock - vart i helvete ska jag se dom i sommar...?

 


Tjugofjärde mars

Mina vårkänslor har förvandlats till höstkänslor.. När jag tittar ut genom fönstret nu så känns det som att det är november ute. Jag hoppas att prognoserna håller i sig så det verkligen blir sol och varmt i helgen, vårkänslor är lite mysigare än höstkänslor..

Jobb ikväll, håll tummarna för att det lugnt på jobbet! Jag är alldeles för trött för att orka springa runt som en skållad katt hela kvällen....

Let's talk about France!

Ikväll har det franska new wave/rock/pop-bandet (ja, det är lite svårt med genrebestämningen här) Indochine dominerat min playlist. Har du inte hört detta underbara band tidigare så se till att göra det snarast! Dom har gjort hur många kalasbra låtar som helst och detta är en av dom - Canary bay.

(Tyvärr är ju kvaliteten på dessa 80tals videos inte den bästa...)


I miss you, I'm pregnant

Beräknad nedkomst i sommar :)

 







...och nej, självklart är jag inte gravid (om nu någon faktiskt trodde det) utan bara "lite" uppsvälld.. Tack mamma för den genen!


Tjugotredje mars

Är precis slut i huvudet efter att ha varit på utbildning i avvikelsehantering hela dagen. Har stirrat in i en datorskärm i 6 timmar och fått alldeles för mycket information som jag redan glömt bort... Men det var ändå skönt med en liten "semesterdag" från avdelningen. Nu återstår väl 3 dagar av kaos och stress innan det äntligen blir helg - ledig sådan!

Nu ska jag försöka orka packa upp min bästa kompis till väska och packa om den igen (har jag någon gång sagt att jag börjar bli lite less på detta?).

Tears stream down your face..

Det finns få låtar som berör mig på det sättet som Fix you med Coldplay gör. Jag går från gråtandes till leende på knappa 5 minuter och jag fylls alltid av en hoppfull känsla om att livet kan bli ljusare (och fråga mig inte varför för låten är ju rakt igenom bara sorglig...)
Idag är en sån dag då jag lyssnar på den på repeat och för varje gång hyser jag lite mer hopp för mänskligheten, trots allt...


The unfair side of life

Ramlade av en slump in på en blogg förut och jag har nu i en dryg timma nu suttit och läst med en stor klump i magen.

På mitt jobb ställs jag dagligen inför hur orättvist livet är och hur maktlös man känner sig som inte kan göra något åt det. Jag har aldrig haft någon direkt Gudstro och den lilla gnutta som kanske fanns har försvunnit helt efter alla dödsfall i min omgivning de senaste åren. Alldeles för unga människor som ryckts bort på grund av sjukdom och olycka. Helt utan anledning. Så onödigt. Bara så onödigt..

På ett sjukhus i norra Sverige ligger nu en ung tjej och kämpar för sitt liv och här sitter jag, hundratals mil bort, och blir riktigt illa berörd trots att jag inte har en aning om vem hon är. Kanske är det för att jag vet det lika gärna hade kunnat vara jag eller någon som står mig nära. För livet är så jävla orättvist och olyckan slår till helt utan förvarning, precis som den själv vill. Och inget kan man göra.

Jag tycker att alla ska läsa om Carros och hennes anhörigas kamp coh skänka dom en tanke. Nästa gång kanske det är någon av oss som drabbas.

Tjugoandra mars

Det finns inte mycket som slår att vara ledig en måndag. Att veta att i "alla andra" jobbar och har ångest över att helgen är över medan man själv ligger i soffan och slappar eller tar en sväng på stan. Det är värt att jobba en massa helger för att få dom här lediga måndagarna, helt klart.
Nu ska jag parkera mig i soffan med min bok (håller just nu på att plöja genom Camilla Läckbergs böcker) i ett par timmar, sedan börjar det nog bli dags att fundera ut vad vi ska äta ikväll... Det lutar åt fajitas.


On Detonation Boulevard...

 

 

Dagens låt: The Sisters of Mercy - Detonation Boulevard


Tjugoförsta mars

Jag orkar inte ens kommentera vädret.. Jag är så förbanant less!

 

Varit full rulle på jobbet idag igen, är väldigt glad att jag är ledig imorgon... Ska ta en lång, välförtjänt sovmorgon och sen inte göra ett handtag i onödan. Och på tisdag ska jag på utbildning hela dagen så inte förrän på onsdag kväll blir det jobb igen, yey!

Efter jobbet orkade jag faktiskt ta mig ner till gymmet (jag är riktigt impad över mig själv!), det blev riktigt skön avkoppling för både huvud och kropp. Nu väntar jag på att David ska komma hem så vi kan åka och handla lite mat. Ikväll blir det soffläge och film, vi har ju både fredags- och lördagsmys att ta igen!

 

 

(And btw - pathetic!)


Hello stalker?

Över 1,5 år  har gått men ändå är jag "bevakad" med jämna mellanrum. Det stör mig lite (och jag antar att det är det som är meningen?). Trots att jag kommit så långt med min självkänsla och 99 av 100 dagar inte känner den minsta oro eller osäkerhet så händer det ändå att mitt hjärta ibland snörps åt och jag blir panikslagen och livrädd. För det är så att en liten en del av mig kommer aldrig kunna förstå att jag skulle vara bättre än någon annan.

Varför inte bara låt mig/oss vara?

...here comes the war

Idag kommer Here comes the war med New Model Army få hålla mitt huvud vaket på jobbet.

 

 


Tjugonde mars

Idag är en sån där dag då vårkänslorna verkligen spritter i kroppen. Solen skiner, termometern har närmat sig 10 plusgrader och det börjar bli barmark på sina ställen. Så underbart! Igår regnade och jag tror aldrig jag har uppskattat regn så mycket någonsin. Äntligen är vintern över.

 

Om en halvtimma ska jag trampa iväg (yes, idag åker cykeln fram!) till jobbet. Ikväll är jag tillbaka i mitt ordinare vårdlag så jag är inställd på en tung kväll. Det är tur att vädret höjer humöret så man hittar lite extra ork.

