Happy new year

Så var ännu ett år till ända. Har påbörjat en summering av 2010 men den får ni ta del av först om några dagar. Just nu befinner jag mig i Tidaholm och har lite "semester". Ikväll väntar nyårsmiddag med ett par vänner och resten av helgen kommer jag göra så lite som möjligt. Ett bra avslut på det här året och en perfekt början på nästa med andra ord :)

 

Gott nytt år på er allesammans! Och även om 2010 var ett riktigt bra år så hoppas jag att 2011 blir snäppet bättre!


One day where every hour could be a joy to me

Har ägnat dom senaste timmarna åt att titta på Ultravox videos (fick 'The best of Ultravox (sound&vision)' i julklapp) och sitter nu här med ett stort leende på läpparna och känner mig helt varm i hjärtat. Jag vet att jag sagt förr att jag älskar deras musikvideos, dom är helt makalöst bra, och nu har fått ytterligare några favoriter.
Sen måste jag säga att den här lilla "filmstunden" väckt en del tankar och funderingar...

* Vem var det egentligen som låg bakom videoidéerna, för även om dom är bra så är dom ju smått absurda...
* Varför fimpade Midge mustaschen? Något motvilligt måste jag säga att den var rätt sexig...
* Och apropå det, varför övergav dom 30tals-looken? 80tals-looken var ju aldrig någon hit, inte på någon....
* Och slutligen - varför kunde jag inte vara född ca 20 år tidigare så jag fick uppleva detta "på riktigt"?




Hur glad blir man inte av detta!?


Oh, we're ascending and we'll never die

Det har varit mycket Alphaville i höst och vinter och det kommer det fortsätta att vara ett tag till då en av skivorna jag fick i julklapp är deras 'The first harvest 1984-92' (best of/samlingsplattor är grymt underskattade!). Idag har jag nynnat lite extra på Red rose.






A christmas carol

Lite sent, som vanligt, men här har ni min julafton i bilder.


En glitterdränkt gran och massa julklappar


Framdukat för traditionsenlig julfrukost


Min stilige bror


Pappa leker tomte


Julklappar


Nöjda syskon


Pappa och mamma beundrar sina nya leksaker


Efter lite tillpiffing spelade vi monopol


Fina mamma :)


Micke spöade skiten ur oss


Såhär nöjd var jag med det. Jag kom för övrigt tvärsist, haha


Sen blev det Kalle och iordningsställande av julbordet. Massa mat blev det!


Lite mer mat


Sen kom lite släktingar på besök och vi åt alldeles för mycket mat och spelade julklappsspel men det orkade jag inte föreviga.
Och att jag avslutade kvällen på jobbet vet ni ju redan. Men i det stora hela var det en trevlig julafton och det känns deppigt att det nu är ett år kvar till nästa gång igen...


Tjugoåttonde december

Det finns väl inget bättre sätt att utnyttja sin lediga dag än till att städa och tvätta? Eller? Suck... Well, jag får väl se det som kompensation för pengaslösandet och slappandet igår... Dessvärre brister verkligen städmotivationen så vi får se hur mycket jag får gjort egentligen.

Och ensamheten och tomheten här hemma tar snart knäcken på mig. Som tur är så är det snart torsdag och då åker även jag till Tidaholm. Nyårsfirande och massa hundgos och -bus står på schemat - längtar!


I buy myself happiness

Även föregående natt förflöt i tämligen stilla mak. Lite småpyssel så att vi inte segade ihop allt för mycket men absolut ingen stress. Men nu är julen över och alla börjar söka för sina krämpor igen så på onsdag skulle jag tippa på att avdelningen är fullbelagd igen och tempot blir lite högre.

Idag har jag sovit alldeles för lite och sen har jag ränt runt på stan med mamma i ett par timmar. Ingenting botar nattjobbsbaksmälla så bra som shopping nämligen! (Dessutom är jag lite smådeppig just nu eftersom att David är borta, det är alldeles för tyst och tomt hemma....) Som vanligt var det mest skräp och alldeles för mycket folk på rean men några påsar fick jag allt med mig hem.


