And I'm feeling so Bohemian like you.

Lyssnade (för en gångs skull) lite på radio i bilen idag och fick en liten nostalgitripp när den här låten spelades. Jag har inte hört den (eller Dandy Warhols) på säkert 5 år, men precis som så många andra låtar så platsar Bohemian like you på mitt tonårs-soundtrack och jag kommer alltid tycka att det är galet bra låt!


Trettioförsta augusti

Jag är sååååå jäkla trött förtillfället så det finns knappt på kartan.. Senaste veckan har allt verkligen gått i ett och jag är fortfarande inte ens i närheten av att kunna pusta ut för det ser ut som ett bombnedslag här hemma..
Idag lämnade jag ifrån mig nycklarna till lägenheten i Norrköping och det känns minst sagt konstigt. Samtidigt så har jag redan vant mig riktigt bra vid mitt nya hem och jag känner i hela kroppen att det kommer kanon när allt är färdigt!

I övrigt rullar livet på som vanligt. Efter 2 veckor på jobbet så känns det som att man aldrig varit därifrån, heh.. Men det lutar åt att det blir en lång och tung höst, som tur är har jag en del roligheter inbokade så förhoppningsvis håller sig humöret uppe ändå.



(Jag har för övrigt blivit dermals-lös... I söndags kväll bestämde sig den vänstra för att ge upp livet och trilla bort och idag blev det ett besök på Federal för att ta bort även den högra. Känns väldigt tråkigt men samtidigt skönt på en och samma gång... Nu slipper jag oroa mig för att dom ska fastna i kläderna hela tiden och dom har ju krånglat under hela tiden jag haft dom. Men det känns väldigt tomt utan dom så risken finns att det blir nya framöver, om inte David får mig på bättre tankar...)

The Ark @ Kungsträdgården Linköping, 100821

Det har gått 9 år sedan jag såg The Ark live för första gången. Jag minns än idag hur förväntansfull jag var, hela våren hade jag gått runt och längtat och längtat och längtat efter att få se Ola Salo åla runt på scenen i sin vita catsuit och höra honom predika om vikten av att vara sig själv oavsett vad ens omgivning tycker. Och jag minns i vilket extastillstånd jag var efter konserten. Jag älskade The Ark innan, men efteråt avgudade jag dom och det har jag fortsatt att göra.

Jag måste erkänna att jag trots allt var lite skeptisk inför bandets turnéavslutning i Linköping i fredags. Först och främst berodde det på att deras senaste skiva, In full regalia, i mitt tycke är deras absolut svagaste och jag har på förhand känt att de flesta av låtarna inte skulle hålla så bra live. Dessutom var spelningen gratis vilket lockade dit en publik som i vanliga fall inte skulle tänka sig att betala för att The Ark - det vill säga ganska många barn under 12 och ganska många män och kvinnor över 40 - så jag var lite orolig ett tag att publikresponsen inte skulle vara riktigt den man vill ha på en The Ark-konsert. Men när jag gick var jag precis lika salig och extaslik som vanligt! Detta var nog en av de bästa spelningar jag sett med bandet till och med!

Att det var sista spelningen på den här turnén märktes endast på Olas röst som stundtals lät lite vissen (får man tro herr Salo själv så var även scenkläderna ganska vissna vid det här laget...) i övrigt var bandet på topp både både humör- och spelmässigt. Scenshowen var som vanligt strålande med snygga ljuseffekter och backdrops och bandmedlemar som far runt över hela scenen - precis som det ska vara.
Setlisten innehöll inga större överaskningar men var välkomponerad och verkade göra publiken nöjd. Jag måste säga att flera av de nya låtarna lät förvånansvärt bra (exempelvis Take a shine to me och Publicity seeking rockers) och Stay with me var lika fantastisk som jag hade väntat mig. Vidare bjöds vi bland annat på Father of a son, som kändes mer passande än någonsin, One of us is gonna die young (med det omtalade Forever young-inslaget) och Prayer for the weekend. Höjdpunkterna var ju självfallet It takes a fool to remain sane och Calleth you, cometh I, man kan inte göra annat än att rysa i hela kroppen och gråta glädjetårar när hela publikhavet stämmer upp i stämningsfylld allsång.
Och publiken ja - mina farhågor besannades inte! Runt omkring sjöng, skrek, dansade och hoppade alla - oavsett ålder och kön! Till och med Ola var ett tag riktigt rörd över publikresponsen. 

Även om min kärlek till The Ark är minst lika stor nu som för 10 år sedan så måste jag nog ändå erkänna att en del saker nog var bättre förr. Det känns inte lika upphetsande att se Ola kräla runt i en catsuit längre och jag undrar vad bandet egentligen tycker om sina scenkläder? I mitt tycke var 2 av de 3 uppsättningar kläder vi bjöds på denna gången tämligen anskrämliga.. Och Olas predikningar som en gång i tiden byggde upp mitt icke-existerande självförtroende kändes nu ganska platta och oinspirerande (vilket troligen beror på att man hört samma ord ett par gånger nu). Men egentligen gör det ingenting för det kryllar av ungdomar där ute som är som jag för 10 år sedan - som behöver en stark personlighet att se upp till, som behöver någon som inte skäms för något och som vet precis vad han ska säga för att det ska gå rakt in i hjärtat och fastna där. Så jag trots att jag är klar med hela den där biten så hoppas jag ändå att The Ark fortsätter på sitt utslagna spår och fortsätter att fräsla svenska folket, för det behöver vi!

