 


Pardon me, I don't wanna see, Siamese centerfold buzzing me

Ikväll har jag haft mitt lugnaste arbetspass på länge. Känns väldigt ovant att komma hem från jobbet och inte känna sig som att man blivit överkörd av en ångvält... Men det beror på att jag inte varit i mitt ordinare vårdlag ikväll, imorgon är jag tillbaka där jag här hemma och då blir det väl full fart igen...

Ska krypa ner i sängen och läsa lite nu men först tänkte jag bjuda på dagens låt, The Ark - Siamese Centerfold. Den fungerar riktigt bra som vaggvisa!



Look of today

Idag inviger jag nya kjolen :)



 


Nittonde mars

Så har ännu en vecka rusat förbi och det är fredag igen (synd att våren inte är lika snabb..). Jobb i helgen igen. Suck. Det här med varannan helg kan komma att bli min död faktiskt. När det infördes tyckte jag inte att det var så farligt ändå, det var ju ganska marginell skillnad mot tidigare men nu md facit i hand så kan jag bara säga att det suger. Dom helger man är ledig orkar man knappt hitta på något för att man är så trött och bara vill vara ledig... Och med tanke på hur jobbsituationen ser ut just nu så är det extra jobbigt...

 

Nu måste jag sätta fart med frukosten så jag kommer iväg någon gång. Ha en fin fredag!



(Idag fyller min mamma år förresten, stort grattis till henne! <3)


Money spending

Här kommer då dagens shoppingskörd :) (Jag blev så stolt över mig själv i morse som hade flera tusen kvar på kontot med endast en vecka kvar till lön, det brukar röra sig om hundralappar i vanliga fall ;) Därför var jag ju självklart tvungen att slösa bort lite pengar... Jag var dock duktig och satte över lite på sparkontot också).

Kjol från Monki
Linne från H&M
Lite smycken

Armband från H&M och Åhléns

Örhängen från Åhléns

 

Och så ett par mycket välbehövliga skor från Din Sko :)


Woke up in the evening to the sound of the screaming

Ladytron är ett band som legat mig varmt om hjärtat i drygt 7 år nu och min absoluta favoritlåt med dom är Internatiol dateline. Det går bara inte att tycka illa om den!



Ytligheter

Igår var det utbildningsdag på jobbet och då tar man självklart tillfället i akt att vissa sina arbetskamrater sitt rätta jag! Nu börjar dom dock bli vana, det var betydligt roligare första gången...









And today I look like this.

 

 

Idag tog jag ut skinnjackan på årets första promenad, kändes riktigt bra! Blev en sväng på stan och lite shopping :) Resultatet dyker upp lite senare.


Amy MacDonald - A curious thing

Som jag nämnt tidigare så är jag lite smått allgerisk mot singer&songwriters, speciellt kvinnliga sådana. Det är något med gitarrerna och att alla låter och ser precis likadana ut som i stort sett ger mig utslag. Men det finns ett undantag - skotska Amy MacDondald. Hennes debutskiva This is the life släpptes 2007 och blev mitt soundtrack under hösten 2008. Jag älskar sättet hon sjunger på, hennes accent och de trallvänliga, glada melodierna. Hon sticker ut lite ur mängden helt enkelt! Nu har hon släppt sin andra skivan A curious thing och fylld av förväntan lyssnade jag genom den förra veckan. Tyvärr blev jag lite besviken. Första spåret Don't tell me it's over känns nästan som en ny This is the life, men bara nästan. Och sen blir det tyvärr inte mycket bättre än så. Alla låtar är stöpta i samma form och halvvägs genom skivan börjar det blir väldigt enformigt och tråkigt. Det där singer&songwriter-stuket jag inte tycker om är mycket tydligare nu och tyvärr suddar inte Amy's fantastiska röst ut det. Jag har en känsla av att skivan kan komma att växa ju mer man lyssnar på den men jag kommer inte orka lyssna på den så många gånger som behövs för detta.

Har ni inte hört talas om Amy tidigare eller bara hört hitsingeln This is the life så rekomenderar jag er starkt att lyssna på debutalbumet!




Artonde mars

Igår morse höll jag på att börja gråta när jag tittade ut genom fönstret och såg snön... Just då kändes våren väldigt avlägsen och humöret sjönk verkligen till botten. Idag känns det mycket bättre. Visst är det riktigt gråtrist ut men  det är faktiskt vår! Det känns i luften, den är mycket friskare och det luktar vår... Det börjar äntligen gå åt rätt håll, det går lite för långsamt bara.

Dagens bra sak är att jag är nyklippt. Jag har känt mig lite väl lufsig den senaste veckan så det var skönt att bli av med lite hår. Jag önskar bara att det kunde gå lite mer än 6 veckor mellan min frisör-besök. Mitt hår växer på tok för fort.
Dagens dåliga är att min jäkla hals har börjat bråka igen! Det är flera på jobbet som varit sjuka senaste veckan så det är någon jäkla förkylning som går igen - suck! Jag hinner knappt bli frisk ordentligt innan det är dags igen, jag blir så less... Och immunförsvaret är ju inte direkt på topp efter den senaste tidens stress. Jag vill ha semester nu på en gång..

Nu ska jag tillbringa en timma i soffan och tycka lite synd om mig själv och sedan rycka upp mig lite och skriva ett vettigt musikrelaterat inlägg här. Gillar ni Amy MacDonald så håll utkik!

Jag orkar bara inte...

I'm sorry men jag är alldeles för trött för att orka skriva något vettigt idag. Kommer antagligen vara likadant imorgon. Jobbet håller på att ta knäcken på mig för tillfället. Jag ska försöka ta igen mitt usla bloggande så fort jag hittar lite extra krafter, I promise!


The passion of lovers is for death said she

Dagens låt: Bauhaus - Passion of lovers


Femtonde mars

Så var det måndag igen och för en gångs skullekänner jag mig riktigt utvilad! Det var längesen sist... Ikväll är det dags för jobb igen, jag hoppas att det lhar ugnat ner sig lite under helgen annars kommer jag vara helt utmattad klockan halv tio ikväll igen.