Sängkläder från Hemtex, toarullshållare och plastmuggar från Lagerhaus, svarta Cheap Mondays samt linne, kofta, tunika, kjol och lite accessoarer från Gina Tricot. Och det fina med det hela var att jag hade presentkort på både Hemtex och Gina så det var inte många kronor jag spenderade!



Tänkte också visa upp två nytillskott i skosamlingen.


Dagen före julafton åkte jag, mamma och Emma till Ingelsta Shopping en sväng och fick med dom här snyggingarna hem från Scorett. 350 kr, som hittat!


Och dom här stövlarna räddade jag från soptippen. Dom tillhör egentligen Emma men hon hade bestämt sig för att göra sig av med dom - jäkligt dumt tyckte jag och norpade genast åt mig dom!



Nu ska jag vila min ömma rygg (det är tungt att bära på shoppingkassar!) i soffan och titta på Criminal minds (yepp, det är mitt nya gift!)


Tjugosjätte december

För den som missat det så befinner jag mig i nattkoma förtillfället så inläggstorkan kommer hålla i sig ett tag till...
Har ett nattpass kvar av den här helgen nu, hoppas lugnet vi haft tidigare nätter håller i sig och att migränen som intog mig igår håller sig borta...


Jul 2010

Såhär några timmar in på juldagen så är det väl läge att summera julen 2010 (i ord, bilder får vi ta om ett par dagar)
Den där riktiga julkänslan infann sig aldrig riktigt, jag börjar nog bli vuxen nu... Men trots det, samt det faktum att jag avslutar dagen med nattarbete, så har jag haft en bra dag. Inledde traditionsenligt med familjefrukost med varm choklad och vispad grädde (i år hoppade jag dock över grötfrukosten i stallet, mamma tyckte att det var bättre att jag sov) sen bröt vi rutinen lite och delade ut julklapparna redan vid lunch. Fick massa trevligheter av mamma&pappa och mina kära syskon - en blender, parfyrm, smink, kläder, pengar, skivor, bok bland annat. Efter julklappsutdelningen piffade vi till oss lite, sen blev det en omgång monopol (Micke spöade skiten ur mig och Emma) och sen lite Kalle Anka och matfix innan släkten trillade in. Då stod massor av mat och julklappsspel på agendan innan jag vid halv åtta tiden halkade iväg mot Linköping och jobbet. Och det måste jag säga att det var ganska motigt att säga hejdå till alla när stämningen var som bäst, but that's life.

Och nu sitter jag här på jobbet och har det ganska behagligt. Och är väldigt trött, längtar hem till sängen...

Hoppas ni haft en fin julafton och får en fortsatt fin julhelg!

Christmas time

Så har jag lyckats frakta mig själv och alla julklappar hem till mamma&pappa till slut. Tåget var bara 15 min sent, riktigt bra för att vara Östgötatrafiken... Nu har jag 36 timmar av julmys framför mig innan det är dags att inställa sig för nattjobb...
I år ska julen tydligen firas som förr i tiden - halva släkten på besök och en jävla massa mat (jag börjar dregla så fort jag öppnar kylskåpet). Och under granen ligger mer julklappar än någonsin tror jag (vilket är spännande eftersom att mamma varje år säger att hon ska dra ner på julklapparna....).
Julkänslan som lyst med sin frånvaro senaste veckorna har nu små smått börjat komma smygande igen - när Kalle Anka drar igång klockan tre imorgon kommer jag nog vara lika salig som alltid - tack gode gud!

Tjugoförsta december

Orken fortsätter att tryta och därför är det lite tomt här förtillfället. Rörigt på jobbet, julkänslan vill inte infinna sig igen och allmän nedstämdhet = noll blogglust. Konstigt egentligen, förr i världen var det tvärtom, ju sämre jag mådde desto mer skrev jag...
Egentligen finns det så mycket jag kan skriva om så jag håller tummarna att jag blir piggare snart. Tills dess - take care!