Trettionde augusti

Jag vet att det varit väldigt tyst här dom senaste dagarna men jag har verkligen inte haft ork eller tid, och allt är flyttens fel... Men nu är vi i alla fall inkvarterade i vårat nya hem! Allt har förlöpt väldigt smidigt och smärtfritt, nu återstår bara en massa plockande och grejande... Och så lite tjatande så vi får våra nya tapeter snart..

Är precis utmattad just nu och ska upp alldeles för tidigt imorgon för att åka till Norrköping och städa det sista i gamla lägenheten och lämna nycklarna, så ska jag sova... Längre rapport om flytt och livet i allmänhet just nu kommer lite senare i veckan - försök att stå ut!

Natti natti.

Tjugosjunde augusti

Igår var städdagen med stort S som resulterade i att det nu endast är halva badrummet och golven kvar! Jag måste säg att jag verkligen fått in snitsen vad gäller flyttstädande nu, man kanske skulle satsa på att starta en städfirma istället...
Just nu känns det väldigt långt kvar till måndag men jag jobbar hela helgen så dagarna kommer nog rulla på rätt bra.

Nae, jag känner mig verkligen helt tom på ord idag. Ska försöka skriva ner dom sista raderna på The Ark-recensionen så jag kan slänga in bilder och publicera den imorgon. How about that?

Status: kaos

Har sovit sådär 4 timmar i natt och känner mig mest som en stor degklump idag... Som tur är så så har vi det läskigt lugnt på jobbet så det gör inte så mycket att varken huvud eller kropp fungerar som det ska.

Och flyttkaoset blir värre för varje dag som går. Jag drabbades av nån smärre panikattack igår kväll när jag gick genom i huvudet vad det är jag har kvar att göra. Trots att jag har 2 dagar på att packa det sista och städa så känns det som att jag inte kommer hinna och hela tiden mal det i huvudet på mig hur jag på bästa sätt ska lägga upp allting... Och i Davids lägenhet går det knappt att vistas just nu, det är helt överbelamrat med kartonger och skräpsäckar och vi har nog intagit våran sista hemmalagade måltid i det köket...Ikväll ska jag och David fira/fly från flyttkaoset med resturangbesök och bio (Inception - äntligen!).

Har jag sagt att jag längtar tills allt det här är över?

Tjugofjärde augusti

Om en vecka har jag vaknat upp i våran nya lägenhet. Det känns lite...overkligt. Det är verkligen nära nu! Den här veckan kommer kännas som en enda lång transportvecka (om än en stressig sådan, det återstår ju en hel del packande och städande.) Det ska bli så skönt när allt det här är över och jag slipper gå runt med stressen på högvarv och oroa mig för allt...

Nu ska jag snart bege mig till jobbet för mitt första dag(eller ja, kvälls)pass efter semestern. Är jättetrött så jag hoppas att det är fortfarande är lugnt på avdelningen...

Say hello to ms Medusa!

Nu har jag avverkat mina ärenden på stan som inte bara innefattade fönstershopping. Jag gjorde även ett litet besök hos Lex på Federal och lät honom sticka en nål i mig... Jag har hela sommaren gått runt och peppat upp mig för att hitta mod till att göra en medusa och idag blev det äntligen gjort! Jag är sååå nöjd! Lex spontana kommentar efteråt var att "den såg helt rätt ut" på mig och att verkligen passade i den, och det kändes ju trevligt att få höra! :)
Smärtmässigt så kändes det väl ungefär så mycket som jag hade förväntat mig, naveln är dock den piercing som varit absolut mest smärtsam hittills... Lex var trevlig nog att säga först efteråt att överläppen är ett område som brukar kunna göra ganska ont att besmycka - med andra ord, om jag överlevde detta utan större problem så borde jag väl kunna överleva det mesta nu? (Jag har ju både smärtsamma tatueringar och en lite fler piercingar på min "vill göra"-lista...)

Nu återstår att se vad jag får respons på jobbet....





Tjugotredje augusti

Känner mig helt förstörd efter en tämligen sömnlös natt. Ont i ryggen har jag också (har under den här sommaren insett att Davids säng inte riktigt passar min rygg... Så inköp av ny säng måste nog ske snarast). Och den kombination gör att humöret inte direkt sprudlar idag... tänkte trösta mig med att cykla ner på stan och (fönster)shoppa lite för att få tiden att gå.

Exakt en vecka till flytt. Herre jösses vad tiden går fort helt plötsligt...

Control yourself, take only what you need from it

Jag har under ett halvårs tid hört delar av en speciellt låt som verkligen satt sig i huvudet, men jag har till min stora förtvivlan aldrig lyckats snappa upp vad den heter eller vem som gjort den.
Men så igår, äntligen, hörde jag den på tv3 och fiskade snabbt som fan upp mobilen och tack vare fantastiska trackID vet jag nu att det är Kids' av MGMT som gäckat mig så länge! En helt fantastisk låt! Har nu lyssnat lite på andra låtar av detta band och det låter överlag riktigt bra. Gillar man catchy electropop så är MGMT verkligen att rekommendera!