Och igår kom älskingen hem <3 Så nu är allt som det ska igen, no more lonely nights! (Inte så många i alla fall). Nu ska jag äta färdigt min frukost och fixa till mig lite. Och kolla om min cykel överlevt vintern, tänkte nog ta cykelpremiären för året idag :)

kent @ Cloetta Center Linköping, 100310

Detta var nionde gången jag såg kent live och det här är nog första gången jag inte hade skyhöga förväntningar inn kanonserten. Jag har aldrig gått från en kent-spelning och varit missnöjd men den här gången var jag på förhand lite orolig att det faktiskt skulle bli så. Jag har inte riktigt tagit till mig Röd än och jag var inte särskilt förtjust i att setlisten innehöll så lite låtar pre-V&A. Att dom sedan beslutat sig att skrota 747 gjorde mig aningen uppgiven. Men trots detta lämnande jag Cloetta Center med ett stort leende på läpparna.

Mitt konsertsällskap denna gången var min lillasyster Emma. Hon är ett ganska nyblivet kent-fan och detta var hennes första spelning med dom och medan vi stod där och väntande på att det hela skulle dra igång så kändes lite som min första också. Medelåldern på publiken (på ståplats i alla fall) var 18 år och majoriteten hade Converse på fötterna, precis som på min första kent-spelning för drygt 8 år sedan (som också var i en ishall). Det var en riktigt trevlig flashback.

Förband på den här turnén är Camela Leierth som medverkade som duettpartner på Generation Ex på förra skivan. Hon framförde 6 låtar i äkta singer&songwriter-stuk, och jag som är smått allergisk mot kvinnliga singer&songwriters uppskattade inte riktigt detta.

Vid 21-tiden äntrade så Eskilstunas stoltheter scenen och redan från början insåg jag att detta skulle bli så mycket bättre än vad jag trott på förhand. Dom var fruktansvärt tighta och hade en enorm spelglädje. Jocke var riktigt prat- och skämtsam och for runt på scenen som en riktigt Dave Gahan-kopia, dessutom var han snyggare än någonsin. Det märktes så väl att bandet tyckte att det var kul att spela och det smittade av sig på publiken. Det var grymt bra stämning och galet mycket röj från början till slut.
Som vanligt var scenshowen riktigt bra med fint ljus och grymma bakgrundsvideos (eller vad sägs om ett autentiskt ultraljud och en bild på ett människohjärta?)
Låtlistan får godkänt men visst kan jag önska att några av V&A-låtarna byttes ut mot låtar från dom 2 första skivorna. FF och Kärleken väntar borde få gå i pension nu och till och med Socker som jag annars känt så starkt för börjar kännas bra uttjatad... Vad gäller Röd-låtarna så fick jag inga aha-upplevelser direkt. Idioter var den enda som kändes riktigt klockren, vilket jag även trodde innan. Tycker att det är tråkigt att inte 18:29-4 fick agera intro och att dom inte har med Vals för satan (din vän pessimisten) som ordinare låt under turnén, skulle hellre höra den än till exempel Sjukhus. Och jag är innerligt tacksam över att dom lyckats plocka ut dom bästa låtarna från Tillbaka till samtiden...

Bäst
Teknikstrulet som gjorde att vi fick höra OWC istället för uttjatade Dom andra. TACK!
LSD, någon? - Herrejävlar vilket tryck det är i den låten.
Idioter - Bästa låten från Röd var även en av de bästa under kvällen.
Avslutningen - Mannen i den vita hatten (16 år senare) väcker alltid en massa känslor och när confettin föll ner över oss kom tårarna.

Sämst
Att dom sktorat 747 är faktiskt lite av en skandal!
Det dåliga röjet på läktarna. Det finns inget tråkigare än folk som har sittplatser på konserter och verkligen sitter ner. Jävla tråkmånsar, stanna hemma istället!
Att kent har så galet mycket bra låtar som man vill höra live. Det skulle nog inte spela någon roll hur setlisten såg ut, men skulle nog aldrig bli helt nöjd..


Vis av misstaget från Depeche Mode-konserten så fick kameran följa med denna gången och jag fotade flitigt (200+ bilder blev det...). Här följer ett urval av dom, enjoy! (Då det blev ungefär 60 bilder som jag blev riktigt nöjd med och gärna vill visa upp så kan det hända att det dyker upp ett inlägg med bara kent-bilder vart efter...)

 

 



 

 



 

 



 



 








So last week?

Tänkte bjuda på två outfits från veckan som varit.


Den första är från kent-spelningen i onsdags.



 

Och såhär såg jag ut i fredags när vi var ute och svirade




 


Fjortonde mars

Finns det något underbarare än att vakna upp dagen efter en baksmälla och må bra igen? Knappt inte! Dessutom känner jag mig riktigt utvilad efter den här helgen, helt klart fit for fight för jobbet imorgon. Det var längesen det var så... Bara att hålla tummarna för att det börjar lugna ner sig lite på jobbet snart också.

Nu ska jag äta frukost och fixa mig iordning, sen drar jag Linköping. Ska försöka ta mig till gymmet i eftermiddagen sen ska jag tillbringa kvällen i soffan med Alice in Wonderland (Disneys tecknade såklart!) och vänta på att David ska komma hem från Åre! Som jag har saknat honom, den här veckan har känts evighetslång...

Bedtime

Nu har jag är färdig med säsong 5 av Grey's Anatomy = panik! Hur ska jag klara mig tills säsong 6 kommer ut på DVD (vilket tycks ligga en bra bit in i framtiden...)? Det känns som att jag inte kommer klara mig... Får nog dra igång med One Tree Hill igen, jag behöver verkligen en serie att försvinna in i ibland, komma bort från verkligehten. Det är bra avkoppling...

Nu blir det sängen för mig. Egentligen borde jag gå igenom bilderna från konserten i onsdags och börja skriva på recensionen men min bakishjärna pallar inte det. Ni får hålla er till tåls tills imorgon helt enkelt! Natti natti!

So let's dance and tell no one about tonight

I'm barley alive today. Har varit lamslagen av en huvudvärk som gav med sig först vid 17-tiden... Men det var det värt, kvällen igår var riktigt lyckad! Massa dans och DJ'n älskade oss lite på slutet när han spelade Cure-låtar och vi var dom enda som älskade det <3 Och jag har för första gången någonsin (tror jag) varit kvar tills stället stänger, det är ju helt klart ett bra betyg på kvällen! Dock kände vi oss lite gamla stundtals när det spelades låtar vi aldrig hade hört och alla andra blev helt lyriska... men det är väl smällar man får ta? Jag orkade inte ta ett enda kort under kvällen förutom på min outfit, bilder på det kommer senare. Typ imorgon...