Words are very unnecessary

En av presenterna jag fick av David var live-CD/DVD:n från Depeche Modes "Tour of the universe" (inspelad i Barcelona). Jag har lyssnat på skivan nu under morgonen och gått runt med gåshud. Jag hade nästan glömt bort hur överjävligt bra spelningen i Globen var! Och när Enjoy the silence drog igång så fick jag faktiskt tårar i ögonen. Jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att få återuppleva detta igen...




25

Då har jag passerat 25-strecket och tagit ett kliv närmre att bli vuxen på riktigt. Jag vet inte riktigt hur det känns, mest jobbigt tror jag...
Men jag älskar ju födelsedagar så jag tänker inte hänga läpp för det! Dagen har börjat på bästa sätt med frukost (på traditonsenligt vis med varm choklad och vispad grädde) med hjärtat. Och så lite paketöppning såklart :) Kvällen kommer tyvärr tillbringas på jobbet men det tar vi igen imorgon när mamma&pappa och mormor&Tommy kommer hit på födelsedagsmiddag. Och på lördag blir det festligheter med lite arbetskamrater. Och sen på söndag, då kan jag bara bakis och ha åldersångest...


O helga natt

När jag var liten så tillbringade jag alltid första advent hemma hos min morfar och hans fru. Vi bakade pepparkakor, köpte julklappar och jag hjälpte dom att julpynta hemma. Och framförallt gick vi alltid till kyrkan. Det var någonting jag såg framemot i veckor innan och det var enda gången jag besökte kyrkan (om man bortser från dop och bröllop såklart). Jag älskade stämningen med alla tända ljus och vackra julsånger som sjöngs och det kändes verkligen speciellt eftersom att det var "min grej" jag hade med morfar och Elvy.

Än idag uppskattar jag de traditionella julsångerna väldigt mycket, trots att jag inte är troende, och framförallt en ligger mig mycket varmt om hjärtat - O helga natt. Den har spelats in i hundratals versioner, de mest kända och oftast mest uppskattade är väl Tommy Körbergs och Jussi Björlings, men personligen föredrar jag den som finns på Absolute Christmas-utgåvan från 1994. På den skivan framförs sången av Jörgen Edman och kören Ad Libitum, och eftersom att jag är uppvuxen med den julskivan så är deras version starkt förknippad med mina "barndomsjular" (åtminstone de från 9 års ålder).






Fjortonde december

Idag har jag tagit mig genom att tandläkarbesök utan att gråta, det ni! (Jag har ju som bekant gråtit som ett litet barn de två tidigare besöken i höst). Det kändes riktigt bra den här gången, så fort bedövningen var lagd gick ner min puls ner till normala nivåer och min tandläkare var lika underbar som förra gången. På måndag ska jag dit för det sista besöket för den gången och tar jag mig genom den rotfyllningen så kan jag nog säga att min tandläkarskräck är botad, fatta vad underbart!

Resten av eftermiddagen har jag tillbringat på Ica Maxi och Systemet så nu tror jag att allt är fixat inför fredagens födelsedagsmiddag :)
Hade en idé om att baka pepparkakor ikväll men jag tror det blir soffan och Criminal minds istället så får jag ta tag i baket imorgon istället.



Och slutligen kan jag säga att mitt humör är 10 gånger bättre idag än igår, måtte det hålla i sig!


Svart Lucia

Det känns som att jag brakat in i en stor tegelvägg någon gång under den senaste veckan. Jag är så trött och orkeslös och allmänt avtrubbad och det är inte alls likt mig såhär precis innan jul. Julkänslorna och glädjen över all snö som jag haft tidigare är som bortblåsta... Och den här jobbhelgen där min dygnsrytm vänts helt upp och ner åt alla håll och kanter har ju inte gjort något bättre direkt...