Tjugoandra augusti

Lyckades inte ta mig ur sängen riktigt så tidigt som jag hade tänkt men har ändå lyckats få en del gjort idag. Fönstrena i lägenheten är tvättade tack vare pappsen, alla köksskåp är nu uttorkade och min säng är såld. Yiha!
Nu sitter jag i soffan hos mamma och pappa och slappar och är pizzamätt, ska snart ta tåget hem (till Linköping. Kommer inte sova något mer i Norrköping så nu kan jag kalla Linköping hem... känns helskumt...)

Har precis gått igenom bilderna jag tog igår - 97 stycken blev bra och ska nu genom gå lite lättare tillfixning, pjuh.. Hoppas på att bli färdig med det imorgon så jag kan knåpa ihop en liten recension :)

Nu ska jag ägna min uppmärksamhet till tv:n och "Bones". Tjingeling!

Status: extas

Är precis hemkommen med söndersjungen röst, mjölksyra i benen och i något slags extasliknande tillstånd. Arken kan än! Det var mycket bättre än vad jag förväntat mig. Recension och bilder kommer vartefter (förhoppningsvis imorgon men ni känner ju mig....) men jag kan säga så mycket som att Ola var snyggare än någonsin (kan väl inte säga detsamma om scenkläderna dock...), bandet var i riktig toppform både humör- och spelmässigt, publiken var förvånansvärt på hugget och setlisten får godkänt. Och jag har återigen fått en riktig påminnelse om varför jag älskar det här bandet så jävla mycket!


Nu blir det sängen. Imorgon ska jag försöka ta mig hem till Norrköping i skaplig tid för att fortsätta projekt flytta. Hoppas på att få besök av pappsen så vi kan tvätta lite fönster, yey..

 

Nattinatti!


Calleth you cometh I, and that's how it is!

Idag är jag bra seg. Gårdagen slutade inte riktigt som tänkt. Jag hade en fin plan där jag och mina kära föräldrar skulle inta lite mat och dryck (alkoholhaltig visserligen, but still), gå och kolla lite på markaden och kolla in fyrverkerierna. Sen skulle jag gå hem och sova. Första delen gick som tänkt men sen vet jag inte riktigt vad som hände... När vi satt på Bishop och njöt av Irish Coffee och deras supergoda plocktallrik så fick jag helt plötsligt för mig att jag ville gå ut. Och så blev det. Jag gick till Hugo, med min syrra och hennes vänner... hrm... Jag höjde medelåldern både i det gänget och på hela Hugo till 19 (vilket i och för sig var rätt väntat). Men det var riktigt kul och efter ett tag kom Viktor också. Det hela slutade med att jag stöp i säng vid halv 4-tiden imorse. Ooops... Inte riktigt vad jag hade planerat.

 

Ikväll blir det väldigt nyktert men förbannat kul - The Ark i Kungsträdgården i Linköping, woha! Jag har peppat den här spelningen hela sommaren, jag har inte sett mina hjältar live på 2 år eller så. Tyvärr svek mitt konsertsällskap (tillika syster) mig, så jag får gå dit ensam och peppa men va fan gör det! (Det enda som gör mig lite off är att jag verkligen inte tycker om den nya skivan så risken finns att jag kommer att gå därifrån aningen besviken trots allt...)



Tidernas bästa livelåt, alla kategorier! Lika magiskt varje gång <3


Monoton und minimal

För 8 år sedan (2002 alltså) drog jag och ett par kompisar till Arvikafestivalen för första gången. vi var 16 år och helt vilsna men som tur var hade vi två underbara 30+synthare från Göteborg som grannar och dom tog hand om oss. Dock skrämde bort påstridiga beundrare, vaktade vårat tält när vi var borta och framförallt - introducerade oss för massa ny (ja, i mina ögon sett) musik. Bland annat tvingade dom oss att se Soft Cell, vilket jag är dom väldigt tacksamma för idag! Men det viktigaste av allt är att dom spelade den här låten för oss om och om igen och det var det som gjorde att jag fick upp ögonen för synthmusiken! Så, hade det inte varit för dom så hade jag kanske varit fast i popträsket än idag :)



Welle:Erdball - Monton und minimal



Bildkälla


Tjugonde augusti

Efter för få timmars sömn och en timmas massage med efterkommande seghet så kan man inte direkt att jag är på topp just nu. Men det försöker jag ändra på med lite alkoholhaltiga drycker... Den här helgen är det festligheter i stan i form av Augustifesten så jag och mina kära föräldrar ska ner på stan och roa oss lite :)
Och parallellt med kalaset här i stan så pågår Linköpings stadsfest och där ska jag göra ett besök imorgon för att se The Ark!  Mycket trevligheter den här helgen med andra ord. (Söndagen får jag nog dessvärre ägna åt flytten är jag rädd).

Nej, nu är det dags att plocka fram lite ork och gott humör - på med lite peppmusik på högsta volym!
Tjingeling!

Det här med nattarbete...

En av anledningarna till att jag trivs rätt bra med nattjobb är att det blir ett skönt avbrott får dagpassen stress. Man slipper ronder, anhörigsamtal, vårdplaneringar, utskrivningar och alla sånna saker, och även om jag inte har något emot avdelningsarbetet som sådant så är det ändå skönt med en paus ibland. Men dessvärre brukar dom har pauserna tendera att bli lite väl lugna...
Jag har arbetskamrater som titt som tätt berättar om sina mardrömsnätter där dom knappt fått sitta ner en minut. Själv har jag inte haft en enda "hysterisk" natt under de 1,5 åren jag jobbat varit inne i nattrotationssvängen. Tvärtom så brukar mina nattpass överlag vara väldigt lugna och fridfulla. Inte så mycket dåliga patienter och medicinskt pyssel, inte så mycket inskrivningar. Det som brukar vara mest ansträngande är vändningarna som ibland kan bli lite väl många. Men de här 3 nätterna har nog slagit alla rekord! Som mitt pågående pass nu - vi har 10 patienter på avdelningen. Alla mår bra och är stabila, inga mediciner, nästan inga blodtryckskontroller och bara en vändning.... Behöver jag säga att jag och mina 2 kollegor är måttligt understimulerade just nu och att klockan verkligen kryper fram?