Tolfte mars

Vilken jäkla dag!! Började passet med att jag skickade iväg en patient på operation fort som attan (klockan fem i åtta ringde dom från op och sa att fick komma ner, då var han inte duschad än och vi hade precis fått veta från läkarna att han verkligen skulle opereras.. Halv nio lämnade vi av patienten på op. Starkt jobbat!) och sen har det verkligen gått i ett.. Nu andas jag ut och väntar på att kvällspersonalen ska trilla in så jag får gå hem snart.
Ikväll blir det dans dans dans med Jannica, yeeeey! Om jag inte somnar i soffan innan vi tar oss ut det vill säga, risken finns...


Aha this kiss you give, it's never ever gonna fade away

Äntligen fredag! Just sitter jag och peppar upp mig med lite härligt 80-tals synthpop för att hitta krafter för att ta mig genom den här dagen..

 

 

OMD - Enola Gay


Elfte mars

Det är inte roligt på jobbet just nu, inte alls. Det är sjukt mycket att göra hela tiden och vi alldeles för lite personal. Alla sliter som djur för att få dagarna att gå runt... Jag är så glad att jag är ledig i helgen...

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova. Känns som att det kommer att ta timmar att varva ner... Imorgon är det jobb till halv fyra, sen stressa hem och fixa sig iordning. Utgång med bästaste Jannica står på schemat, det ska bli såååå kul! Och precis vad jag behöver just nu :)


Dom jävlarna tog oss en efter en

Jag är fortfarande helt lyrisk efter gårdagen! Ju mer jag tänker på det, desto bättre blir det. Helt lovely! Nu önskar jag verkligen att jag hade haft möjlighet att se dom någon mer gång under den här turnén eller åtminstone i sommar... Men jag får vackert hoppas på att dom orkar köra några år till så det blir ännu en skiva och turné.

 

Har inte dykt upp så mycket klipp på youtube ännu, men detta hittade jag i alla fall :) (Ytterligare en tanke som slog mig i morse - har jag någonsin sett Jocke röra sig så mycket på scenen som han gjorde igår?)

 

 


Det finns inga ord för det på det här jävla språket

Är precis hemkommen från en helt fantastisk kväll i Cloetta Center. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, just hittar jag inte riktigt några ord... Detta var i alla fall helt klart en av de bästa kent-spelningarna jag varit på!

Jag ska skriva en ordentligt recension (med massa bilder) i helgen (när jag är hemma hos min dator igen och kan tömma kameran och grejja) men jag tänkte ändå dela med mig av en del intryck och tankar innan jag går och lägger mig:

- 90% av publiken (i alla fall på ståplats) hade inte uppnått en ålder av 20 år och 90% av publiken bar converse. Det fick mig att bli lite sentimental och tänka tillbaka till mina pop-år och min allra första kent-konsert... (dock ska tilläggas att jag också bar converse ikväll, pophjärta bankar lite hårdare ibland).

- Pop-modet idag tycks bestå av rutiga skjortor. Helst i flanell. Hjälp säger jag bara. Älskade pandapopare, vart har ni tagit vägen!?

- Jocke var hetare än någonsin. Jag tar tillbaka det där om att han inte ska ha skägg!

- Sami såg väldigt sliten ut? Eller var det kanske bara ljuset och avståndet...

- Undrar hur man kan muta grabbarna till att göra en spelning med bara låtar pre-V&A? Efter att fått höra både Kevlarsjäl, Saker man ser och OWC ikväll så önskar jag mer än någonsin att man varit med på den tiden...

- En stor sten har släppt från mitt hjärta. Nu kan jag sluta förknippa kent med Eskilstuna och misslyckade förlovningar. Äntligen kan jag bara njuta igen.

 

Nu ska jag krypa ner i sängen med ett stort leende på läpparna. Resten av den här arbetsveckan kommer jag sväva fram i korridoren på jobbet, nynnandes på Mannen i den vita hatten (16 år senare).


Än finns det tusentals tårar kvar

Ikväll är det äntligen dags. kent äntrar scenen i Cloetta Center i Linköping, jag kommer vara där och jag kommer gråta glädjetårar. Jag har längtat efter den här spelningen så länge, längtat efter att få skapa mig nya kent-minnen som inte är förknippade med mitt liv i Eskilstuna. Det kommer bli en underbar kväll och som vanligt en underbar avslutning..


Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine

Denna helt underbara låt hörde jag första gången i ett avsnitt av Grey's Anatomy och jag har älskat den sen dess. Ni känner säkert igen den från trailern till The Mentalist på TV3.


Nykomlingar i garderoben


Idag kom äntligen mina efterlängtade jobbskor! Visst är dom tjusiga :D 395 krskofyndet.se Där kryllar det av häftiga träskor, jag planerar redan att införskaffa mig ytterligare ett par snart så man kan variera sig lite..




Jag har alldeles för länge varit i skrikande behov av en ny vardagsväska men eftersom att jag är så kräsen så har jag inte lyckats hitta någon värdig kandidat till det ärofyllda uppdraget. Men igår sprang jag in i den här godingen på H&M. 199 kr - som hittat! Nu hoppas jag att vi kommer att trivas bra ihop :)

 


Städpepp!

Nu har jag kommit riktigt långt med min städning. Har ägnat dom senaste 45 min åt att tvätta fönster vilket är så där kul och då är jag inte ens klar med alla än... Sen har jag badrum och golv kvar, pjuh. Unnar mig en liten lunchpaus nu.

För att få igång städorken ordentligt har jag dragit igång ordentlig pepp-musik här hemma (tänk så mycket lättare allt går då!) och här kommer lite smakprov på vad som hållt mig igång hela förmiddagen :)




(Jag vet att det är kass bildkvalité men försök att bortse från det)



 

 

 


Nionde mars

Det är så underbart att vakna upp till det här vädret!!! Nu törs jag nästan säga att det faktiskt är vår :D Min termometer visar 7 plusgrader men jag misstänker att solen legat på lite där..? Det är synd att det ska vara så isigt och halt på trottoarerna fortfarande annars hade det varit skönt att ta en promenad och riktigt njuta.. Istället ska jag roa mig med att storstäda här hemma, måste bara vänta in att städpeppen kommer igång ordentligt. Jag tror att lite frukost och ett avsnitt av Grey's fixar det.