På torsdag fyller jag år, jag vet inte om det kanske kan vara boven i dramat. Jag blir 25 och det känns seriöst helst hemskt!
Min stora livsplan som jag gjorde när jag var liten (10-12 år sådär) innefattade att jag skulle vara gift, ha 2 barn och bo i ett stort hus vid det här laget. Och helst vara läkare då (ja, jag insåg inte då att allt detta krockade rätt kraftigt) och här sitter jag nu och inget av detta har slagit in. Inte för att jag har läkardrömmar längre eller känner panik inför att gifta mig, men jag börjar känna mig gammal (!!!! Jag vet, det är illa, jag får inte resonera så!!) och det känns som att jag inte kommit någonstans i mitt liv (att jag sedan hunnit jobba som sjuksköterska i hela 3,5 år, det förtränger jag hela tiden).
Sen är det det här med att helt plötsligt vara nämre 30 än 20 vilket känns väldigt motstridigt. 30 innebär "vuxenhet" för mig och även om jag egentligen strävar efter detta på många sätt så önskar jag ibland att jag fortfarande var 20, naiv och oansvarig. Samtidigt som jag känner ett behov av att verkligen stadga mig och få en stabil tillvaro så känner jag mig inte riktigt färdig med livet ännu. Allt är så motsägelsefullt just nu...
(Och när jag läser det jag nu skrivit vill jag inte ens föreställa mig hur mina framtida, riktiga, ålderskriser kommer att se ut....)



Lite ljus i allt det mörka är att vi nu äntligén har fått taklamporna på plats i vardagsrummet och att vi efter lite om och men fått hit våran "nya" hallmöbel. Och allt blev kalasbra! Bilder kommer så fort jag hinner fota i dagsljus :)

Tionde december

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade planerat. Mitt i morgonbestyren ringer dom från jobbet och undrar om jag kan jobba natt istället för kväll och det tackade jag inte nej till. Det passar mig ypperligt av flera anledningar. Så istället för att traska iväg till jobbet så skjutsade jag David till jobbet och passade sedan på att uträtta diverse ärenden (julklappsinköp åt mamma och så fick hemmet en liten julklapp också :))
Nu borde jag vara smart och gå och lägga mig och sova en stund men om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte kunna somna så jag borde ta tillfället i akt och städa lite. Men även där känner jag mig själv alldeles för väl - jag kommer hamna i soffan och tittar på Criminal minds istället (vilket i och för sig känns som en lagom uppladdning inför natten).


Bullar och en himla massa klappar

Idag har jag varit minst sagt flitig! Alla julklappar är inhandlade (och det rekordtidigt för att vara min del! Tänk att jag blev vuxen jag med till slut), lussebullarna är äntligen bakade och jag har lyckats få lite färg i håret (utan Davids hjälp, woha! Har inte färgat håret själv på drygt 2 år... Jag kommer ha röda fina öron imorgon).
Så fort hårfärgen är ursköljd så ska jag parkera mig i soffan med nybakta bullar, té och titta på Criminal minds. David är på doktorandsittning så det blir riktig egentid ikväll, välbehövligt!



Note to self: skaffa ett förkläde!


Japp, här hemma kör vi på bullar och inte katter, det blir godare så. Och 70% russinfria för russin är ett jävla påfund! Tvi!




Tomten verkar tycka att vi varit extra snälla i år...




Nionde december

Idag är jag ledig och om jag vore någorlunda smart så borde jag använda dagen till att vila upp mig inför en jobbhelg. Men istället ska jag ge mig ner på stan och försöka inhandla dom sista julklapparna. Och har jag någon ork kvar efter det så tänkte jag ge mig i kast med att baka saffransbullar ikväll, det börjar bli dags nu...

There is no end to love like ours

När vi var på IKEA förut så kläckte David ur sig att The Ark ska splittras. Jag ville inte tro att det är sant men det är det uppenbarligen. Jag är stum. Och gråtfärdig.