Om 5 timmar får jag helg i alla fall. Det känns som att jag behöver vila upp mig ordentligt efter en ansträngande första vecka...


Dimmiga dar, det där var fina dar

Apropå dimma (och nätter), här kommer riktigt härlig popnostalgi!


God morgon världen!

Så har man snart tagit sign genom 2 nätter av 3. Ett dimmigt Linköping börjar sakta vakna upp och jag längtar hem till sängen..
Det är förresten förvånansvärt hur fått man kommer inte i vardagslunket igen - det känns knappt som att jag haft semester...

Och jag fick min hett eftertraktade semesterdag så helt plötsligt finns det verkligen inga flyttproblem kvar och det känns så jäkla bra! Dessutom har våra höstscheman gjorts om och istället för ett riktigt pissigt schema har jag nu istället ett riktigt bra schema. Ibland är livet rätt bra ändå!


Back to work

Ja, då var semestern över på riktigt då. Om 3,5 timma stämplar jag in på jobbet för lite nattarbete. Känner kanske inte sådär jättepeppt. Jobbar som tur är med två mycket bra kollegor som kommer ha förståelse för att jag inte kommer vara i toppform.

 

Och som i ett trollslag har helt plötsligt allt som rör flytten löst sig riktigt bra. Vi flyttar in i nya lägenheten på måndagkväll om 2 veckor och jag lämnar från mig nycklarna till min gamla lägenhet på tisdagen kl 11. Sen har jag alltså två dagar på mig att börja packa upp vilket känns jävligt skönt! Så nu slipper jag förhoppningsvis ha magont i 2 veckor. Jag hoppas nu bara på att jag kan få semester på måndagen så kan jag göra klart städningen då...

Idag har jag ont i hela kroppen efter gårdagens insats med packande och städande. Måtte det dröja tills nästa flytt nu...


Status: ångest

Dom senaste dagarna har gått i ångestens tecken. Ångest över att semestern är över och ångest över flytten.

Imorgon natt börjar jag jobba igen och det känns inte alls bra just nu. Inte för att jag på något sätt tycker illa om mitt jobb, för det gör jag verkligen inte, men jag känner mig fortfarande så trött. Våren har varit så påfrestande på alla sätt och vis och det har varit på så skönt att under 4 veckors tid bara få vara. Jag borde vara utvilad nu men känner mig nästan tröttare nu än före semestern. Och det kommer bli en tuff höst med mycket ny personal så det skulle verkligen vara skönt att ladda batterierna lite till.

Och så flytten. Den efterlängtade flytt som nu bara är 2 veckor bort. 2 veckor som ena sekunden känns evighetslånga och nästa alldeles för korta. Jag har dom senaste dagarna lyckats stressa upp mig något alldeles förskräckligt och är nu halvt panikslagen över hur jag ska få allt att gå i lås. Har ägnat hela kvällen åt att packa och städa så nu känns det lite lugnare men fortfarande känns det som att det är för mycket som ska göras - möbler som ska säljas, jag har inte bokat besiktningstid än, jag måste på något sätt lyckas få ut lite semester i dagarna kring flytten och jag vet inte riktigt hur vi tidsmässigt faktiskt ska kunna genomföra själva flytten... Nu fick jag precis goda nyheter från David som innebär att vi kommer att komma in i lägenheten redan på måndagen, men det hjälper honom mer än mig egentligen...

Ja, summa sumarum så råder det kaos i mitt liv just nu känner jag. Det ska bli så jävla skönt när det här spektaklet är över och mitt liv förhoppningsvis får börja bli lite stabilare för jag tror inte jag orkar så mycket mer just nu.

Fjortonde augusti

Igår hade vi en trevlig middag med trevligt sällskap, idag laddar vi för kräftskiva! Och jag hostar och snörvlar fortfarande, just nu känns det som att jag aldrig kommer att bli frisk och den senaste tidens festande skyndar ju inte direkt på den processen... Imorgon blir det att ligga nerbäddad i soffan och knappra vitamintabletter och dricka flera liter honungsvatten så jag orkar med nattjobbet nästa vecka...


Sånt é livet!

Hade en riktigt kul kväll igår, som alltid när bästa 72:an är inblandade! Efter en trevlig förfest hos Jadwiga så drog jag och min trogna festvapendragare från jobbet ut på Harrys (jag blir lika chockad varje gång jag sätter min fot där.....) och festade vidare. Och sjöng kareoke...heh... Nåja, ska man skämma ut sig så kan man ju göra det ordentligt, right? Bilder från vara eskapader dyker upp nån gång under helgen :)

 

Nu ska jag återgå till matlagningen, om mindre än 4 timmar kommer våra gäster, pjuh!