Jag hoppas ni såg premiären av Svenska Hollywoodfruar igår? Jag är ytterst tacksam att vi slipper Anna Anka nu, den människan har bara blivit för mycket! Det är inte ens roligt att skratta åt henne längre. Maria Montazami däremot, är den människan underbar eller vad!? Hon ger verkligen uttrycket "dum blondin" ett ansikte, men på ett väldigt gulligt sätt. Hon om någon borde få ett eget program!


Du sa att rädslan den går över, men den där oron stannar kvar

Dagens låt är Idioter, den låt från senaste kent-skivan som jag fattat mest tycke för och som nu växer mer och mer för varje gång. Jag efterlyste ju en låt som stack ut över dom andra när jag skrev album-sammanställningen och nu har den dykt upp! Den var lite trög i starten bara...

Det har gjort två videos till den här låten och jag är hygglig och bjussar på bägge :) Jag måste säga att den första videon är riktigt rolig, det är kul att se en lite mindre seriös sida av kent :)





Tjugonollnoll




Nu har jag gråtit mig halft fördärvad till ett avsnitt av Grey's Anatomy (döende barn som i sista sekund klarar sig och seriemördare som avrättas blev lite för mycket för lilla mig...) och ätit en ytterst delikat "middag" bestående av en räksmörgås :) Ska strax bjuda er på dagens låt också innan det blir tillbaka till soffläge!


Åttonde mars

Så var den här jobbhelgen äntligen slut. Känner mig precis mör i både kropp och huvud. Nu väntar en dags underbar ledighet, sen är det nya tag på onsdag igen... Jag har börjat drömma om deltidsjobb kan jag säga.
Känns som att jag har en miljon saker att göra ikväll/imorgon - städa, tvätta, laga mat. Jag blir trött bara av att tänka på det... Ikväll kommer det inte bli mycket gjort i alla fall. Kommer snart landa i soffan för lite Grey's-tittande och sen måste jag självklart se premiären av Svenska Hollywoodfruar ikväll! Men först behöver jag ta en sävng till affären (och den ständiga frågan är, vad fasen ska man äta ikväll!?) och ta en varm dusch och hoppa i myskläderna...

Nuclear Nation 100305

Jag fick ett ryck och laddade över bilderna från kameran nu på en gång istället. Som vanligt orkade jag inte fota speciellt mycket, men å andra sidan var väl inte kvällen värd att dokumentera heller.. Här kommer lite bilder i alla fall, alltid roar det väl någon?


Den obligatoriska uppvärmningspussen!

Das outfit

 

Das face-look

 

Vi hamnade på NN redan vid 20:30-tiden eftersom att man körde förfest på L'orient. Det var väl gemytligt och sådär..

 


Jennifer/Tommy tog en snitsig bild på mitt hår <3

Det var schyssta priser i baren fram till kl 22 så kl 21:55 bunkrades det upp...

 

Tanzen tanzen! Till vänster har vi snygga Jennifer!
Det blev väldigt lite dansande för min och Davids del. Jag tyckte att musiken sög rätt rejält (värre än vanligt), bara massa tråkig, enformig EBM och aggrotech, arrrgh! Så nu har jag bestämt att jag banne mig får lära mig att DJ:a snart så jag kan spela lite BRA musik på det där stället..


Avslutar med en kärleksfull bild på mig och älsklingen <3




Sådär, nu blir det lite Grey's! :)


Sjunde mars

God kväll! Får be om ursäkt för tystnaden här idag, den har inte varit speciellt frivillig. Full fart på jobbet (magsjukeutbrottet verkar aldrig vilja klinga av...) och efter det raka vägen hem till mamma&pappa för födelsedagsfirande av syster. Kom hem för ca en halv timma sen, har precit packat upp väskan för den här gången. Imorgon packas den igen...
Nu tänkte jag lägga mig i soffan och kolla på ett avsnitt av Greys Anatomy, sen kanske jag orkar ladda upp lite bilder från i fredags innan det blir tidig sänggång. Klockan 04:15 imorgon ringer klockan, hua...

Tjugotvåtrettio

Det körde ihop sig rätt rejält på jobbet sen, ingen bodypop i världen kunde hjälpa mig ur den situationen tyvärr. Hade lite ont i magen på vägen hem och jag kommer sova väldigt oroligt i natt. Jag hoppas att det reder ut sig under natten i alla fall...

 

Nu har jag sagt hejdå till älsklingen. Känns inget kul alls att vara ifrån honom i en hel vecka. Jag har känt mig sådär rosafluffigt nykär den här veckan och vill helst bara ligga i sängen och kramas hela tiden.. Nu får man återgå till den fina lösningen med t-shirt och kudde *skrattar*

 

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite och försöka koppla bort alla jobbtankar. Hoppas jag lyckas få några timmars sömn i alla fall, det kommer jag behöva. Morgondagen lär bli tuff.. Och sen ska jag hem till Blacka på kvällen för att fira systeryster. Kan ju bli...kul..eller nått... Det här med släktsammankonster är ju inte riktigt min grej..


Choose your weapon, time to go - A military fashion show

När kaoset sakta börjar utbryta här på jobbet så tar jag 5 djupa andetag, sluter ögonen och lyssnar på Military Fashion Show med And One och vips så känns det lite bättre...



Depeche Mode vs kent

Musikjournalisten Fredrik Strage har gjort en väldigt rolig jämförelse mellan Depeche Mode och kent gällande deras liveframträdanden. Dock kan jag inte påstå att jag håller med honom på alla punkter. DM är ett väldigt bra live-band och att kalla Anton Corbijns filmer för banala - skäms! Och Dave Gahan ska verkligen inte ha skägg, inte Jocke Berg heller för den delen...

Det gladde mig mycket att läsa att kent ändrade sin set-list så pass mycket från spelning till spelning. Frågan är då om dom spelat 747 under någon spelning alls under den här turnéen? Lat som jag är har jag inte orkat leta upp setlists, läste bara på en kompis bdb att dom inte spelade den på den Sthlms-spelningen hon var på. Om dom faktiskt beslutat att sluta spela den så är det skandal! Värre än med Kräm..