I 10 år har The Ark varit en stor del av mitt liv. Jag hade troligen varit en helt annan person om jag inte hade släppt in deras musik i mitt liv som 15 åring. Jag antar att det låter patetiskt och kanske lite klyschigt att tacka ett popband för det självförtroende som man saknade som tonåring, men så är det. Ola Salos hyllningar till allt det konstiga och udda, predikandet om vikten att vara sig själv och skita i vad folk tycker - det gick verkligen in i hjärtat och det sitter kvar där än idag. Aldrig känner jag mig så stark, fylld av hopp och självförtroende, som när jag lämnar en The Ark-konsert. Och aldrig har låttexter berört mig så som Olas texter har. Åren har gått, jag har utvecklats som person och en rad musikgenres har passerat genom mitt liv, men The Ark har alltid bestått.

Under nästa år tar bandet farväl av sina fans med 2 turnéer - en mindre klubbturné i vår och en stor turné i sommar - och självklart kommer jag vara på plats för att minnas de här 10 åren och för sista gången få njuta av Sveriges bästa liveband. Och framförallt, mitt i ledsamheten, ändå glädjas att dom lägger av när dom är på topp.

Tack Ola, Jepson, Sylvester, Martin, Leari och Jens för dom här åren. Tack för all glädje, alla fantastiska texter och melodier, alla obeskrivliga konsertminnen. Och framförallt tack för att ni hjälpt mig att blir den jag är.

 

'There is no end to love like ours.'





(Jag har suttit ett tag nu och funderat på vilken låt som är min absoluta The Ark-favorit och det får nog blir Calleth You Cometh I. Kanske ett tråkigt och förutsägbart val men det är en av de finaste kärlekssånger som någonsin skrivits och den magi som uppstår när den spelas live - ja den går inte ens att beskriva. Det är gåshud in i benmärgen. Det är The Ark när dom är allra bäst.)


Sleep the clock around

I morse vaknade jag av att mobilen ringde - ringde som i telefonsamtal och inte alarm. Jag hade försovit mig till jobbet... Hoppsan hejsan... Jag har ALDRIG försovit mig tidigare så det var minst sagt aningens jobbigt. Jag studsade upp ur sängen i ett rasande tempo och inställde mig på jobbet på nolltid (eller i alla fall 35 minuter efter samtalet vilket är rätt imponerande). Resten av dagen färgades såklart av detta, jag låg ca 40 minuter efter hela dagen kändes det som...

Ikväll har vi farit runt på IKEA, Ljusexperten och K-Rauta och nu monteras det taklampor för fullt - äntligen!
Och jag ska montera ihop en Helmer till badrummet. Och sörja - återkommer till detta lite senare.

Snapshot Stockholm

Förra helgen besökte jag, mamma och Emma, traditionsenligt, Stockholm International Horseshow. Precis som förra året så åkte vi upp på lördagen och inledde våran helg med ett besök hos Hera och hennes nya ägare. Även i år fick vi lite tårar i ögonen när vi fick se vårat fina lilla troll. Hon var lurvigare och sötare än någonsin tidigare och såg ut att må alldeles ypperligt. Men ack vad vi saknar henne ibland...
Sen for vi inåt stan för lite shopping. Jag lyckades hålla mig i sticket riktigt bra och köpte nästan bara nödvändiga saker... När affärerna bommade igen för dagen så blev det en kortare vila på hotellet och sen gick vi till en mysig liten restaurant och åt tapas och drack Irish coffee och kvällen avslutades sedan med godis och film på hotellrummet.
Söndagen tillbringades sedan i Globen, som vanligt med hoppning, dressyr och avslutningsshow på schemat och även i år var det mycket trevligt. Och nästa år är vi garanterat tillbaka igen!

Jag var inte allt för aktiv med kameran men här kommer lite bilder i alla fall.