Forever young

Nu är sminket på plats, magen full av mat och jag sitter och sippar på ett glas vin. I väntan på att det ska bli dags att bege sig till bussen så tänkte jag lägga upp lite bilder från förra veckans festligheter, Forever young. Enjoy!
(en del bilder är hederligt stulna av T&J)


Kvällens look - ganska röd som synes :)




Förhäng hos Jennifer och Tommy


Jag bekantar mig med Styx, världens sötaste lilla krabat!!!


Åka buss




På plats mötte vi upp Tobias och Pugo




Sötnosarna som "förlovade" sig kvällen till ära! :D


Markhäng före Alphaville


Och ungefär där började jag må skitdåligt....


Try and use your heart, not head

Dagens pepp-låt! Det har tagit drygt 1,5 år men äntligen kan jag lyssna på den utan att få massa jobbiga Eskilstunaminnen...


Tolfte augusti

Den har dagen susar förbi i ett rasande tempo. Har tillbringat förmiddagen på Maxi, nu stressar jag runt här hemma och försöker göra mig iordning för ikväll och om ett par timmar bär det av till en arbetskamrat för lite partajande och det kommer säkert bli lika galet kul som alltid!
Resten av helgen blev också uppbokad i ett nafs - middag med P&K imorgon, kräftskiva på lördag. Och på söndag lär jag väl ligga utslagen i soffan hela dagen....
Nu ska jag dyka ner i sminkväskan!

One night at Kråkvilan

Gårdagskvällen tillbringade jag på en av mina favoritplatser - Norrköpings speedwayarena Kråkvilan (jag har sagt det förr och säger det igen, jag vägrar kalla den för något annat än Kråkvilan!). Min kärlek till speedway har jag berättat om tidigare, den här gången tänker jag bjuda på lite bilder som förhoppningsvis visar lite av den stämning man upplever på plats.

Igår mötte mitt älskade Vargarna Elit Vetlanda med världmästaren Jason Crump i spetsen. Det blev en minst sagt intressant match. Banan var väldigt välpreparerad och snabb vilket resulterade i ett tangerat banrekord (57,0 sek - Crumpen såklart! Förbannat synd att han inte kunde ha fixat det en tiondel snabbare och därmed slagit Tony Rickardsson....) och att säkert hälften av alla heat var snabbare än 58,0 sek, i vanliga fall brukar det bara vara ett par heat som går så fort. Tyvärr ledde den snabba banan även till lite vurpor varav en var av det mer allvarligare slaget. En av våra hemmaförare gjorde en rejäl luftfärd och fick föras till sjukhuset med nacksmärtor och förmodat brutet revben. Med tanke på vilken smäll det var så var det en jävla tur att det inte blev värre än så.
På grund av den kraschen blev det sedan ett ganska långt avbrott vilket i sin tur ledde till att det blev en rätt långdragen match.. I vanliga fall brukar vi komma från Kråkvilan strax efter 21, nu blev klockan nästan 22. Men vad gör det när humöret är på topp hos alla och det är rätt mysigt när mörkret börjar sänka sig över arenan...
Och hur gick matchen sen då... Jodå, vi ledde hela matchen igenom fram till sista heatet. Vi hade en 1 poängsledning som tyvärr slutade med en 3 poängsförlust. Jävligt snöpligt och nu blir det nog dessvärre inget slutspel för oss. Men vad gör det egentligen, det är ju en serie nästa år också! Då jävlar!



På plats på favoritplatsen i första böj











Det blir riktig mysstämning på arenan när mörkret lägger sig




Min speedway-partner in crime aka pappa :)






Show me what you got in your hand

Jag har varit lite pop-nostalgisk här under förmiddagen och lyssnat på Eskobar. Jag avgudade detta band när jag var 17-18 år gammal men som så mycket annat har dom fallit lite i glömska i mitt musikarkiv.









Elfte augusti

God morgon! Eller förmiddag kanske passar bättre.
Idag kom jag ur sängen i vettig tid precis som jag hade hoppat så trots att klockan "bara" är halv 12 (igår gick vi upp vid den här tiden ungefär) så har jag duschat, ätit frukost, packat väskan, gjort mig iordning (bara lite smink kvar), suttit i telefonkö till Eon i ca 15 min (helt onödan visade det sig sedan, min hyresvärd hade visst redan sagt upp mitt avtal....) och lullat runt i lägenheten och inte gjort något vettig alls. Riktigt imponerande för att vara jag! Nu ska sminket på sen beger jag mig till Linköping och blir kvar där resten av veckan.
Imorgon nalkas det partaj med arbetskamraterna, peppt som fan! Och på lördag ska vi ha hederlig parmiddag med Peter&Kristin (känns redigt vuxet). I övrigt ska jag nog bara njuta av mina sista semesterdagar...

Ha en trevlig dag så hörs vi senare!

I don't care if you don't speak americano!

Speedwayen gick åt skogen, men mer om det imorgon (yepp, ni kommer få stå ut med lite speedway-babbel vare sig ni vill eller inte!) Nu ska jag gå och lägga mig så jag tar mig upp ur sängen i någorlunda vettig tid imorgon men först måste jag få beklaga mig lite...

Dessa elända, jävla sommarplågor!!! Hur ska man gå tillväga för att slippa undan dom? Jag lyssnar aldrig på radio längre så man tycker ju att man borde klara sig rätt bra då. Men nej då.... Strandbaren vi besökte dagligen i Alanya hade ju tyvärr en radio så nu har jag haft den här jävla låten i huvudet sen vi kom hem and it drives me insane!!! Nästa sommar ska jag isolera mig på en öde ö tror jag bestämt...