Sjätte mars

Kvällen igår blev inte riktigt så lyckad som jag hade hoppats... Ibland undrar jag varför jag alltid envisas med att peppa upp mig så inför NN med tanke på att det i stort sett alltid slutar med att jag bara blir besviken... Igår var musiken som vanligt fruktansvärt tråkig och enformig (bara massa EBM och aggrotech.. Och att höra det i 5 timmar i sträck är mer än vad jag pallar med..) och det var fruktansvärt lite folk. Så redan strax efter 01 tackade jag och David för oss och gick hem. Inte speicellt lyckat med andra ord. Nu har jag iaf bestämt mig för att jag nog får ta och lära mig att spela lite plattor så det blir lite fason på stället! Jag och David har börjat planera en liten kupp...

Kvällen idag tillbringas på jobbet. Kräksjukan har ännu inte övergett avdelningen och det börjar bli slitigt i mitt vårdlag nu.. Vi har hand om 6 isolerade rum/patienter och 5 av dom har jättestort omvårdnadsbehov och vi är alldeles för lite personal för att orka med det ordentligt.
Och ikväll åker David till Åre och blir borta en vecka. Bläh säger jag om det! Sova ensam i över vecka... :(

Tonight's gonna be a good good night

Nu har uppladdningen så smått börjat. Pepp-playlisten rullar för fullt i Spootify, kläder och make är bestämt. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 17 så man kan öppna den första cidern och börja fixa till sig. Ikväll ska jag vara snygg och ha förbannat roligt!

It's friday I'm in love

Äntligen fredag! Ledig sådan dessutom, wunderbar! Och solen skiner och jag är på ett alldeles strålande humör. This gonna be a good day.

Dagens låt känns ju rätt självklar, The Cure - Friday I'm in love.



Well, there´s a million ways to make it sway, so let´s roll it for another day

Det finns ett fåtal låtar som man aldrig kommer tröttna på. Som man kan på repeat i timmar både nu och då och för varje genomlyssningen blir den bara ännu lite bättre. Nevermore med The soundtrack of our lives är en sån låt. Med jämna mellanrum drar jag igång den på hög volym och låter den rulla om och om och om igen. Så har jag hållt på i sådär 7 år nu och jag tröttnar aldrig.

Idag har jag en sån dag igen. Det borde ni med ha.



Stora alkiskuppen 2010

Ikväll har jag fått mig riktigt trevlig gratis underhållning! Följade scenario utspelade sig idag på Systembolaget i Norrköping strax före kl 18:00
Inne på Systemet befinner sig två stycken alkisar - Alkis A som är kvinnlig och alkis B som är manlig. Alkis B står och trycker bakom hyllan med alkoholfria varor och pratar i telefon med alkis A som befinner sig i en annan del av butiken - whiskyhyllan. Alkis A viftar till sig en anställd och ber om att få hjälp att hitta en bra whisky och dyr ska den vara - minst 800 kr! Och den ska inhandlas åt personen som hon pratar med i telefon förklarar hon, sluddrande. Butiksbiträdet som uppenbarligen är väl bekant med alkis A ser ytterst tveksam ut och vill inte gärna visa henne någon flaska men pekar efter ett tag ut något lite halvdiffust sådär. Alkis A meddelar då att personen i telefon inte längre vill att hon ska köpa någon flaska utan att "dom ska ta det någon annan gång". Men hon tackar så mycket för hjälpen för nu vet hon precis vilken flaska hon ska leta efter "nästa gång". Hon lämnar sedan snabbt butiken. Bara några sekunder efter henne kliver alkis B ut genom dörrarna och rycker glatt upp en sjuttis vodka ur jackfickan (och detta alltså precis utandör dörrarna). Jag står då i kö för att betala och när jag en halv minut senare kliver ut så står alkis A och B två meter från ingången, nu i sällskap av alkis C. Man diskuterar upphetsat sitt byte och börjar dividera om hur man nu ska lyckas att gå in och stjäla whiskyflaskan.. Alkis A är mycket ledsen och upprörd då hon är livrädd för att åka dit. Hon tjatar hela tiden på alkis B att han måste följa med henne inne och greja det och det får absolut inte bli som förra gången han lovade hjälpa till och snuten tog henne inne i butiken. Hon snyftar fram att hon står ju under LVM (lagom om vård av missbrukare, typ)! Under ca 10 minuter diskuteras och gråtes det friskt över den tilltänkta "kuppen", vid ett tillfälle närmar dom sig dörrarna men bangar ur i sista sekunden. Om ni undrar varför jag stod där i 10 min och lyssnade så var det för att jag väntade på en kompis som skulle till systemet. Bra underhållning under min väntan med andra ord. Lagom till att min kompis dyker upp kommer även polisen till platsen (personalen på systemet hade ju såklart uppmärksammat deras lilla tilltag). Polisen fiskar upp vodka-flaskan ur alkis B's ficka och alkis A sätter genast på sig ett oförstående ansikte och utbrister "men XXXX, vad är det jag ser!! Vad har du gjort!?" etc etc. Och precis där försvann vi in på systembolaget och när vi kom ut ca 5 min senare pågår diskussionen fortfarande.
Det är så lite som krävs för att roa en lite Carina :)

Sen gick jag och Jannica och fikade på Wayne's och det vars jättetrevligt. Var ett tag sen vi sågs nu så det var kul att få snacka lite skit. Nästa helg planerar vi att dricka oss fulla och slå klackarna i taket, yiha!

Just nu roar jag mig med att packa inför helgen. Jag har stor klädångest inför morgondagens festligheter på NN. Hade tänkt att ha min korsett för en gångs skull men insåg nu bittert att jag växt ur den!!! Det är ganska illa.. Det går bli mitt mål, att komma i korsetten igen. Nu är frågan vad jag ska ha på mig istället... Argh...


Hipp hipp hurra!

Tänk att idag blir min lilla lillasyster hela 18 år gammal! Det är inte klokt vad fort tiden går. Ibland känns det som att det var förra veckan mamma kom hem med en liten bebis och jag lekte stolt storasyster som bytte blöjor och drog vagnen på promenader. Hur kunde hon bli vuxen såhär fort egentligen? I mina ögon kommer nog alltid vara liten, även när vi är 80+ och bor på sjukhem..