Sjätte december

Så var det måndag igen och jag har en härlig 6 dagars-arbetsvecka framför mig. Tänk om man kunde få lite jullov...
Helgen har varit bra i alla fall. Julfest med jobbet i fredags som blev väldigt trevlig, julbord med släkten samt inflyttningsfest i lördags och igår var vi bara väldigt slappa och satt i soffan hela dagen.

Förutom jobb så kommer veckan bestå av en del hemmafixande. David hämtade tavlan igår så nu ska den upp på väggen och lampan ska upp i taket. Dessutom fick vi hit våran nya hallmöbel i lördags också så nu måste vi ta en tripp till IKEA och fixa en byrå till badrummet så mitt smink kan flytta ifrån byrån som står i hallen just nu. Sen, när allt detta är klart, då tar vi nog en paus från inredandet i ett par månader...

Tredje december

Idag var jag tillbaka på jobbet och trots ett tungt huvud, snorfyllda luftvägar och nytt vårdlag så tog jag mig genom dagen utan större problem.
Ikväll väntar julfest med jobbet och det blir trevligt hoppas jag. Egentligen borde jag vara hemma och kurera mig inför imorgon men eftersom dom flesta av våra gäster verkar vara så sjuka så gör det väl inte så mycket om jag också är det...

Så var det kväller

Jag hade nog fel om förkylningen. Jag har hostat, nyst och snörvlat som besatt idag :/ Men jag känner mig piggare i kroppen så förhoppningsvis är det på övergående trots allt.
Har ägnat dagen åt att städa och knåpa ihop pajer. Ett jäkla pill var det och det tog nästan 2 timmar så nu måtte dom smaka bra också!


Tacopajer


Fetaost/tomat


Och så lite ost/broccoli :)



Resten av kvällen ska jag tillbringa i soffan (har precis ordnat mig en kopp med varm choklad med en skvätt Baileys i, namnam :)) och vänta på att David ska komma hem. Natti natti!


Nu är det jul igen

I förra veckan åkte julsaker till sist fram här hemma (efter lite tjat och gnat från mig..) och jag tänkte dela med mig av lite av våran julstämning :)






















Sen måste jag ju visa hur bra det blev med matbordet! Nästa vecka hoppas jag att tavlan (som ska sitta på den mörka väggen) kommer också och att vi kan få upp kristallkronan :)






Andra december

Det värsta av förkylningen verkar ha lagt sig, jag känner mig mycket piggare idag. Men det var nog ett klokt val att stanna hemma idag med, förhoppningsvis kommer jag vara så gott som återställd på lördag :)
Idag ska jag ge mig på pajbakande inför festen, det kommer inte vara allt för ansträngande hoppas jag. Egenligen vill jag baka lussekatter också men jag tror inte jag kommer kunna uppbringa någon motivation till det.

Nej, nu är det dags att dra igång julskivan och göra lite pajdeg! Tjingeling!


Kan man bli annat än lycklig och varm inombords när man tittar ut genom fönstret?


The look of illness

Lite grå och suddig, precis så känner jag mig idag...


I wish everyday could be like christmas

Nu när hemmet är julpyntat är julkänslan på topp och den här låten beskriver rätt bra hur jag känner inför denna underbara tid på året.





Snörvel

Idag mår jag om möjligt ännu sämre än igår. Näsan rinner oavbrutet och jag blir utmattad av att gå 2 meter. Var på utbildning på förmiddagen sen traskade jag upp till jobbet och sjukanmälde för resten av dagen (och morgondagen) och sen dess har det varit full kurering här hemma. Sitter uppkrupen i soffan med myskläder, raggsockor och C-vitamin i alla dess former. Jag måste bli frisk till helgen!
Har lyckats hitta lite ork till att fixa det sista julpyntet här hemma också, så fort jag piggat på mig lite så ska jag fota lite och visa upp det för er (inklusive matbordet som nu är på plats! Göööörsnyggt blev det :))

RSS 2.0