Tionde augusti

Min förkylning är nu inne på sin tredje vecka, det börjar kännas minst sagt hopplöst. Idag är det dessutom bara en vecka kvar till jobbet börjar igen. Jag förstår inte hur fått dom här veckorna har gått egentligen. Och jag som hade massa storslagna planer för min semester, det känns som att jag inte gjort något vettigt alls. Förhoppningsvis blir det en liten tripp till Davids föräldrar i helgen, annars funderar jag på att trolla fram lite pengar och ta en sväng till Stockholm och Gröna Lund.

 

Och det är bara 3 veckor kvar till flytten. Samtidigt som det känns väldigt avlägset så känns det helt panikartat. Och samtidigt som jag längtar som en tok så gör det lite ont i magen att överge min älskade hemstad igen. Jag hyser så stora förhoppningar om livet nu, att allt ska bli så himla bra. Tänk om det inte blir det? Hela helgen har bestått av grubbel och mörka tankar. Det är alldeles för lätt att falla tillbaka i gamla mönster...

 

Men nu ska jag inte gräva ner mig mer i det. Snart ska jag bege mig hemåt till Norrköping för en snabb visist - speedway med pappsen står på agendan!


It's a trick of my mind

Har precis tvingat David att dra igång en Alphaville-skiva så nu sitter jag och njuter och har nästan glömt bort hur dåliga dom faktiskt var i fredags... Tänk vad lätt man kan förtränga saker.

 


Forever young @ Bergs slussar, Linköping 2010-08-06

Den stora nackdelen med att gilla artister som hade sin storhetstid på 80-talet är att det inte alltid är så lätt att se dom live. Därför blev jag verkligen salig när jag fick höra talas om Forever young-turnén tidigare i somras - tänk att få se både Alphaville och Ultravox i Linköping! I månader har jag gått och peppat upp mig inför detta och i fredags var det då äntligen dags.

Förutom ovannämnda band spelade även Jakob Hellman, Howard Jones, Lustans Lakejer och Reeperbahn i Linköping. Personligen hade jag gärna sett att även Human League hade varit på plats, men man kan ju inte få allt tyvärr.

Jag och mitt sällskap anlände till Bergs slussar strax efter kl 18 och då hade Jakob Hellman nyss gått på scenen. Jag har aldrig (inte ens under mina popår) förstått hypen kring denne man och tycker inte att hans låtar är så mycket att hurra för. Vi "engagerade" oss trots allt i spelningen i några låtar innan vi intog öltältet. Efter ett tag dök en vilsen liten blond kille upp på scenen för att göra Hellman sällskap i ett par låtar, vi konstaterade något förvånat att det var Johan Palm. Han såg väldigt förvirrad och malplacerad ut så man kan ju fundera på hur han hamnade där...

Sen blev det som sagt ett besök i öltältet för intag av mat och dryck. Därifrån hörde och skymtade vi Howard Jones framträdande. Här har vi ytterligare en artist jag inte riktigt försått grejen med. Samtliga i sällskapet var mycket eniga om att han inte direkt representerar den bra delen av 80-talet. Vi träffade även på en man i öltältet som nu 25 år senare inte alls förstod hur han kunde vara ett så stort Jones-fan... Enda behållningen av den spelningen var covern av the Killers Human som lät precis... ja, the Killers. Stor förvirring rådde ett tag, vem hade egentligen gjort låten först!? Och var det verkligen Jones som framförde den eller var det the Killers som dånade fram i högtalarna?

Sen begav vi oss ut i publiken igen för att lyssna på Lustans Lakejer. Jag har aldrig gillat synth/synthpop på svenska, det låter alltid likadant och ganska fånigt och Johan Kinde och hans mannar är tyvärr inget undantag. Visst har dom gjort ett par låtar som kan klassas som ok men i det stora hela känns det bara platt, tråkigt och enformigt. När dom sedan spelade sin senaste singel och den lät precis som om den också hade varit tillverkad på 80-talet, ja då blev det bara för mycket. Må vara att jag tycker om när artister håller på sin stil och inte svävar iväg allt för mycket från skiva till skiva, men lite utveckling måste det ju ändå vara! Herr Kinde ska i alla fall ha en eloge för att vara snyggt stilren som alltid, men hans bandkamrater kändes lite malplacerade, hälften av dom kan knappt ha varit födda under Lustans storhetstid?

Sedan följde Reeperbahn, det enda band jag aldrig har hört tidigare och därför inte brydde mig nämnvärt mycket om. Enoguh said.

Och sen var det då dags för kvällens höjdpunkter - Alphaville och Ultravox! Tyvärr lyckades jag med bedriften att börja nyktra till och bli bakfull (!!!!) lagom till detta vilket medförde huvudvärk och illamående, och därför kunde jag inte njuta av spelningen riktigt så mycket som jag hade velat. Det var verkligen en missberäkning!