This one's for you Emma, en riktigt gammal The Ark-klassiker - Racing with the rabbits.
Älskar dig bästaste syster!



"Alice! You're terribly late, you know. Naughty."

Som bekant har ju jag och älsklingen varit på premiären av Tim Burton's 'Alice in Wonderland' ikväll. Då jag är mycket förtjust dels i berättelsen om Underlandet, dels i Burton's och Johnny Depp's tidigare samarbeten så hade jag mycket höga förväntningar. Lite för höga är jag rädd för jag blev lite besviken, tyvärr. Jag satt länge och irriterade mig på att filmen inte följde storyn ordentligt och det var först halvvägs in i filmen som lilla korkade jag förstod varför. När jag väl hade kopplat alltihopa så kände jag mig lite mer tillfreds och lite mindre besviken, men jag kan inte komma ifrån att jag ändå känner mig lite snuvad.. (Vill inte gå in på detaljer eftersom jag då skulle avslöja för mycket för er som ännu inte sett den).

Men nog pratat om tråkigheterna, nu över till det bra. Vad det gäller det estetiska så är jag inte det minsta besviken. Underbara miljöer och underbart foto, precis som i Burton's övriga filmer. När det kommer till karaktärerna och skådespelarinsatserna så var dom överlag mycket bra men fanns det två som utmärkte sig lite extra - Johnny Depp i rollen som The Mad Hatter och Helena Bonham Carter som The Red Queen. Jag är inget stort fan av Depp i sig men jag tycker att han är helt briljant i Burton-filmerna. Han får dessa knasiga karaktär att verkiga så charmiga att man blir kär i dom, så även denna gången. The Mad Hatter påminner i den här tolkningen om en något speedad Edward Scissorhands. Men jag måste säga att Bonham Carters insats faktiskt slår Depp's. Hennes tolkning av The Red Queen var helt underbar, på alla sätt och vis. Mimiken, rösten, tonfallet - allt kändes bara så perfekt!

Den enda karaktär jag känner mig lite missnöjd över är faktiskt Alice. Hon kändes lite för lam och tråkig, Burton hade gärna fått skruva till henne lite mer också.

 

I det stora hela var filmen bra, jag vore en idiot om jag påstod något annat. Jag hade som sagt bara förväntat mig något annat men när jag kommit över den lite detaljen kommer jag gärna se om den här filmen både en och två gånger. Slutbetyget stannar på 4 av 5.



Tredje mars

Tjingeling i vårsolen! Jajamän, vårkänslorna håller i sig idag med ;)
Idag blir det inte mycket mer skrivet här. Jag ska på brandutbildning snart som slutar halv fem och efter det är det dags för bio (Alice in Wonderland!). Ev kommer det nått lite roligare inlägg ikväll, om David tar med sig datorn hem från jobbet... Annars får ni försöka stå ut tills imorgon eftermiddag :)

Jag vill ha din ryggrad här, fäst den i mig

Idag snurrar en gammal kent-goding runt i huvudet - Kräm (så nära får ingen gå). Jag önskar så innerligt att grabbarna kunde omvärdera sitt beslut att inte spela den live mer. Den är alldeles för bra för att bara stoppa undan sådär!


Är det inte lite vår i luften?

Idag har jag återigen drabbats av en släng av vårkänslor (ja, ni får tycka att jag är helt körd i huvudet). I morse när solen sken och faktiskt värmde lite och fåglarna kvittrade, ja då kunde jag nästan inbilla mig att det var vår. när jag blundande dvs.. Fast visst, om sanningen ska fram känns våren väldigt avlägsen just nu..

Och på jobbet har nu vinterkräksjukan brutit ut ordentligt - som väntat. Intagningsstopp och 1/3 av avdelningen är isolerad. Och det är jag som är ansvarig sjuksköterska för den smittade delen.. Så nu hoppas jag verkligen att jag är immun som jag misstänker, annars kommer jag väl vara däckad i kräksjuka lagom till helgens festligheter..

Top ten: kents album

Då var det dags för lite list-making igen. Med tanke på den stundande kent-konserten så blir det givetvis kent-tema denna gången. kent har släppt 8 "regelrätta" album, men räknar man med B-sidesamlingen samt EP:n så blir det passande nog 10 st skivor. Såhär med presenterar jag min topp 10-lista över kents album.

Jag tänkte inleda med att lite kort berätta om min relation till detta fantastiska band.
Jag började lyssna på kent under våren 2002, i samband med att Vapen&Ammunition släpptes, innan dess hade dom gått mig rätt obemärkt förbi. Men så träffade jag en kille som var ett enormt kent-fan och han fick mig att inse att jag verkligen hade missat nått. Resten av den våren handlade allt om kent. Jag lyssnade genast in mig på deras gamla skivor och sedan dess har dom lagt beslag på en stor del av mitt hjärta.  Tillsammans med The Ark är dom mina absoluta musik-favoriter .



10. Vapen&Ammunition

När skivan släpptes tyckte jag att den var fantastiskt bra. Tills att jag hörde resten av deras skivor... Då förpassades V&A ganska kvickt till bottenskiktet och där har den fått stanna. Visst finns det några bra låtar på skivan (Pärlor och Socker) men jag kan ändå inte komma ifrån att den känns ganska medioker och tråkig överlag.


 

9. Tillbaka till samtiden

Inför släppet av den här skivan var förväntningarna stora. kent skulle bli mer elektroniska, det lät ju verkligen helt kanon! Men det var det inte.. Jag blev ruggigt besviken när jag lyssnade genom skivan första gången. Det som hade kunnat bli så bra blev bara medelmåttigt. Det som räddar Tillbaka till samtiden från jumboplatsen är den fantastiska LSD någon? Hade samtliga låtar på skivan gått mer i det stuket så hade det blivit en topp-placering istället.


8. The hjärta och smärta EP

Den här EP:n släpptes för att stilla våran kent-hunger mellan Du och jag döden och Tillbaka till samtiden. Den innehåller två fantastiskt bra spår, Vi mot världen och Dom som försvann, och det är tur det för de övriga tre spåren är inte mycket att hurra för.




