Jakten på matsalsmöblerna - the true story

Jag och min kära sambo har tillbringat galet mycket tid i möbelaffärer den senaste månaden (vi ligger nog på en 6 timmar i veckan eller så...). Vi börjar se oss själva som stamkunder på såväl IKEA som Chilli, Nordik och Rum Interiör (på det sistnämda kände dom verkligen igen oss nu när vi var där ikväll igen...) och anledningen till detta stavas matsalsmöbler.

Vi har letat som galningar efter en schysst matgrupp att ha i vardagsrummet och vi tyckte att vi hade ganska låga kriterier - vi hade fastnat för valnöt. Vi konstaterade dock rätt fort att valnötsbord inte direkt växer på träd... Ett bord har vi lyckats uppbringa, till ett allt annat än humant pris. Det nästbästa var ett vitt bord med valnötsskiva. Jahapp, så vad gör man då? Jo, man får försöka tänka om... Kan det kanske funka med ett vitt bord ändå och väga upp det med att ha resten av möblerna i valnöt? Eller ska vi bita i det sura äpplet och ta in den där förhatliga eken i vardagsrummet (så fult men ack så smidigt, för ekmöbler växer ju verlkligen på träd!)? Eller ska fortsätta på det brunsvarta spåret som vi har redan nu?

Som vi har velat och fram och tillbaka, ni anar inte! Så idag blev det ännu en tripp ner till våra kära möbelbutiker för att kolla runt (tänk om det mirakulöst har poppat upp ett valnötsbord ur något golv!). Första stoppet blev på Rum Interiör för att spana in deras mediamöbler som är kombinerade vit/valnöt (vi var då inte på det där vita bordet med valnötsskiva). Vi kom ganska snart i samspråk med butikens ägare och med hans hjälp kom vi fram till att valnöt nog kanske inte var något för oss ändå. Så då var vi tillbaka nere på noll igen - vad i hela fridens namn ska vi ha? Hans förslag var att köra på vita och svarta möbler och lägga ner allt vad olika träslag heter. Och visst, det var ju en bra tanke bortsett från att vi inte var sugna på en svart matgrupp då vi är rädda att det blir för mörkt i rummet och David inte var så tänd på att ha ett vitt bord. Och då plockar den gode möbelförsäljaren fram sitt ess ur rockärmen - detta fantastiska bord!




Det är känns helt perfekt nu när vi lagt ner all trätankar! Och resten av möblerna i rummet kommer då självklart också att gå i svart och vitt (vi har redan börjat spana på mediamöblerna). Tyvärr kommer det dröja till v 43 innan det anländer men den som väntar på något gott....

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0