Först ut var Alphaville. Efter att ha hört både bra och dåliga saker om deras liveframträdanden nu för tiden så visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig men jag hoppade att dom skulle uppfylla mina förväntningar. Det gjorde dom dessvärre inte... Synthopbandet har blivit ett rockband! Låt gå för att många synthband idag använder gitarrer i sin musik, jag har inget emot det alls så länge det fungerar som ett kompliment. Men här hade dom tagit över helt. I mitt tycke så slaktade dom verkligen sina fantastiska låtar. Både Dance with me och The jet set som i vanliga fall är riktiga härliga synthdängor försvann i ett gitarr-myller... Som tur var räddade dom lite av sin heder med hjälp av Sounds like a melody som var riktigt mäktig och så klart Forever young (som dock inte blev riktigt så stämningsfull som man hade kunnat hoppats på). Nej, tyvärr gick jag i från den spelningen med känsla av tomhet i hjärtat faktiskt, jag hade hoppats på så mycket mer! Även om Marian Gold himself inte vill ha tillbka 80-talet och antagligen tycker att Alphaville är bättre idag än då så är vi många som inte håller med för fem öre.

 

I nästan samma sekund som Alphaville lämnade sin scen äntrade Ultravox sin, och här kan vi snacka klasskillnad! Som en i mitt sällskap sa efter bara några sekunder - "Här har vi ett gäng gubbar som vågar vara gubbar!" Gubbar med stil dessutom. Midge Ure var riktigt stilig i diskreta glasögon och kostym och hoppade inte runt på scenen som en jojo så som en viss mr Gold envisades med... Och till skillnad från Alphaville gav Ultravox oss det vi ville ha - nostalgi! Dom avverkade hit efter hit och låtarna lät nästan precis som när det begav sig, bara lite fräschare. Ultravox har alltid använt gitarrer i sin musik men istället för att låta dom ta över helt så vävs dom in alldeles perfekt i ljudbilden, såväl då som nu. Och inte glömdes stråkarna bort heller utan el-fiolen åkte fram med jämna mellanrum.

Det är svårt att peka ut några specifika höjdpunkter från spelningen eftersom den rakt igenom var underbar, men både Sleepwalk och Reap the wild wind är låtar som ligger mig varmt om hjärtat så att få höra dom live var riktigt kul! Avslutningen med Vienna, Dancing with tears in my eyes och The voice hörde vi tyvärr bara på avstånd då vi var tvungna att börja leta upp våra förbokade taxibilar, men jag gick därifrån med gåshud och tårar i ögonen.

Jag sänder all min kärlek till Midge Ure och hans mannar som under 1,5 timme lät mig få uppleva 80-talet - TACK TACK TACK!


Det blev tyvärr inte så mycket bilder på grund av mitt illamående men här kommer ett par stycken i alla fall.

















Ultravox @ Bergs slussar 6/8

Såhär grymma var Ultravox i fredags! Skulle kunna ge nästan vad som helst för att få uppleva det igen...
(Det är inte jag som har filmat)


Alanya, Turkiet 26/7 - 2/8

Jag och mitt hjärta tillbringade ju nyligen en vecka i Alanya och jag tänkte lite kort dela med mig av den upplevelsen och lägga upp lite bilder.
Jag hade aldrig varit i Turkiet tidigare och David har bara varit där en gång tidigare för nästan 10 år sedan och det minns han inte så mycket av, så vi såg båda fram emot resan och att få upptäcka ett nytt land och en ny kultur. Vi hade storslagna planer om att ge oss ut på utflykter och utforska landet nämre, men det blev inte riktigt så... Next time perhaps.

Vi anlände till hotellet mitt i natten och efter lite för få timmars sömn i ett iskallt rum (det tog ett par dagar innan vi fick in snitsen på AC:n vilket i sin tur bidrog till att min förkylning bara blev värre och värre...) begav vi oss ner till stranden. Våran plan var att tillbringa några timmar där och sedan gå hem och duscha och bege oss ner till stan/hamnen och kika lite. Strandbesöket blev något kortare än tänkt då jag efter ett par timmar till mitt stora förtret upptäckte att jag hade tappat smycket till min ena dermal någonstans i medelhavets vågor... Jag fick lite smått panik att min dermal var körd för alltid nu och kände för ett tag att hela semestern skulle bli fucked up nu... Sedan sprang vi runt på stan och letade efter piercare som gjorde dermals för att fixa fram ett nytt smycke, men utan framgång. Piercingutvecklingen ligger visst lite efter i Turkiet... Nåväl, jag samlade till slut ihop mig och insåg att det fick bli som det blev och resten av dagen blev jättemysig. Vi traskade runt i basarområdet och förundrades över alla påstridiga försäljare och sen åt vi en jättegod middag på en mycket trevlig resturant som hette Avlú. Rekommenderas starkt! En annan resturant som vi fastande för hette Bistro och hade mycket god, turkisk mat. David förälskade sig i deras beef roll (tänk er typ lövbiff ihoprullad med ost, vitlök och grönsaker i, mycket smaskigt) och jag åt den godaste kycklinggryta jag någonsin ätit där.

Resten av veckan gick i samma anda - vi tillbringade hela dagarna på stranden och gick ut och åt god mat och shoppade lite på kvällarna. Det var helt galet varmt på dagarna (ca 45 grader de sista dagarna) så det där med utflykter osv blev det inte mycket med. Det enda som funkade var att gömma sig under parasollet eller i vattnet. Och vattnet ja...jag har aldrig badat i ett sånt varmt hav! Seriöst, det var inte det minsta svalkande...! Dom första dagarna var det dessutom riktigt stora vågor, hur härligt som helst när jag kommer över min dödsångest och lärde mig att bemästra dom...
Dag 3 lärde vi känna ett svenskt par på stranden som sedan blev våra beach-buddies resten av vecka. Dom var från Motala, världen är rätt liten ibland...