7. Röd

Det har tagit tid att lyssna in sig på Röd. Första genomlyssningen slogs jag av samma besvikelse som när jag hörde Tillbaka till samtiden men den har långsamt växt sig starkare. Den här gången känns soundet lite mer kent fast lite uppfräschat. MEN, tyvärr tycker jag inte att skivan innehåller någon sådär wow-upplevelse till låt. Alla låtar är mer eller mindre okej men ingen sticker ut mer än någon annan (utom möjligen fejk-psalmen 18:29-4 som agerar intro).


 

6. Isola

kents mest lågmälda och ångestframkallande platta med den mest magnifika avslutningen - 747. Känner man sig lite nere och heartbroken en gråtrist höstdag så är det den här skivan man ska lyssna på, utan tvekan.

 

 

5. Verkligen

Kräm, Gravitation, En timme en minut. Tre mycket bra anledningar till att denna skiva borde finnas i allas skivhyllor. Tyvärr innehåller skivan också några riktiga bottennapp så därför blir det bara en mittenplacering.

 

 

4. B-sidor 95-00

Den här samligen över kents B-sidor mellan 95 och 00 innehåller många guldkorn - Utan dina andetag, Spökstad, Noll och En helt ny karriär för att nämna några. Och det känns som att jag inte ska behöva säga mer än så egentligen. Jag tror inte att något annat band någonsin kunnat spotta ur sig så galet mycket bra B-sidor?

 

 

3. Hagnesta Hill

Skivan som fick folk att vallfärda till Eskilstuna och låta sig fotas med Hagnesta Hill-skylten. (Hagnesta Hill är ett villaområde i E-tuna för de som inte visste det). Det finns nog inte en enda dålig låt på hela skivan, även om jag kan tycka att den känns lite ojämn. Jag saknar flytet genom låtarna som finns på tex Du och jag döden.  Men många ser denna skiva som kents stora mästerverk och den förtjänar självklart en plats på topp 3.

 

 

2. kent

Jag älskar det lite skitiga och distade soundet. Jag älskar hur Jocke Berg stundtals sjunger så falskt att det skorrar i öronen. Jag älskar dom i många fall helt obegripliga texterna. Jag älskar helt enkelt kents debutskiva. Och jag drömmer precis som så många andra om att någon gång få höra När det blåser på månen live...

 

 

1. Du och jag döden

I mitt tyckte är detta ett riktigt mästerverk till skiva. Enda sedan första genomlyssningen har den suttit som ett smäck. Varenda låt passar in på skivan och passar ihop med varandra och varenda låt är verkligen bra. Den döda vinkeln skulle kunna vara den bästa låt Jocke Berg skrivit och Mannen i den vita hatten (16 år senare) är en makalös avslutning, såväl på skivan som på spelningarna.



 

Det var inte lätt att sammanställa den här listan. Jag har i ett par dagar nu klurat och lyssnat igenom och kastat om ordningen mer än 1 gång. Jag tycker inte att någon av skivorna är speciellt dålig och framförallt platserna 5-10 känns inte helt självklara. Som med så mycket annat så har den här listan ändrat sig många gånger under årens lopp och den kommer säkert göra det många gånger igen. Men just nu är det såhär den ser ut.


And here we go again...

Det var med nöd och näppe jag tog fram hem till David. Tåget var bara drygt 10 min sent men alla bussar var inställda i Linköping... I drygt 30 min var jag därför strandad på stationen innan David fick göra en utryckning och hämta mig. Det är ju nästan skrattretande vad lamslaget Linköping blir så fort det kommer lite snö.. Seriöst, jag förstår inte. Det snöade precis lika mycket hemma i Norrköping men där behövdes ingen trafik ställas in?

Nu ska jag kladda i lite hårfärg i håret så man ser ut som en människa igen :)


Ever since I was eight or nine, I've been standing on the shoreline

Den här låten har gått varm hemma hos mig dom sista veckorna. Jag har som jag nämnt tidigare aldrig varit något större fan av Broder Daniel men jag måste nu erkänna att jag mer och mer börjar fastna för dom. Det är nog mitt gamla pop-hjärta som börjar vakna till liv tror jag...

Nu ska jag bege mig ut i snöstormen och se om jag kan ta mig till Linköping. Wish me luck!


With a touch of pink

Idag piffar jag upp den gråa vardagen med lite rosa!


Lager på lager is the shit ;)

 

 

Min fina ring jag köpte på BikBok i förra veckan :)
Var tyvärr jättesvårt att fånga den ordentligt på bild.


Lunch-time!

Är nyss hemkommen från stan. Jag uträttade i alla fall 2 av de 3 ärenden jag hade - hämta ut biobiljetter samt köpa hårfärg. Skulle egentligen gått till optikern och reklamerat linser också men det tar vi nån annan gång. Lite shopping blev det såklart också, en kjol och lite smycken. Riktigt återhållsamt för att vara jag. Det här vädret drar mitt shoppinghumör en hel del faktiskt..

Nu äter jag lite lunch bestående av en smarrig skagenbaguette och en kopp rabarber&grädd-té <3 Här näst på dagens schema står det packning och tågresa mot Linköping. Ständigt denna stress..



Mmmmm <3


Here comes Johnny singin' oldies, goldies

När vädret är såhär pissigt och man känner att humöret oundvikligen börjar sjunka ner mot botten så gäller det att pigga upp sig fort. Och vem blir inte glad av denna dänga? Walk of life med Dire Straits, prima gubbrock!


1:a mars

Beachbody 2010 börjar kännas ganska avlägset.. När klockan ringde kl 06 i morse grymtade jag bara till David att jag skiter i gymmet idag.. Way to go! Som tur är finns det en reservplan, nämligen att träna innan jobbet imorgon. Ska se till att ta mig till Linköping redan ikväll så det verkligen blir av. Jag hatar verkligen min brist på självdisciplin!

Idag är min plan att bege mig ner på stan för att ordna med diverse ärenden. Dock känner jag mig inte speciellt sugen på det med tanke på vädret.. Kan det åtminstone inte regna igen så att snö-skiten försvinner nån gång!!! :(


Och mysteriet med alla besökare är löst - det var min fina vän Maggie som hade berömt mina ögonbryn på sin blogg *skrattar* Jag bugar och tackar för det :)

RSS 2.0