Tyvärr var inte alla dagar frid och fröjd, dag 4 åkte jag på en mindre magsjuka som tyvärr förstörde den dagen rätt rejält. Jag överlevde strandbesöket med hjälp av loperamid men kvällen bestod av illamående och ett mycket kortvarigt resturantbesök.. Som tur var så mådde jag bättre redan dagen efter.

Veckan rullade på i ett fasligt tempo men när det var dags att åka hem så kändes det rätt skönt trots allt, vi hade nog inte klarat oss så många dagar till i den värmen..
Jag skulle gärna återvända till Turkiet igen men då under våren/senhösten när det inte är högsäsong och lika varmt. Det skulle vara kul att åka runt och titta lite på landet, få testa mer turkisk mat och slippa alla påträngande försäljare...

And here's some pics!


Vi skålade in semestern på flygplatsen som de sanna charterresenärer vi är!


Våran utsikt veckan igenom




Jag bjussar på denna ;)








Me and my new love - strawberrry daquiris. Dom var grymma på dom!


Jag lyckades tvinga i mig en öl till maten en kväll!!!




Kärlek <3 Vi firade våran 2 års dag där nere. It's been 2 wonderful years


Vi fick ett hjärta av städerskan :)


David blev kompis med en liten kattunge som vi träffade nästan varje dag när vi gick från stranden till hotellet.


Alanya by night. Vi passerade barstråket en kväll och skakade misstroget på huvudet och halvt förfärades över musiken och köttmarknaden... Och sen insåg vi, lite bittert, att vi nog börjar bli gamla...








Sjunde augusti

Och hostan den fortsätter.. Att stå och halvfrysa halva natten har ju inte direkt gjort min förkylning bättre, men det var det värt!
Trots den dåliga tajmingen att börja bli bakis (!!!) lagom till Alphaville och ultravox drog igång så blev det en väldigt lyckad kväll. Jag återkommer med lite bilder och recensioner, förhoppningsvis redan ikväll. Först måste jag dock kolla genom Turkietbilderna eftersom att det inte blev av häromdagen.

Pepp pepp pepp!

Sitter just nu och äter yoghurt och dricker vin i sann festivalanda! Om drygt en timma ska jag bege mig till Jennifer&Tommy för lite förpepp sen blir det party all day and all night long - jag är laddad som aldrig förr!

Let us die young or let us live forever

Är det något jag verkligen ser framemot med morgondagen så är det att få höra Forever young live. Det kommer bli gåshud och tårar!



Kolmården 100720 - part two

Sådär ja, här kommer resten av bilderna från vårat besök på Kolmården för ett par veckor sedan. Bättre sent än aldrig, right? :)









- And say "cheeeeeeeese"


Vi tillbringade sista halvtimman tillsammans med etta lodjur som David förälskade sig i...


Nedanstående bilder är tagna i Tropicariet. Jag hade inte varit där på säkert 15 år så det var riktigt häftigt! Framförallt att få riktigt närkontakt med dom söta små aporna :D




Tänk att ha en söt liten apa hemma <3




Jag hittade en mycket poseringsvillig bomullshuvudtamarin. Mycket söt vid första anblicken men mindre söt när den fräste och visade sina sylvassa tänder....






















Hajarna var mindre söta...hua...




Sådär ja, det var det!


Host host host

Min förkylning blir bara sämre och sämre. I natt hostade jag så mycket så mamma fick nog till slut och matade i mig Cocillana... (som inte hade någon större effekt. Jag som alltid trott att det var hostmedicinernas mirakelmedel!?) och i morse kraxade jag som en kråka. Nu håller jag alla tummar och tår jag har åt att rösten håller imorgon för då är det ju dags för Forever young 2010! Jag är peppad som fan och i sann festivalanda drar vi igång festligheterna redan vid 14-hugget. Jag kommer inte vara i tiptopform resten av helgen direkt...

Igår red jag Dandi för första gången på över 7 månader och det känns skakigt vill jag lova. Det var ju en viss skillnad med henne och Shire-hästarna vi red på härom sistens om man säger så... Men hon uppförde sig exemplariskt och var på gott humör överlag. Enligt mamma och Emma har hon varit mycket lugnare och mysigare senaste tiden, kanske börjar det bli lite fason på henne nu... Ska försöka ta mig upp på hästryggen igen på söndag, nu måste jag banne mig ta tag i ridningen igen!

Nu ska jag hinka i mig lite te med honung och sen se om jag kanske kan orka att ladda upp resten av Kolmårdsbilderna och sen börja kolla genom Turkiet-bilderna. Tjingeling!

Home sweet home

Yes, vi är hemma igen, med livet i behåll. Iallafall nästan... Jag är genomförkyld och David magsjuk, så idag har det varit lite sjukstuga här hemma.. Men det verkar gå åt rätt håll för oss båda nu i alla fall.
Bilder och ordentligt redogörelse för resan kommer när jag piggat på mig lite. Men sammanfattningsvis kan jag säga att det var för jävla varmt (runt 45 grader sista dagarna...), havet var knappt svalkande, maten god och försäljarna och resturantägarna jävligt påträngande. Återvänder gärna men då får det bli under våren/hösten när det är svalare och mindre folk..

Hoppas allt är bra med er!

RSS 2.0